|
||||
|
||||
הסיבה שאת לא מוצאת היא שאת מחפשת במקומות הלא נכונים. למשל, לא שאלת אותי. |
|
||||
|
||||
בואי נרד מעניין הכרוב, הוא היה רק מטאפורה. אותי מטרידה חבילה ענקית של עלי סלרי שנחתה על סף ביתי אתמול בערב. יש לך רעיון? (מרק אני יודעת, סלט וולדורף גם). |
|
||||
|
||||
ופח אשפה, אין לך? |
|
||||
|
||||
אותך לוועד הפולנים! ממתי זורקים אוכל?! |
|
||||
|
||||
ניסיתי לחשוב על כמה דברים שאפשר להגיד עלייך. ''פולניה'' ממש לא עלה על דעתי. |
|
||||
|
||||
אם תתחבי את חבילת העלים הלא רצויה למדף התחתון של המקרר, מאחורנית, היא תגיע בתוך שבועיים-שלושה למצב שבו אפילו מצפון של פולניה יאשר לזרוק אותה כמות שהיא לפח. נשאר רק לשכנע את עצמך שככל שאת יודעת, אולי העלים האלה כבר עכשיו בני שבועיים. |
|
||||
|
||||
אתה יודע מה? זה בדיוק מה שקרה (החבילה עדיין שם). |
|
||||
|
||||
אני כבר מזמן תוהה היכן משיגים וולדורפים בארץ? |
|
||||
|
||||
יבוא אישי. |
|
||||
|
||||
בטח. לנקות טוב טוב מחול וטינופות, להוציא עלים (לשמור בצד למטרת המתכון שמיד יבוא), ליבש את הגבעולים ולשים בשקית בפריזר. להוציא כל פעם כמה שצריך למרק או תבשיל. ועם העלים : להכין תערובת קציצות איך שאת אוהבת (אני בעד השילוב הקלאסי של בשר-בצל-פטרוזיליה-ביצה-לחם-מלחפילפל.) לשים טיפונת טיפונת שמן במחבת טפלון שגם יש לה מכסה טוב. לעשות קציצות ולתת להן צריבה יפה בכל צד. לא צריך להיות מוכן עד בפנים. להוציא את הקציצות, להפטר מעודפי שמן, לרפד את התבנית בעלי הסלרי, אפשר גם להוסיף גזר פרוס. להכניס את הקציצות בשכבה אחת, להוסיף טיפונת מים רותחים עם המון לימון (עד לגובה חצי סנטימטר בקושי), לסגור אךת המכסה ולאדות בזהירות חצי שעה עד שעה. לפלפל בנדיבות ולהוסיף עוד לימון בהגשה. את הגזר אפשר בהחלט לאכול, ואפילו רצוי, אבל לדעתי עלי הסלרי סימו את תפקידם. תטעמי ותחליטי. |
|
||||
|
||||
ידעתי שאפשר לסמוך עלייך (אם כי אין לי ''איך שאת אוהבת'' בכל הקשור לקציצות, זה לא מאכל שגור אצלנו). |
|
||||
|
||||
_________ העלמה עפרונית, מניחה שברקת מאד שמחה שהזאטוט עוד לא יודע לקרוא |
|
||||
|
||||
כבר חשבתי שיש לך איזה מתכון. אני רואה שהש"ש הרס אותך גסטרונומית. __________________ ברקת, מנמיכה ציפיות. |
|
||||
|
||||
את מודעת לזה שעברו מאז בערך חמש שנים, נכון? שורשיו של ההרס הגסטרונומי שלי צמחו הרבה קודם לכן. |
|
||||
|
||||
היא דווקא נתנה לך מתכון, אלא אם כן את צמחונית. |
|
||||
|
||||
*בין* השורות, לא *ב*שורות. צריך לפטם בסלרי קודם. |
|
||||
|
||||
בכל זאת, *חזיר* ים. |
|
||||
|
||||
אז? |
|
||||
|
||||
שמעתי שיש חוף בוגרשוב וחוף פרישמן. על חוף שינקן לא שמעתי. |
|
||||
|
||||
ועל חוף הונד שמעת? |
|
||||
|
||||
עברנו למטעמים קוראניים? |
|
||||
|
||||
קוראנים אוכלים כלבי ים? |
|
||||
|
||||
אולי ימאים קוראנים. |
|
||||
|
||||
לתבל סלט תפוחי אדמה. בערך חופן לקערה גדולה. והיה לי גם סלט מכרוב אדום, חסה אמריקאית וגבעולי סלרי, ברוטב חרדל. היה שם עוד מרכיב ששכחתי. עגבניות שרי ? |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |