|
בשליקה זורקים למים רק כשהם רותחים (כמו פסטה או סרטנים). בישול יכול להיות גם הנחה במים בטמפ' החדר והבאה לרתיחה.
אני לא בטוחה מה ההבדל בין ביצה שלוקה לביצה קשה1. אני יודעת שביצה עלומה2 למשל מוציאים מהקליפה ושולקים במים רותחים, כך שהיא מתקשה במהירות (ונראית כמו ביצת עין, אבל לא מטוגנת).
1 מצאתי הסבר - מסתבר שאכן ביצה שלוקה שולקים ללא הקליפה: "ביצה שלוקה: כמעט מרתיחים סיר מים, לא עד הסוף בכדי שלא יבעבע. מוסיפים כפית של חומץ, שעוזרת לאטום את הביצה, ושוברים פנימה בעדינות ומקרוב לקו המים ביצה - על מנת שלא תתפזר בסיר. נוצרת מעטפת לבנה שאוטמת את הביצה, ולאחר 3 דקות מוציאים מהמים בעזרת כף עם חורים".
נשמע דומה מאוד לשלוקה. אולי זה אותו הדבר. איפה שפית האייל כשצריך אותה?
|
|