בתשובה לאיציק ש., 19/06/06 16:24
רגע של גאווה 391593
אותן פצצות גדולות, אם אכן הן קיימות, הינן מוצר בטחוני, ולכן יש סיכוי לא קטן שהן פותחו בתעשיות הבטחוניות.
מכיוון שהן ניצחו לנו מלחמה ואולי מנעו עוד כמה, אם הם לא היו בתעשיות הבטחוניות, מצבנו הבטחוני היה מורע.

כנ"ל העליונות האווירית שהופגנה ב82 הושגה ע"י פיתוחים טכנולוגיים בטחוניים שפותחו ככל הנראה בתעשיות הבטחוניות, כנראה בין השנים 73 ל82, ולכן השיפור הסטטיסטי בין המלחמות. שוב, אם זה לא היה בתעשיות הבטחוניות, הצבנו הבטחוני היה מורע.

מש"ל?
רגע של גאווה 391672
את כל האמצעים האלקטרוניים אפשר היה -ואולי גם פיתחו- בתעשיות היי טק. לא צריך בשביל זה תעשיות ביטחוניות. אולי בכלל קנו את אמצעי הל.א. בארה"ב?
רגע של בלבול 391692
רגע, אתה אומר את מה שאמרת לעיל מידיעה או מהשערה?

אני גם לא מבין את המשפט "את כל האמצעים האלקטרוניים אפשר היה -ואולי גם פיתחו- בתעשיות היי טק. לא צריך בשביל זה תעשיות ביטחוניות". ראשית, תעשיית הייטק זה מונח של עשרים-עשרים-וחמש השנים השנים האחרונות, ואם חברת הייטק מפתחת מערכות בטחוניות, אז הוא גם חלק מהתעשיה הבטחונית,
רגע של בלבול 391695
עד כמה שאני זוכר זה בכלל הפוך - יוצאי התעשיות הבטחוניות הקימו כמה חברות הי-טק.
רגע של בלבול 391725
כוונתי במונח-תעשיות ביטחוניות- לתע''ש ורפא''ל לפני שהופרטה.
כלומר תעשיה שהיתה חלק מתקציב וניהול משרד הביטחון. ברגע שרפאל הופרטה, היא הפכה לחלק מהתעשיה הישראלית ואינה נחשבת בקטגוריה הזאת. הקטגוריה של התעשיות הביטחוניות היתה בנויה עח העיקרון שראה את הבעיה הגדולה של צה''ל בחוסר נכונות של יצרנים שונים בחו''ל למכור לנו ציוד ולכן צריך להחזיק כאן תעשיה מאד יקרה לפתור את הבעיה הזאת. נדמה לי שהזמנים הללו חלפו להם.
רגע של בלבול 391728
א. רפא"ל לא הופרטה. היא חברה ממשלתית. היא חלק מתקציב וניהול משרד הביטחון.

ב. הסיבה שמוכרים לנו נשק שיכול להוות יתרון הוא כי יודעים שאנחנו יכולים לפתח אותו בעצמנו, או שכבר יש לנו משהו דומה, ואז מעדיפים לקבל מאיתנו כבר כסף תמורתו. נשק שהוא לא יתרון משמעותי באמת אפשר לקנות מחו"ל.

מלבד זאת, יש תחומים שבהם ישראל היא מובילה עולמית, ואף אחד לא יכול למכור לנו את היתרון הביטחוני שיש לנו בהם.
מלבד זאת, יש דברים שעדיין לא ימכרו לנו אף פעם.

מלבד זאת, כשיש למדינה תעשיות בטחוניות היא יכולה להגיב לאיומים בזמן קצר ובצורה מותאמת להם, וזה צורך קיומי.

מלבד זאת, כתופעת לוואי *מקרית*, ההיטק קם מתוך התעשיות הבטחוניות. ההשקעה הממשלתית בתעשיה (הבטחונית, מסיבות אגואיסטיות) בשנים עברו פיתחה אותה הרבה ממה שכוחות השוק היו מפתחים אותה, וכאשר ההיטק נהפך לכח כלכלי חשוב, לישראל היתה תשתית טכנולוגית מספקת לפיתוח תעשיית היטק והיא הצליחה לההפך לשחקן תחרותי בשוק בזמן הקריטי.

מלבד זאת, קיבלת שתי דוגמאות (מתוך רבות) בהן טכנולוגיות שפותחה בתעשיות הביטחוניות היטיבו משמעותית את מצבנו הביטחוני ולא התייחסת לזה.
רגע של גאווה 391723
לא. את האמצעי ששיתק את חיל האוויר הסורי פיתחו בצה''ל.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים