|
||||
|
||||
ותפוקת האגסים, כלומר כמה אגסים מניב כל דונם אדמה, משתנה באילו אחוזים? ולאחרונה נתקלתי בתפוחים מיובאים מארה"ב אצלי במקרר, האם הם עלו לי פי 2, או שיש תחרות אמיתית בארץ בין המגדלים המקומיים ואלו שבחו"ל? |
|
||||
|
||||
יש כמה פירות שיש תחרות, אני לא זוכר את הפרטים המדויקים אבל הורידו את אחוז המס על הפירות המיובאים כך שהפחד של החקלאים הוא שיהיה יותר גרוע, יש אפילו סטיקר על כמה טנדרים מלאים בוץ גלילי- ''לא לפרי מיובא'' באופן כללי הפרי זול יותר ככל שהשטח של כל מגדל יותר גדול ובארה''ב למשל יש חוות אדירות וכשיש להם שנה טובה עם עודף פרי המחיר נמוך מאוד יש לציין שכמעט כל שנה יש פרי שלא כלכלי לקטוף אותו למשל שטח נקטרינה שהבשיל מאוחר כאשר השוק מלא נקטרינות או קטיף שלישי באגס כשהפרי כמעט בשל והקטיף איטי כי העצים התרוקנו והפירות נחבאים |
|
||||
|
||||
התפוחים המיובאים הם מזן "פינקי", עכש"י לא מגדלים אותם (עדיין?) בארץ. עולים קצת יותר וטעימים הרבה יותר (לטעמי) מהזנים הנפוצים בארץ. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |