|
||||
|
||||
העניין הוא שצריך לדייק עם כמות המים, והסיר ועוצמת האש, ואני מכיר לא מעט אנשים שלכאורה עושים כל מה שצריך ובכל זאת מתלוננים שיוצא דביק. גירוד גזר, אני לא מכחיש, הוא עבודה פיזית קשה, אבל אין איפה לטעות (לכן לא אמרתי *קל* יותר, אלא *פשוט* יותר). אגב, אם עושים בכמות גדולה אז משתלם לגרר במעבד מזון. אורז לבן אני עושה כמו אביבה - בלי לשטוף, בעיקר בגלל הריח הטוב שיש לאורז הלא-שטוף (אם קונים את המותג הנכון), למרות שלמען האמת אחרי תוספת של טעמים כלשהם כבר לא נשאר הרבה מאותו ריח. מאידך, התנסיתי קצת לאחרונה בשיטה הפרסית, שדווקא עובדת על המון שטיפה ועל אורז בסמטי. הרבה יותר בוג'ראס, אבל טוב לאירועים חגיגיים (מה שלא יצא לי לנסות עדיין). |
|
||||
|
||||
ומהו המותג הנכון? |
|
||||
|
||||
''אורז יסמין'', מתאילנד דווקא, מיובא על-ידי ''שוקחה בע''מ'' וניתן להשגה במכולות ערביות באזור ואדי ניסנאס בחיפה (אולי בעוד מקומות, לא יודע), יותר זול מ''סוגת'' (נדמה לי, אני לא זוכר טוב מחירים), הרבה יותר ריחני, ואני חושב שגם יותר אחיד (פחות שבורים וכאלה). (מצטער על חוסר התועלת...) |
|
||||
|
||||
איך ידעת מראש שזה חסר תועלת? |
|
||||
|
||||
כי תוך כדי שכתבתי נזכרתי בכתבות אוכל שכתוב בהן על הסיר הנפלא או על מעדן הדגים היחודי שאפשר לרכוש באיזה מחסן ישן בסמטה כלשהי בדרום תל-אביב. מעניין, אבל חסר תועלת מעשית בשבילי. |
|
||||
|
||||
כן, טוב, לצערי זה נכון. פעם עוד היו לי חברים בחיפה ובביקוריי אצלם היינו הולכים הרבה לוואדי ניסנס. אבל מאז נפרדו דרכינו ואני לא מזדמנת לשם... |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |