|
בינתיים גם עדכנו אותי פה שמדובר בהשפעות שונות. החומציות שוחקת את האמייל, בעוד הסוכרים מסייעים, לאחר שחיקת האמייל, להתפתחות העששת בעזרת רובד החיידקים (מקווה שלא בלבלתי את זה יותר מדי). לכן להשרות שן בכוס קולה למשך מספר ימים באמת לא מסמלץ את תנאי האמת, אבל יש קשר בין החומציות לבין הנזק לשיניים, ולפי מה שנכתב באותם מאמרים סוגים שונים של תה שלהם רמת חומציות שונה השפיעו באופן שונה על שחיקת האמייל. נשאר למדוד (ואולי את זה מדדו במחקר שצוטט) מה קצב שחיקת השן עקב חומציות בצריכה מקובלת של משקאות חומציים ביחס לשחיקה ממקורות אחרים, וכיצד ניתן למזער את השפעה. באחד המקורות שקראתי שהמליצו לא לשתות משקאות חומציים ברצף אלא ''לשטוף'' את החומציות מהשיניים על ידי שתיית מים.
|
|