בתשובה להאייל האלמוני, 22/05/05 19:42
תנחומיי לרופאי השיניים 302622
הכתבה שבהמשך מתייחסת לתה צמחים בפרט ולתה בכלל, אבל אפשר להקיש ממנה גם על משקאות חומציים אחרים. בכתבה מוזכר מיץ תפוזים, אבל ההגיון מחייב שגם קפה וקולה נכנסים תחת אותה קטגוריה. כך גם אמרו לי רופאי שינים שאיתם שוחחתי.

בנוגע לשתיית תה:
בנוגע לשתיית קולה:
תנחומיי לרופאי השיניים 302635
תודה.
לא ידעתי שקפה הוא חומצי.
תנחומיי לרופאי השיניים 302748
אהה. מהלינק השני שלך: "להוכחה, הוא קיים ניסוי על שיניים עקורות טבעיות, שהולבנו והושרו בקולה. בכל יום נשפכה הקולה הישנה והשיניים הוכנסו בחדשה, שבעה ימים אחר כך הן נבדקו ע"י ד"ר אולסון. לאחר שבעה ימים, השיניים הוכתמו באופן ניכר".

אם כן השן לא נעלמת אחרי יום, אלא מוכתמת אחרי שבעה ימים. מאחר והניסוי שלי הסתיים אחרי יומיים אין לי מושג אם זה נכון. מעניין גם מה היה מצב השן אם היו מצחצחים אותה פעמיים בכל אחד משבעת הימים. קדימה, איילות ואיילים, יש לכם הזדמנות פז לתרום משהו לידע של המין האנושי.
תנחומיי לרופאי השיניים 316134
אבל גם מאותו קישור:
אך, הכתמה אינה הדאגה העיקרית. חומציות המשקה גרענה את השיניים ויצרה פסגות ועמקים באמייל, כך שניתן לגלף במה שהיה פעם החומר הקשה ביותר בגוף, כמו בעץ. ד"ר אולסון : "אם אתה לוקח שן נורמאלית, הסכין יקפוץ ממנה, הוא פשוט מחליק. אבל במקרה הזה ניתן למעשה לגרד חלק ממבנה השן".

כלומר שן כזו אינה יכולה לשמש לסגירת מהדקי נייר או לפתיחת בורג שנתקע.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים