בתשובה ללא חרדי ולא עורך-דין, 15/04/05 22:55
מעניינת, אבל לא ישימה. 293290
אז זהו, שכתובת Spam Free לא תשאר כזו להרבה זמן- גם אם אתה נותן אותה רק לקרובים אליך.

שלושה תסריטים נפוצים מאוד:
* מישהו מהקרובים אליך מעביר אליך (ולעוד מליון אנשים) מכתב שרשרת, כשהכתובת שלך גלוייה. מכתב השרשרת מתגלגל הלאה, ועימו הכתובת ה"חסוייה" שלך.
* הרבה וירוסים כיום אוספים כל כתובת דואר שהם מוצאים על המחשב אותו הם הדביקו, ומעבירים את הכתובות לספאמרים. חלק מהוירוסים שולחים ספאם ישירות לכתובות הללו. חלק אחר משתמש בכתובות הללו לזיוף כתובת השולח. ברגע שאחד מהקרובים אליך נדבק בוירוס כזה, הכתובת שלך כבר בידי ספאמרים ואינה חסויה.
* אחד מהקרובים אליך מתקין תוכנה כמו סקייפ ומאשר לתוכנה לשלוח אליך מייל ולשאול אותך האם אתה רוצה גם להתקין. אני לא יודעת לגבי סקייפ ספציפית, אבל הרבה תוכנות שמציעות פיצ'ר כזה גם מעבירות את הכתובות הללו לחברה האם (ולגבי סקייפ, קיבלתי הזמנה אוטומטית להתקין סקייפ ממכר, וכששלחתי לו מייל תהייה על כך, התברר שהוא שדרג את התוכנה, ולא שם לב שהוא אישר לה לשלוח הודעות כאלו לכל מי שבספר הכתובות שלו). תסריט דומה מאוד הוא שמי שקרוב אליך מתחבר לרשת חברתית כלשהי כמו פרינדסטר, או סתם רוצה לשלוח לך הזמנה לג'ימייל, והופ! לצד שלישי יש את הכתובת שלך.

סה"כ, שיטת הכתובת היחודית לכל אחד קיימת כבר כיום ברוב ספקי האינטרט (עם כתובת בנוסח realmail+123@exmaple.com - כשמה שאחרי הפלוס יכול להיות כל דבר, ולא צריך להגדיר משהו מיוחד בחשבון שלך. למידע נוסף:
אבל מהסיבות הללו (ואחרות) התגלה שזו שיטה פשוט לא יעילה לאורך זמן, ולכן היא לא ממש זכתה לתפוצה נרחבת.
מעניינת, אבל לא ישימה. 293302
כן חשבתי על זה.

אפשר גם לא לתת לחברים את הכתובת הרגילה, אלא alias כלשהו (alias אחד לכל החברים), ולהחליף אותו אם המצב הופך להיות בלתי נסבל.

דבר שני לא כל "צד שלישי" זה ספאמר מקצועי. הספאם שאני מקבל מכמה צד שלישי כאלו, הוא כלום לעומת הספאם שאני מקבל בקשר לויאגרה, סלבריטאיות עירומות, תרופות זולות, משכנתא בחו"ל, ושאר מיני דברים מעצבנים. הסוג השני נכנס בתדירות של כמה פעמים ביום, בזמן שהסוג הראשון מגיע בתדירות של פעם או פעמיים בחודש, פר שולח.
מעניינת, אבל לא ישימה. 293338
>דבר שני לא כל "צד שלישי" זה ספאמר מקצועי

אולי לא, אבל אחוז גבוה מאוד שלהם הוא כן (ובמקרה של וירוסים, התשובה היא "כן" רבתי, והם נפוצים מאוד ולא תמיד גורמים להתנהגות מעוררת חשד במחשב, כך שקל להדבק ואפילו לא להיות מודע לכך). ובכל מקרה, ברגע שהכתובת בידי "צד שלישי", איבדת שליטה עליה- וזה קורה בתדירות גבוהה מאוד.

במילים אחרות: המנעות מספאם ע"י הסתרת הכתובת מספאמרים לא עובד. הם יקבלו אותה בין כה וכה במוקדם או במאוחר.

>אפשר גם לא לתת לחברים את הכתובת הרגילה, אלא alias כלשהו (alias אחד לכל החברים), ולהחליף אותו אם המצב הופך להיות בלתי נסבל.

אבל אז שוב נתקעים עם הבעייה שציינו קודם- מהר מאוד הכתובת הופכת "מזובלת", ואז צריך להטריח את כל החברים שוב עם כתובת חדשה (ואחרי מספיק פעמים, הסיכוי שמישהו ישכח לעדכן את הכתובת שלך אצלו ושעקב כך תפסיד דואר שכן רצית נהיה משמעותי).
הו, יופי שהעלית את הנושא! 293318
מה זה פרינדסטר?
הו, יופי שהעלית את הנושא! 293337
אתר שמשמש לניהול וארגון ה"רשת החברתית" שלך (בדומה ל- http://www.linkedin.com ו- http://www.orkut.com ). אאל"ט, הוא נרכש לאחרונה ע"י יאהו!.

(לא, אין לי שם חשבון)
הממ... 293366
מה זאת אומרת "ניהול ואירגון הרשת החברתית" שלי? (כי גם אם שני האתרים האחרים אני לא מכירה)

_________
העלמה עפרונית, מבינה מהר כשמסבירים לאט.
הממ... 293476
יש באתרים עצמם הסבר.
בכל מקרה, על רגל אחת-
"רשת חברתית" ו"תוכנה חברתית" הן באז-וורדז שמסתובבות היום הרבה. העקרון הוא פשוט: חבר מביא חבר בצורה גרפית. את נרשמת לאתר, וכן גם החברים/מכרים/ידידים/בני משפחה/קולגות שלך, ואתם יכולים ליצור קהילות קטנות. את יכולה לפגוש גם אנשים חדשים, אם כי בחלק מהאתרים את יכולה ליצור קשר רק עם אנשים שקשורים לאנשים ברשת החברתית שלך (במטרה לעזור בסינון).

הנושא יותר גדול מזה, ולא מאוד התעמקתי בו.
הנה בלוג שעוסק בנושא:
והנה מאמר מקיף הרבה יותר מההסבר הצולע שלי, מתוך וויקיפדיה על "שש דרגות ההפרדה", העקרון מאחורי הרבה מהאתרים האלו:
ומאמר אחר, פחות טוב, על "תוכנה חברתית"- החלק הטוב בו הם הקישורים למידע נוסף:
הממ... 293874
LinkedIn שהזכרת קודם מיועד ספציפית לאיתור מועמדים לעבודה, לחיפוש עבודה ולפיתוח עסקי.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים