|
||||
|
||||
רעיון עיוועים- אולי אפשר לנסות משהו כמו mac-learning? מי שמעולם לא שלחתי לו דוא"ל יכנס לתיקיה ( שאסרוק לעיתים נדירות יחסית) ומי ששלחתי לו דוא"ל בחצי שנה (נניח) האחרונה, יכנס אלי לרשימה הלבנה. |
|
||||
|
||||
זה בדיוק מה שתוכנת הדואר שלי (Incredimail) עושה ופעם בשלושה ימים היא מזכירה לי לעבור ולרוקן או לאשר את ההודעות שהצטברו בתיקיית הזבל, דבר שהוא מלאכה קלה מאוד (כ10 שניות) כאשר הזבל מרוכז ביחד. כתוצאה מכך, איני סובל כעת כמעט לגמרי מדואר הזבל, למרות שהוא מהווה את רובו הגדול של הדואר שאני מקבל. עדיין כמובן שספקי השירות והתשתית וכנראה גם המחירים שהם גובים, כן מושפעים מעומס הזבל. בעזרת תוכנה זו, שאגב מחוברת גם לדואר הוובי שלי (yahoo בתשלום וגוגל בחינם), קיבלתי היום את הקישור הבא מאימי, וזה שיפור לעומת העצות לחיים בריאים (ידעת שבקליפת השקדים יש ציאניד ולכן חייבים להשרות אותם במים כדי לקלפם? אלא אם אתה כמוני ואין לך משהו אישי נגד החומר. וגם שבננה זה הדבר הכי בריא שקיים ואולי אני חי בזכות זה שהיא מבטלת את הציאניד של השקדים שאני בולס כל הזמן?) ומאושרים יותר (אם כל יום אעשה אישזהו משהו שאני לא זוכר כרגע אז אהיה מאושר, מאוזן ועוד משהו - אולי נורמטיבי): http://www.eviltree.de/zoomquilt/zoom.htm . |
|
||||
|
||||
יש עצי שקדים (לא במטעים) שאף בעל חיים לא מתקרב אליהם בגלל רמת הציאניד הגבוהה בפירותיהם. שקדים לא מקולפים ולא מבושלים יכולים להיות מסוכנים למדי, במינון גבוה. איזה חומר בבננות סותר את הציאניד שבשקדים? |
|
||||
|
||||
עניין הבננה הובא בסמיכות מטעה לנושא השקדים. אז באמת שקדים יכולים להיות מסוכנים? חשבתי שזה שטות. אז כמה שקדים מותר לאכול? אני זוכר שכשהייתי קטן, אחד לכמה שקדים היה מר. היום זה כבר לא קורה. האם אתה יודע מדוע? האם במרים יש יותר ציאניד מבאחרים? |
|
||||
|
||||
פירות רבים מכילים ציאניד (חלקם רק בגלעין), אבל בשקדים יש ריכוז טבעי גבוה יחסית לפירות אחרים. הכבד מפרק כמויות קטנות של ציאניד, אבל ריכוז גבוה יכול לגרום למוות מיידי, או להצטבר באיברים ולגרום נזק רב לאורך תקופה ארוכה. זוכר את הפרסומות לחפצים חשודים? לא סתם אמרו שם לבדוק אם למכתב ממקור לא-מזוהה יש ריח של שקדים... אחד הסימפטומים להרעלת ציאניד הוא הבל פה בריח שקדים מרים, אשר מכילים יותר ציאניד משקדים מתוקים. שמעתי פעם סיפור (כנראה אגדה רורלית, אבל לך תדע) על משפחה שלמה שנפטרה לאחר שאכלה עוגה שהוכנה משקדי בר שנקטפו בעת טיול. כיום, כנראה בשל סלקציה גנטית של החקלאים, ריכוז הציאניד הממוצע בשקדים מתורבתים נמוך מזה של שקדי הבר. |
|
||||
|
||||
האם קליית שקדים מצמצמת את כמות הציאניד? חוץ מזה, אם ידוע לך, לשם מה הציאניד? האם זה אמצעי הגנה (כנגד חרקים למשל)? |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |