בתשובה לתובל, 27/02/05 21:08
ובכן 283971
1) פעולה צבאית מגבירה טרור?
זה מאוד מוזר. מה הן הפעולות הצבאיות שהביאו לפתיחת הארועים? מה הן הפעולות הצבאיות שהביאו להסלמה? האם המסקנה מדבר זה הוא שעלינו ללכת כצאן לטבח? אנא הבהר!

2) אין קשר בין טרור לפעולה צבאית?
מה אם כן גרם לירידה הדראסטית בפיגועים מימי חומת מגן ועד היום?

3) גדר מונע טרור
בדיון הזה כבר היינו באתר זה והבאתי לינק שמראה כיצד תאוריה זאת תמוהה עד מאוד כי היא שוב מניחה שעצם ההחלטה על בניית הגדר מורידה את הטרור באופן די דראסטי.
יתרה מזאת, דבריך סותרים את עצמם. לפי דבריך, כל עוד הגדר אינו שלם צריך הטרור להימשך כרגיל רק לעבור למקומות אחרים. ולא היא.
יתרה מזאת, בעזה בה הגדר הושלמה זה מכבר, לא רק שהטרור אינו דועך אלא הוא מתגבר (מספר פיגועים בארז, מספר פיגועים בקרני, נמל אשדוד, מקס פלייס ‏1, וירי פצמרים וקסאמים).

1 אם איני טועה
ובכן 283972
1) אמנם הארועים לא נפתחו כתוצאה מפעולות צבאיות. אבל היתה החרפה במימדים של הטרור בשנים 2001, 2002 ו2003. מספר ההרוגים בשנים האלה גדול בהרבה ממספר ההרוגים מבשנים של אוסלו וקמפ דיוויד. אני יודע שאפשר לתת גם הסברים אלטרנטיבים אבל הם נראים לי די חלשים . ההסבר הזה לא מתיימר להיות "הוכחה" פשוט לפי הנתונים זה נראה לי יותר סביר.
המסקנה מדבר זה אינה ש"עלינו ללכת כצאן לטבח" אלא שעלינו לעשות מה שצריך כדי לגרום לכמה שפחות נפגעים מהצד שלנו בין אם זה פעולה צבאית, בין אם זה המנעות מפעולה צבאית ובין אם זה בנית גדר. לדעתי שתי האפשרויות האחרונות הן האפשרויות הפחות גרועות.

2) אין ירידה דרסטית בטרור מאז חומת מגן. לפי הנתונים של האלמוני למעלה ב2002 היו 450 הרוגים (רובם אחרי חומת מגן) וב2003 מעל ל200 הרוגים. הירידה בטרור חלה מ2004 עם הקמת הגדר http://news.msn.co.il/news/StatePoliticalMilitary/Mi...

3) תביא את הלינק. בינתיים כדאי שתתיחס ללינק שלי שמראה נתונים הפוכים: בשנת 2004 היו 15 פיגועי התאבדות, המהווים 0.4% מכלל הפיגועים, אשר גרמו ל- 55 הרוגים, המהווים 48% מכלל ההרוגים. זאת לעומת 26 פיגועים בשנת 2003, אשר גרמו ל-‏144 הרוגים. בשנת 2003 הפלסטינאים הצליחו להוציא 12 פיגועים המונים, וב2004 2 פיגועים. הפיגוע שלשום היה כמדומני הפיגוע הראשון בשנת 2005.

דברי לא סותרים את עצמם, העובדה שהגדר בנויה לאורך חלק גדול מהגבול ולא לאורך כל הגבול אמורה להקשות מאוד על מחבלים מהרבה מאוד אזורים להכנס לישראל ואכן זה מה שקורה. יתרה מזאת, אם חלק מהגבול חסום יותר קל להגן על החלק שלא חסום.
שמעתי אתמול איזה תא"ל בטלויזיה (לא יודע איך קוראים לו, אני כבר לא מבדיל ביניהם) שטען שאף אחד לא עבר את אותה גדר עד כה. אם יש לך נתונים שמפריכים את הטענה הזאת אני אשמח לשמוע.
ובכן 283994
1) גדר מאוד לא יעילה, והגדר מסביב לעזה תוכיח. כשיש מקומות עם גדר ומקומות בלי גדר כל אדם סביר עוקף את הגדר.

2) המחבלת שהגיעה לחיפה עברה דרך אחד המעברים בגדר, כלומר עברה דרך הגדר. בנוסף היו מספר מקרים של שב"חים שעברו את הגדר עצמה.

3) לא מצאתי בלינק שהבאת טענה שהירידה בפיגועים נובעת מהגדר. נרמז שהיא משבשת אולם מיוחס שם חשיבות גם לסיכול:
"ירידה זו בכמות הנפגעים נובעת מסיכול או שיבוש, בעיקר של פיגועי ההתאבדות, כך נטען בדוח."
בנוסף:
"המחבלים מנסים להתגבר על המכשול שמציב בפניהם צה"ל במספר דרכים: מעבר באזורים בהם עדיין לא קיים מכשול, מעבר דרך השערים החקלאיים הפרוסים לאורך המרחב, מעבר דרך/מעל גדר המערכת ועוד. אך מעל לכל בולטת מגמת הסטת נקודות השיגור של מפגעים לאזור יהודה, שם לא קיים עדיין מרחב חיץ, תוך שימוש בתשתיות הטרור שם כפלטפורמה קדמית להוצאת מפגעים לישראל."

4) הנתונים הם כאן. כרגע אין לי זמן להפוך את זה למספרים חודשיים. כדאי גם לשים לב להתגברות הטרור מעזה על חשבון יו"ש במהלך 2003.

צריך לברר האם המספרים כוללים את הפיגועים בסיני ובמומבסה.
ניתון גם למצוא נתונים כאן
דרך חיפוש וציון חודש.
ובכן 284005
בקישור הקודם התכוונתי להראות לך איך מספר הפיגועים של הפלסטינאים ירד משמעותית ב2004 למרות שמספר הנסיונות והמוטיווציה שלהם לא ירדה כשבזמן הזמן בדיוק החלה בנית הגדר. אם לא השתכנעת מאותו קישור, נסה את הקישורים הבאים:
אתה טוען ש"כשיש מקומות עם גדר ומקומות בלי גדר כל אדם סביר עוקף את הגדר" .
התשובה לכך נמצאת באותה כתבה-

"קטע ארוך מגדר ההפרדה שהושלם באחרונה חוסם את יציאת המחבלים מהשומרון לישראל, ומאלץ אותם לעשות דרך ארוכה יותר עם המטענים. כך נוצרת "חתימה מודיעינית" גדולה יותר, המאפשרת לצה"ל ולשב"כ לעלות על עקבות הפיגוע

חוץ מזה, שאם המחבלים יכולים עוברים את החלקים בלי הגדר אז המסקנה הסבירה היא לגדר הכול לא?
ובכן 284017
1) "קטע ארוך מגדר ההפרדה שהושלם באחרונה חוסם את יציאת המחבלים מהשומרון לישראל, ומאלץ אותם לעשות דרך ארוכה יותר עם המטענים. כך נוצרת "חתימה מודיעינית" גדולה יותר, המאפשרת לצה"ל ולשב"כ לעלות על עקבות הפיגוע."
דבר זה נכתב ביוני 2004. אולם הירידה בטרור נרשם בתחילת 2004. איך בדיוק השפיע הגדר כאשר הוא רק היה בשלבי תכנון?
יש לזכור גם שעלות הגדר אדירה ומסיטה כוחות מלחימה באויב.

2) אתה מייחס את הצלחת הגדר לחתימה מודיעינית. חשוב שנקח בחשבון שנסיגות מפריעות לאיסוף מודיעיני. אם חלילה ישראל תישוג מעזה, למשל, המודיעין לא יעזור למצוא את המנהרות ואת דרכי המעבר האחרות.

3) כשאפשר לעבור מסביב לגדר עוברים מסביב. כשלא ניתן, מוצאים טריק אחר. כשמחבלים יכולים לישון בשקט בבית ולתכנן פיגועים הם יעשו זאת.

4) אני עדיין חייב לך את הלינק לגבי הגדר. מנוע החיפוש קצת איטי.
ובכן 284024
1) אז מה אם הכתבה נכתבה ביוני 2004. הכתבה היא הערכת מצב לגבי הירידה בטרור בתקופה האחרונה לא רק בשבוע האחרון. בנית הגדר החלה אם אני לא טועה בתחילת 2004 או אפילו בסוף 2003 (לא ממצאתי במנוע חיפוש, זה מהזכרון).
עלות הגדר היא גבוהה אבל היא מגנה טוב יותר מפעולות לחימה מול האויב..
2) נכון, זה באמת חיסרון של הנסיגה (למרות שיש דרכים אחרות לאסוף מודיעין אבל בכל זאת..). בכל אופן, היתרונות מאותה נסיגה לדעתי הם רבים מהחסרונות.
3) כמעט בלתי אפשרי לעבור *דרך* הגדר. גם אם היא לא מבטיחה מאה אחוזים של הגנה, היא מפחיתה באופן דרסטי את הפיגועים.
4)קח את הזמן.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים