265152
בקרית איכות במפעל קפיצים
קופאית בקולנוע
מתכנתת/מנהלת צוות פיתוח ושאר מקצועות דומים
מתמטיקאית סוג ב', כלכלנית סוג ג', בעלת חברה שמשקיעים בה יותר בבורקס (או לפחות ב Pork Buns, ארוחת בוקר של אלופים) מאשר בשיווק
כתבת (פרילאנס) בעיתון כזה או אחר
דמות בדויה באייל הקורא, בהתנדבות
265160
איך מבקרים את איכות הקפיצים?
265171
תלוי בגודל ובתקן בו צריך לעמוד. יש דינמומטרים, מדי מאמץ נקודתיים וכמו שאפשר לצפות, מתקני העמסה בהם מונחים על (או נתלים מ, או דוחפים את, או מושכים את, או מסובבים את) הקפיץ משקלים שונים על פי הספסיפיקציות. התגובה (הסטטית והדינמית) נמדדת בעזרת חיישנים רבים והחיישנים עצמם מכויילים בעזרת משקלות וקפיצים תקניים אחרי כל ניסוי. מאחר ומדובר על תחום בו כשל יכול להיות לעתים קרובות הרה אסון, המדיניות במרבית המפעלים העוסקים בקפיצים גדולים היא של בקרת איכות יחידנית ולא סטטיסטית - אני מניחה שבמקרה של קפיצים קטנים אפשר להשתמש בשיטות זולות יותר.
265172
ואני כבר דמיינתי לעצמי אותך מקפצת על מקל פוגו. נו שוין.

(ולמי שלא מכיר: http://en.wikipedia.org/wiki/Pogo_stick )
265176
עובד אחד שבא ממפעל מזרונים למד לא לספר על זה אחרי כמה שבועות של בדיחות על חשבון מנגנוני בקרת האיכות שלהם.

אגב, מקל פוגו מציג בעיית מדידה מעניינת משום שהוא אינו נוחת באופן מאונך לחלוטין או כמעט לחלוטין - אם רוצים להעריך את משך החיים של הקפיץ ואת תגובת המקל, צריך לשער השערות לגבי כישורי הקופצ/ת.
265179
(אין לי משהו באמת חכם להגיד, אבל בינתיים תרגמתי את הערך לעברית: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A7%D7%9C_%D7%... . תרמו גם אתם ערכים לוויקיפדיה!)
265431
איך מתרגמים?
265437
לא מסובך. אתה פשוט יוצר ערך חדש בשם הזה ואז מתרגם ומוסיף משלך אם יש לך. כדי להכיר יותר לעומק את הכתיבה בוויקיפדיה, אתה יכול להתחיל כאן: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%95%D7%99%D7%A7%D7%9...
265187
באיזה מובן את בדויה?
265403
בכל מובן אפשרי.
265494
היא פיקציה של היתום.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים