זווית אחרת 258609
זווית מעניינת על מאזן הכוחות האלקטורלי והפוליטי בארה"ב ניתן למצוא במאמר שפרסם אורי קציר באתר אפלטון (www.aplaton.co.il). מסתבר כי בהסכם האיחוד בין טקסס לארה"ב יש סעיף המאפשר לטקסס להתפצל לחמש יחידות מדיניות שכל אחת מהן תיחשב כמדינה בארה"ב.

זווית אחרת 258613
עיקר התועלת שהפיקה לי תגובה זו היא בהיכרות עם האתר החדש. נראה בהחלט מעניין במבט ראשון. אם מישהו יודע על אתרים אינטלקטואליים נוספים מהסוג הזה, הוא מוזמן לספר על כך ותבוא עליו הברכה.
זווית אחרת 258614
אתר מצוין, עם ניחוח אינטלקטואלי שמאוד חסר כאן ודף קישורים מהטובים ברשת. יחד עם הבלוג של אלכסנדר מאן, אפלטון מציב סטנדרד חדש לאתרי תוכן אישיים.
זה היה ב-‏1845. 258952
מצד שני, כיוון שטקסס פרשה מארה''ב ונכנעה יחד עם כל הדרום, כשהיא חזרה לארה''ב כמדינה זה כבר היה בתנאים אחרים לגמרי, ככה שכיום היא לא יכולה להתפצל כלל וכלל.
זה היה ב-‏1845. 259132
ומצד שלישי, טקסס היא עדיין הרפובליקה העצמאית היחידה שנכנסה לארה''ב ישירות ממעמדה זה ולא עברה שלב ביניים של טריטוריה חסרת מעמד מדיני מוגדר (גם הוואי עברה משהו דומה, אבל שם הדיחו את המונרכיה ואז מיסדו שלטון דה-פאקטו שלא היה במעמד של מדינה במשך עשרות שנים). הסכם הסיפוח לארה''ב עדיין שריר וקיים. אתה צודק בכך שאין רלוונטיות היום לפיצול משום שכל נושא העבדות אינו עומד עוד על הפרק. ובכל זאת, זהו פרט היסטורי שטוב שיש מי שמצא לנכון להעלותו מנבכי הארכיונים.
עוד משהו מאותו מקום 259349
באפלטון פורסם גם המאמר הבא, שיש בו תובנות אינטליגנטיות ביחד עם קריצות משעשעות על התרחישים האפשריים בארה"ב (ג'נה בוש נגד צ'לסי קלינטון ב-‏2024, למשל).


חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים