בתשובה לאיפסילון, 27/09/04 19:44
ח''י סנטים 249290
מה חיפשת בגוגל? ניסיתי כמה סטרינגים ללא הצלחה.

האתר הזה מתיימר לעזור לבנקאי המתחיל, אבל התוצאות שלו אפעס לא מתאימות למאמר. אז מי צודק?
המכונה אינה מחזירה עודף 249299
נדמה לי שחיפשתי denominations, בשילוב עם "smallest number", מה שהביא אותי לאיזה בלוג (לא בתוצאה הראשונה!) שבו היה קישור למאמר הזה.

ולשאלתך השניה - ראה כותרת. אם תזין ל"מכונה" את המטבעות 1,2 ותבקש ממנה למנות מ-‏0 ל-‏9 היא תספר לך שאתה צריך בממוצע שני מטבעות של 2 וחצי מטבע של 1. עד כאן יפה. אבל אם תרשה לה להשתמש גם במטבע של 10 בנוסף (שוב במניה מ-‏0 עד 9) תראה שהיא תחזיר לך אותן תוצאות בדיוק - בלי להשתמש במטבע של 10 בכלל (למרות שברור שכדאי להציג 9 כ 10-1 ולא כ 2+2+2+2+1).
ועוד בעיה (אולי חמורה יותר) היא שהמכונה משתמשת באלגורתם greedy ("תאב בצע"?). אם תתן לה מטבעות של 1,7,10 ותבקש ממנה לשלם 14 (כלומר למנות מ-‏14 עד 14), היא תספר לך שאתה זקוק למטבע של 10 ועוד ארבעה של 1, בעוד שבעצם אפשר להסתדר יופי עם שניים של 7.
טעות - לעולם חוזר 249312
הממם, קבל תיקון.
מתברר שגם הניתוח של שליט לא הביא בחשבון עודף. אמנם לא הצלחתי למצוא ברשת את המאמר המקורי שלו, אבל העבודה המקבילה של תלמידי ביה"ס התיכון בספרינג לייק פארק, מינסוטה (http://www.splkpark.k12.mn.us/mainsite/schools/SR/ma... - זהירות, PDF!) מציגה אותם מספרים, ובבירור איננה לוקחת בחשבון את האפשרות של עודף (למשל, ל-‏24 סנט הם אומרים שנדרשים שישה מטבעות, לא שניים).
עכשיו אני תוהה - האם מישהו ערך מחקר מקביל כשהפרמטר הנמדד הוא מספר המטבעות המינימלי העובר מיד ליד במהלך העסקה (כשלא כל המטבעות עוברים באותו כיוון)? האם התוצאות ישתנו? האם זה באמת הנתון המעניין יותר?
טעות - לעולם חוזר 249372
מעניין איך הגדיר בנק ישראל את המושג "עסקה" האם לפי הגדרתך או לפי הגדרת התלמידים ממינסוטה. בניתוחים שהוצגו לעיל יש הנחה מובלעת שה"לקוח" משלם עם מה שיש לו, ולקופאי יש מלאי בלתי נדלה של מטבעות.

מדוע מטבע החצי דולר "אינו פופולרי" במאמר המדעי, וכלל אינו מוזכר במאמר הבית ספרי? האם זה נובע מנטיות לבו של הציבור האמריקאי או פשוט ממחסור במטבע בשוק?

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים