|
(כדאי להתחיל מכך שדעתי אינה מעלה ואינה מורידה במקרה זה).
גם את זה אפשר להציע, כמובן. אני יכול לדמיין לפחות סיבה אחת טובה למה האייל ירצה להיות יותר זהיר מעתון מדעי ברשת. כשמישהו מפרסם מאמר מתמטי, האינטרס של המו"ל הוא לקבל את הקרדיט על כך שאצלו התפרסם המאמר לראשונה; בהנחה שהמאמר נכון ומעניין (ולכך, בשאיפה, דואגים העורכים), יזכה העתון ליוקרה הנלווית לפרסום1. מצד שני, העיתון לא צריך לחשוש שהמאמר יתפרסם במקום אחר ובכך *יזיק* ליוקרה שלו: לא סביר שמאמר מדעי ישוב ויתפרסם במגזין פורנו, או בלקט מאמרים אנטישמיים. לחלק מהמאמרים באייל יש אופי רגיש יותר, ופרסומם מחוץ להקשר, בלי התגובות ובלי מאמרים אחרים בנושאים דומים, יכול לצאת די רע. במקרים כאלה, אולי יעדיפו עורכי האייל ש*לא* לקשור את שמם לפרסום הנוסף, גם אם יתירו אותו.
בכל אופן, הסיבה שהבאתי את הדוגמאות לעיל היא עקרונית: אין בכלל ספק שלעתון הרשת יש את ה*זכות* להטיל מגבלות על הפרסום בדפוס, גם אם הוא בוחר רק לבקש קרדיט. התרשמתי שאלי כופר בעצם קיומה של הזכות הזו, ואת זאת ניסיתי לתקן.
1 אם המאמר מתפרסם בדפוס, ישנו גם האינטרס הכלכלי; אנשים משלמים כסף (לפעמים, המון כסף) בשביל גליון של עיתון מכובד. בפרסום ברשת, אפשר לרוב להתעלם מהשיקול הזה.
|
|