חוק טננבאום 234736
אושר חוק שיאפשר הורדת אלחנן טננבאום בדרגה‏1.
משום מה, למרות שמדובר בחוק תפור למידותיו של אדם (כמו קודמיו, חוק דרעי וחוק יגאל עמיר יבונ"א) הפעם זה נראה לי תקין. אולי בגלל שהחוק הקיים כבר מאפשר לשלול דרגות קצונה מאדם שהורשע בדין (אבל לא מאדם שהודה בעבירה שיש עמה קלון במסגרת עסקת טיעון), ואפשר לראות את החוק החדש כתיקון טכני (שהוא סביר כשלעצמו).
גם על הרטרואקטיביות אפשר להתגבר איכשהו, כי אין להניח שלו היה טננבאום יודע על האפשרות לשלול את דרגותיו, הוא היה נמנע מעסקת הטיעון.

מפריע לי רק דבר אחד: למה לא קוראים לחוק הזה "חוק טננבאום"?

יבונ"א? 234739
נ"א = נאמר אמן?
יבונ"א? 234763
במקרה הזה, נ"א = נוצות אמן.
(אלו ראשי התיבות של "יגולגל בזפת ונוצות אמן").
חוק טננבאום 234785
יש לי רק שאלה אחת למשפטנים שבקהל:
עיסקת טיעון, היא רק המשחק המקדים אשר לפני האקט. בית המשפט הרי אמור לאשר אותה, ולתת לה תוקף של פסק דין. מרגע זה קיימות רק שתי אפשרויות: או שהנאשם הודה בסעיף מסוים במסגרת עיסקת הטיעון, ואז אימוץ עיסקת הטיעון ע"י בית המשפט מהווה הרשעה של הנאשם (ע"ס הודאתו) באותה עברה, או שהנאשם לא הודה ולא הורשע באותה עברה, ואז הודאתו לכאורה כמוה כוידוי בפני הכומר, או אפילו כעדות במשטרה אשר לא התקבלה כראיה, כלומר אינה קבילה. לא לצורך הרשעתו במשפט המקורי, ולא לצורך הרשעתו ע"ס "חוק טננבאום".
אם כך, לשם מה נדרש "חוק טננבאום"?
____
ועל מנת לתלות את האמור לעיל לתגובתו של עוזי לה הוא מגיב: אתה יכול להרגע, כן קוראים לחוק הזה "חוק טננבאום" (לפחות בגל"ץ).

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים