|
||||
|
||||
סליחה, ו-פרפחיניה אנחנו כן מכירים? ניחוש- זרעונים. |
|
||||
|
||||
או זרעונים ממשפחת הקצח - או (ההסבר שלי) המנגנון העומד בבסיס הסביבון החשמלי. |
|
||||
|
||||
אני דווקא נזכר בפארפעלאך - מין קוסקוס של אשכנזים. |
|
||||
|
||||
חייב להיות סוג של אוכל; בירושלמי "פעפועין וגדגדניות וחלוגלוגות מערבין בהן", ומסבירים שהכוונה ל"קקולי וחנרקוקי ופרפחוני"... |
|
||||
|
||||
עכשיו הכל ברור. "איך תרצה את הקקולי שלך, אדוני?" "וול דאן עם נייר טואלט פרחוני בבקשה" |
|
||||
|
||||
יש מאכל לובי שניקרא קוקלא. זה עשוי מסולת ושומן ומתבשל בסיר של החמין. דומה קצת למילוי של הקיקשקע רק יתר מוצק (כי אין לו קישקע שיחזיק אותו) ויותר מתובל. אולי לזה הם מתכוונים. |
|
||||
|
||||
קוקלה מקובלת במטבח הספרדי בכלל, וזהו שם כללי ל''קציצה'' מפחמימות ושומן שנוספת לתבשיל (בד''כ חמין אבל לא תמיד) כדי להוות תוספת עמילנית, למלא את קיבות הסועדים בזול ולספוג את הרוטב. |
|
||||
|
||||
תגובה 231176 |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |