נסיון 22858
זוהי תגובת ניסיון. הקוראים מתבקשים להתעלם ממנה.
testing 1-2-3 22871
testing 1-2-3
מה אתה מבשל שם? 22872
דרך אגב, הצעת יעול פשוטה:

כשאני לוחץ על "יש תגובות חדשות" בסיפור מסויים במסך הראשי, אני מקבל עץ גדול עם (נניח) 200 כותרות של תגובות ועוד (נניח) שתי מסגרות כחולות, אחת של תגובה חדשה, ואחת של זו שלפניה.
לפעמים אני רוצה להיזכר בתגובה שלפני זו שלפני החדשה, או איזו שהיא תגובה אחרת שאני מזהה אותה לפי הכותרת. הבעיה היא שלחיצה על הכותרת פותחת לי את כל 200 התגובות, וזה גוזל זמן רב ומעיק.
פיתרונות אפשריים:
1. לחיצה על כותרת תפתח חלון חדש המכיל רק את התגובה המסויימת. אפשר מסך של rep=xxx, אם זה מקצר לך תהליכים.
2. להשאיר את המצב הקיים וליישם את פתרון 1 על הבולט הכחול או על השם של המגיב.
טל, הנסיון נכשל 22874
כלומר, אנשים בכל-זאת הגיבו, משמע - לא התעלמו.
)הייתכן כי לאייל אין סביבת debug?(
מיץ עם גרגירים צפים 22877
מה קרה, מיץ? התגובות שלך מכילות המון "לכלוך".

אגב, יש לאייל סביבת debug כמובן, אולם מטרת הניסיון לא היתה טכנית כלל, אלא חלק מהדגמת האתר בפני קהל (בהרצאה שהעברתי בטכניון).
Just testing... 22879
I jumped on the opportunity to do some testing of my own - exploring ways to input Hebrew from Mac OS X.
מיץ עם גרגירים צפים 22917
טל, הפרסומת העצמית חסרת הבושה שאתה דוחף לתוך ההרצאות שלך היא פשוט מזעזעת.

ישר כח!
מיץ עם גרגירים צפים 22918
A lecture? In the Technion? Where? On which subject?
מיץ עם גרגירים צפים 22934
שתי הרצאות על ''תיכון תוכנה עבור אתרי אינטרנט'' במסגרת הקורס ''תיכון תוכנה'' שמעביר ד''ר יוסי גיל.
מיץ עם גרגירים צפים 22949
רגע, והתוכנה של "האייל" מובאת שם כדוגמא חיובית? אני שואל מפני ש*אתה* ביקשת ליצור את הרושם שמדובר בגיבוב די לא מסודר של קוד (למרות שהוא עובד היטב), ומכיוון שברור שהרבה שינויים בוצעו תוך כדי תנועה.
מיץ עם גרגירים צפים 22950
אופס. לא החלפתי שם בחזרה.
מיץ עם גרגירים צפים 22951
... ומי אמר ש"האייל" שימש כדוגמא חיובית? :-)
מיץ עם גרגירים צפים 22952
--- GEEK ALERT — GEEK ALERT ---

כמתרגל לשעבר באותו קורס, אני יכול לציין כי האייל הוא דווקא דוגמא מצויינת *כיוון* שהוא בנוי (להבנתי) עם הרבה "ווים" – Hooks, שמאפשרים לחבר לכל נקודה הרחבות ותוספות. סביר להניח שהמנוע של האייל אינו מושלם אך עצם העובדה שהוא משמש בהצלחה כמנוע לשלושה אתרים פומביים שכל אחד מהם מפעיל אופציות שונות מהמנוע בצורה חלקה (חוץ מאי-אלו גרפיקות קורסות בSF-). כיוון שהאייל לא נכתב בשפה מונחית עצמים אזי לא ניתן להרחיב אותו על ידי ירושה. לכן, Hooks ומנגנוני רגיסטרציה (לא של משתמשים, של פונקציות) נראים פיתרון מוצלח מאוד.

--- END GEEK ALERT — END GEEK ALERT ---
מיץ עם גרגירים צפים 22955
הסבר בבקשה מדוע ההערה הספציפית הזאת זכתה ל-Geek Alert בעוד כל שאר הדיונים באייל לא זוכים לדיסקליימר דומה. במלים אחרות, מדוע נחשב אזכורם של פרטים טכניים מעולם התוכנה לסוג של גיקיות, בעוד דיון טכני לא פחות על גנטיקה או אפילו על פוליטיקה לא נחשב בעיניך לכזה.
מיץ עם גרגירים צפים 22957
יש איזו החלטה לא כתובה שהאייל לא עוסק בענייני מחשבים ואינטרנט, נדמה לי שהחלטה זו גם גרמה לדחייתם של מאמר או שניים. חוץ מזה, הנושא, שהוא טכני למדי, *ממש* לא קשור לנושא המקורי (באותה מידה מפריעים לי דיונים בנושא הטכני של הקלדת עברית באינטרנט) וחוץ-גם-מזה תן צ'אנס להיות סטריאוטיפי לפעמים, מה, אסור בימי ה PC (לא המחשב, הפוליטיקלי קורקט (^8 )
די עם הגרגרים! 22964
לא טענתי שהמוצר איננו משובח. טענתי שהתיכון, שהוא למעשה חלק מתהליך הייצור, לא היה מן המשובחים במקרה זה. גם את הטענה הזו סייגתי, כשאני מציין על מה היא נסמכת.
מיץ עם גרגירים צפים 23000
חבר'ה, חבר'ה. בקשה קטנה. עזבו את הפרטים הטכניים. לא נעים. האייל עובד, עושה את מה שנדרש ממנו, עומד כעת בפני מקצה שיפורים לא-קטן, אבל מכאן ועד "דוגמה מצויינת" המרחק גדול. לא נעים. זה לא המקום לפרסם את רשימת נקודות התורפה, החסרונות, הפאקים בתיכנון – אבל הם קיימים.

שפת PHP, אגב, כן כוללת תמיכה ב-OOP. היא פשוט לא היתה ראויה לשמה כשהאתר נכתב במקור. בנוסף, מנגנון השליטה במראה האתר *לא* מבוסס על hooks ומנגנוני רגיסטרציה. רחוק מאד מכך.
If it ain't broken, don't fix it 23019
טל,

אנא זכור את האימרה האמריקאית הנ"ל במשמעותה - שמור על פשטות האתר ככל האפשר, שמור על תאימות מקסימלית ובקיצור אל תתפתה לשיפורים שלא נובעים מצורך מהותי. כל כך הרבה פעמים נפלתי בפח הזה שאני מפציר בך לשקול היטב לפני שאתה הולך לערוך "מקצה שיפורים לא קטן"

בתודה וברכה,
רון

ובכל זאת שאלה - מדוע מרכאות כפולות בגוף התשובה הופכות לצמד מרכאות בודדות כשחוזרים לשנות אותה?
טבען של מהפיכות אייליות 23023
אל דאגה. אמנם it ain't broken, אבל יש כמה דברים שחסרים, וכמה שיקולים טכניים.

לגבי מרכאות כפולות - תוכנת האייל למדה מגדולות וטובות ממנה, TeX למשל, ומתכחשת לעצם קיומן. מרכאות כפולות אינן אלא קיצור של צמד מרכאות בודדות, מבחינתה. (גם כשאתה מפרסם תגובה, ולא חוזר לערוך אותה, הרי שהמרכאות הכפולות שהקלדת נשמרות ומוצגות כצמד מרכאות בודדות).
לא הבנתי 23105
זה באג שהוכנס בכוונה למערכת כהומאז' לבאג דומה בתוכנה אחרת?
לא הבנתי 23106
מרכאות כפולות זה לא מספיק סטנדרטי - חלק ממערכות ההפעלה / פונטים לא מכירים אותו. כאשר זה קורה, מקבלים קוביות ריקות או רווחים, בד"כ) במקום ה"אות" הנכונה - ולדוגמא, חלק מהודעות הניסיון של מר פטל@מקינטוש.קום.
לא הבנתי 23107
מרכאות כפולות מופיעות ב-ASCII, ב-ISO-8859-1, ב-Unicode, ב-ISO-9959-8, ועוד... למעשה, אינני מכיר תקן או פונט שאינם מכילים את התו הזה. התווים הלא-מוכרים בהודעותיי הקודמות היו תווי יוניקוד הנוגעים לבקרת כיוון הכתיבה.
לא הבנתי 23110
לא התכוונתי שכל אות שנייה בהודעה היא מרכאות - זו פשוט הייתה דוגמא לאיך נראית אות שלא עוברת תקנים יפה.
כבר שנים שלא עבדתי עם מקינטושים, אבל אני חושב שהייתה בעייה להעביר מרכאות בקובץ מאיינשטיין על דוס למק פלוס (ומקוס מתאים - כרונולוגית), לדוגמא.
עדיין, אני לא משוכנע שמרכאות יעברו כמו שצריך בין יוניקסים למיניהם שנפוצים היום, ומחשבים אחרים.

איכשהו, נראה לי שלטל (ולטקס) יש סיבה יותר טובה, שאני לא מכיר, אז אני מפנה את הבמה ברגע זה.
לא הבנתי 23113
לא באג, אלא קיצור דרך. תו המרכאות הוא בעייתי למדי ב-HTML, ויש להחליפו בקוד מתאים (אמפרסנד, quot, נקודה-פסיק). עם נוסיף לכך את היפוך העברית, מדובר בכאב ראש. לא גדול, אבל בכל זאת. החלפת המרכאות הכפולות בשתי בודדות הינה קיצור-דרך (מלולך? אולי) שעושה את העבודה בקלות רבה יחסית. התקדים של TeX היווה עבורי "חיזוק מוראלי", לא יותר. מבחינה וויזואלית, אגב, אין כל הבדל (למעט בגופני monospace).
לא הבנתי 23115
...אולם מבחינת טיפול בטקסט (סימון והעתקה, פירוק ל-tokens ושאר ירקות) יש הבדל. מובן שב"עברית ויזואלית" כל הנ"ל ממילא לא ייתכנו, וממילא - לא ביקרתי את החלטתך. התקוממתי רק על הטענה שמרכאות הן תו לא-סטנדרטי: קיומן ב-ASCII מעיד על כך שהן איתנו עוד מימי הטלפרינטרים. אני עדיין תוהה לגבי טך (שלמען האמת, אני רואה בו מוצר לא-שלם) - האם זכור לך אם Knuth מתייחס באופן מפורש להחלטה הזו?
לא הבנתי 23116
חד משמעית, כן. Knuth מדבר על כך שהתו מרכאות כפולות אינו שימושי, משום שבאנגלית יש שני סוגים שונים של מרכאות כפולות - פותחות, וסוגרות, והתו הנ"ל הוא יציר כלאיים שאינו לא זה ולא זה.

לכן ב-TeX פותחים מרכאות בעזרת פעמיים גרש, וסוגרים מרכאות כפולות בעזרת פעמיים backtick (גרש הפוך: `). (או אולי התבלבלתי? שני backtick פותחים ציטוט? אני עייף מדי כרגע כדי להגיע להכרעה). מרכאות כפולות משמשות קיצור דרך (ברמת ה-macro) לשני תווי גרש, אולם אם תטעה ותסגור ציטוט בעזרת אותו תו מרכאות כפולות, התוצאה תראה עגומה.

אגב, כבר הלנתי מעל במה זו על כך שלמרות שבעולם ה-PC כבר הגיעו לתמיכה בשני סוגי המרכאות באנגלית, עדיין אין תמיכה דומה למרכאות פותחות וסוגרות בעברית, שהן שונות:
דיון 76
לא הבנתי 23119
אכן, מרכאות פותחות אינן מרכאות סוגרות (וכבר הערתי, מעל במה זו, שהמקינטוש תמך במרכאות פותחות (משני הסוגים) וסוגרות בעברית מיום שהתחיל לתמוך בעברית - אי שם באמצע שנות השמונים), אולם ה-glyphים "מרכאות פותחות" ו"מרכאות סוגרות" הם glyphים בפני עצמם, ולא רק ליגטורות עבור צמד גרשים. אני מבין כעת שהיות שהקלט של טך מוגבל ל-ASCII, והיות שב-ASCII אין ציון נפרד לשני סוגי המרכאות - בחר Knuth לקודד את שני הסימנים האלה בעזרת זוגות-תווים, אולם לא טען ליתירותם של הסימנים עצמם.
שורה תחתונה 23140
מה חשוב הפילפול הטכני , העיקר שהעסק
עובד ועכשיו אני יודע שאין סיבה לחזור ולשנות כל הזמן שתי מרכאות למרכאות כפולות.
תודה על הלינק, טל! 23598
מסתבר שיש עוד מאמר מעניין מאוד שטרם נתקלתי בו באייל...
מיץ עם גרגירים צפים 22958
לא ידעתי שבקורסים בטכניון מביאים מרצים אורחים זמניים. נו, טוב.
מיץ עם גרגירים צפים 22962
עיון קצר בעמוד הביוגרפיה של טל:
היה מגלה כי הבחור-המאד-מוכשר-הזה הוא סטודנט לתואר שני במדעי המחשב בטכניון. ולכן, מרצה לא-אורח ולא-זמני. וחוץ-מזה, הפקולטה למדעי המחשב נוהגת להעסיק מרצים ומתרגלים חיצוניים לא מעטים מחברות שונות (IBM, אינטל, רפא"ל, אלביט ועוד)
מיץ עם גרגירים צפים 22966
אפילו יותר טוב. אני מקווה שדברי לא נשמעו כעלבון, כפי שתגובתך עשויה לרמוז.

אולי פעם תהיה לי ההזדמנות להיות בהרצאה מן הסוג הזה - בסמסטר השני, מן הסתם, אין סיכוי רב.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים