|
||||
|
||||
זה הזמן לציין את מה שבטח לא כולם כאן יודעים: זו לא סתם לבנה (ברור שזה הכתיב! מכיוון שהטעם הוא על ה-ל', אין מקום לכתוב לבאנה, גם בלי קשר לכתיב בערבית. אם כבר אז לאבנה, אבל גם זה נראה רע), אלא מותג ידוע, לפחות בחיפה והסביבה - אולי הפופולרי ביותר. ואכן - אני בא לחזק את השערתך - הלבנה של טמרה מצטיינת בטעם חמוץ-נשכני שאין לאף לבנה אחרת שיצא לי לטעום; אמא שלי ממש לא אוהבת אותה בגלל זה, ואשתי אוכלת רק אותה. אולי באמת האפר? מצד שני, הנה עוד משהו שפתאום שמתי לב, ולא התייחסו אליו כאן: האפר מופיע לא ברשימת המרכיבים, כפי שהיינו מצפים, אלא ברשימת הערכים התזונתיים; מה שמזחק את ההצעה של איזי שמדובר בשם כולל למינרלים שונים. מצד שלישי, אין ממש רשימת מרכיבים (בדקתי על קופסה שיש לי במקרר מאותו מותג) - כתוב רק "מיוצר מחלב בקר מפוסטר", ואני מנחש שלפחות מלח כן הוסיפו לו. |
|
||||
|
||||
האפר לא מעלה חמיצות אלא להיפך מפחית ממנה . המותג אכן מצליח בצפון וגם במשפחתי נהנים ממנו . בתי הצעירה ,האנינה מבני המשפחה , טוענת בתוקף שלבנה חייבת להעשות מחלב צאן ולא בקר ונשבעת בנקיטת חפץ במותג של מחלבת בוטיק השוכנת בגבעות שבין יודפת להררית - ''חלב עם הרוח'' שמה . אשתי , לעומת זאת , בוחנת בעין ספקנית כל מוצר חלב שמקורו באזור תמרה עבלין ודעתה לא נחה עד שהיא משתכנעת שהמוצר מפוסטר .היא ראתה מקרי אכינוקוקוס לא מעטים שמקורם דווקא באזור גאוגרפי זה ומאז אין המשפחה צורכת לעולם לבנה שנקנתה בצידי דרכים למרות הניחוח האותנטי . |
|
||||
|
||||
ועדיין על סמך הנסיון עדיף אפר בלבנה מחור בלבנה. |
|
||||
|
||||
אני כמעט בטוח שאין קשר בין פיסטור לאכינוקוקוס, שלא עובר בחלב אלא בצואת כלבים (אם מישהו לא רחץ ידיים אחרי שהוא ליטף את הכלב, הוא עדיין יכול למרוח לך את זה על גבינה, בין שהיא מפוסטרת ובין אם לא). אתה (כנראה?) מתכוון לברוצלוזיס. |
|
||||
|
||||
צודק , זה בבשר וההוא בחלב . |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |