בתשובה לליאנה, 04/01/04 16:58
ליאנה. אין לך מושג על מה את מדברת. 189199
"בתי משפט לענייני משפחה נותנים את הילדים לאם כי האב לא רוצה/יודע איך לטפל בהם"

וואללה! בית המשפט למשפחה שלי דווקא נתן את הילדים לאם למרות שהאבא, אני, גידל אותם מגיל חודשיים, ולמרות שאמם, אחרי חודשיים של הנקה, החליטה שקריירה זה עדיף, ולמרות שהגברת עזבה את הבית כדי להמשיך רומן עם בעלה של חברתה הטובה, ולמרות שהילדים עצמם הביעו את רצונם המפורש לחיות חצי מהזמן בביתם הישן והנוח והמרווח, יחד עם אביהם שגם מבשל וגם אופה וגם משחק איתם כדורסל וגם גולשים בנט ובים, והיא אפילו לא יודעת איך עושים ריסט למחשב, ולא מסוגלת לבשל ביצה קשה בלי לשרוף את המטבח, ומצידה, אחרי פסיקת ביהמ"ש, שהילדים יהיו אצלי בפועל כל הזמן, כי השופט כבר קבע מזונות לילדים, שכאמור נמסרו למשמורתה, ככה יוצא שאת הכסף היא כבר מקבלת, והרבה, וזה מה שמעניין אותה. לא הילדים. עובדה.

ורק בסביבה החברתית שלי יש מקרה דומה של רופא, שעשה הסבה מעבודה בבית-חולים כדי לגדל את ילדיו, אבל אשתו פצחה בקריירה תקשורתית, וכשהתגרשו, למי נמסרו הילדים? נכון, לאשה. גם היא עזבה את הבית, אגב.

ועוד אגב: שתי הגברות הללו הן חברות טובות של שלי יחימוביץ'. שתיהן פמיניסטיות מוצהרות, ומצביעות מרצ מובהקות. שתיהן לא עברו שום סוג של התעללות או התעמרות. שתיהן ניצלו בציניות מחושבת את החוק. והחוק הוא בפירוש לא "טובת הילד", אלא טובת האישה על חשבון הגבר.

ועוד לא דיברתי מאומה על ההשפלות, על העיקולים, על ההוצאה לפועל, על המשטרה. ואני עוד במצב טוב יחסית לעומת אלה שמעלילים עליהם עלילות-כזב כדי לזכות בעמדת יתרון שממילא מוקנה לנשים.

ובעוד שנים, נגיע אולי לעליון, ומי תמתין לי שם? דליה דורנר. ונראה איזה קולגה שלה ממין זכר שיעז לקבוע כי האקסית שלי כלל אינה מעוניינת בתפקיד האמהי, אלא רק בבונוס הכספי...

פשוט סמרטוטים אנחנו הגברים. פשוט סמרטוטים. גבר אמיתי היה זורק שרמוטיות כאלו מהבית, בעדינות כמובן, ונותן להן לראות את הילדים פעם בשבוע-שבועיים, שלא יקבלו (הילדים, בייחוד הילדות שביניהן) מושג מעוות על החיים, זוגיות, הורות, חוק וצדק.
שלי יחימוביץ'! אהובתי! 189204
שלי יחימוביץ'! אהובתי! נחשף הקשר אל השי"ן של המשעא"ז!

זכר יקר, אשמח אם תיצור עמי קשר ב-gil@katzir.com. אנחנו מנסים לארגן איזו הצעת חוק ותוכנית טלוויזיה על הנושא הזה, של אבות שגידלו את הילדים ואז נותקו מהם בגלל חזקת הגיל הרך.
מי דיבר בכלל על חזקת הגיל הרך? 189238
אני מדבר על ילדים בחטיבת הביניים.

אף אחד במערכת, כולל עורך-דיני, לא ספר אותי ממטר. אף אחת לא ספרה ממטר את רצון הילדים למשמורת משותפת ולחלוקה שווה בזמנים בין שני הבתים.

נדמה לי שלמעלה, די בפתיחת הדיון, מישהי כתבה משהו בסגנון של ''יש שיוויון, כי אם האם בלתי כשירה (נרקומנית, מתעללת) הילדים ילכו לאבא'' ולא ראיתי תגובה לאמירה שכוללת בתוכה את שיא הסתירה הפנימית.

הכלבה שלי היא לא מטורפת, היא לא נרקומנית, והיא לא מתעללת. היא פשוט כלבה אגואיסטית שמרוכזת בעצמה ועושה שימוש יעיל בילדיה, ככלי להשגת קופת תגמולים נאה על חשבוני. היא אפילו לא אמא רעה, לשיטתה. עובדה, הילדים אוהבים אותה יותר מאשר את אביהם שבא אליהם בדרישות משונות כמו הישגיות בלימודים, התנהגות נורמטיבית, או אפילו היגיינה בסיסית. אצלה אין את השטויות האלה. הכל פתוח והרשות נתונה לכל תעלול. מראש, או בדיעבד. למערכת לא איכפת, כי המערכת עובדת לטובת הנשים, לא לטובת הילדים. ושום דבר לא ישתנה עד שאיזה שופט עליון, פוליטיקאי בכיר, יגלה שאשתו או חברתו לחיים, גם בוגדת בו עם הקולגה לכס, גם לוקחת את הילדים למגוריה עם המאהב, וגם לוקחת את מחצית משכורתו, פנסייתו ורכושו. וזה, כמובן, לא ממש קורה.

ולמרות זאת אצור איתך קשר בפרטי שלך
מי דיבר בכלל על חזקת הגיל הרך? 189699
הסיפור שלך עצוב, והוא נשמע לי כמו משהו שיכול לקרות, ונובע ממגבלות השיטה. אבל לא הוכחת ש*השיטה* עובדת לטובת הנשים במקום לטובת הילדים. כי הבעיה היא שהשופטים, אני מניח, לא יכולים לדעת שהעובדות הן כפי שאתה מספר אותן. גרושתך בוודאי סיפרה סיפור אחר. השופטים נאלצים להחליט במצב של אי-ודאות (אין להם הפריווילגיה לומר "מחמת הספק אנו לא מחליטים"). נראה לי שההנחה היא ש*ברוב המקרים* (לא צריך בשביל זה רוב של 99%, מספיק אולי 70%) טובת הילד היא עם האם, ודי בכך כדי ליצור הטיה חזקה - השופטים, שקשה להם לדעת מתי המקרה שלפניהם שייך דווקא ל-‏30%, יעדיפו את האם במאה אחוז מהמקרים, להוציא מקרים חריגים (אם נרקומנית, מתעללת...) - וזה עדיין מתוך מחשבה על טובת הילד, ולא על טובת האם.

אתה יכול לנסות לתקוף את ההנחה שברוב המקרים וכו', אבל הסיפור שלך ושל הרופא שאתה מכיר לא מפריך אותה. אני משתתף בצערך על הטרגדיה.
ירדן, אין לך מושג כמה זה מרגיז 189702
ירדן, אין לך מושג כמה זה מרגיז עבור אחד כמוני לשמוע אחד כמוך מדבר כמו שאתה מדבר. זה מרתיח.
אתה מדבר על נושא שאין לך מושג לגביו כנראה 189707
אתה מדבר על נושא שאין לך מושג לגביו כנראה, וזה דבר מסוכן כשמדובר בעניין שגם אתה מבין שהוא טעון רגשות ברמה שאי אפשר לתאר בכלל.

תעשה קודם בדיקה קטנה בשטח לפני שאתה משער השערות. דבר עם עשרה או עשרים גברים שלקחו להם את הילדים שלהם. בדוק לשם מה הוקמו בתי המשפט לעייני משפחה, ומדוע פקידת סעד (עובדת סוציאלית) נדרשת ע''י בית המשפט להכין תסקיר. בדוק מהי בדיקת מסוגלות הורית. ואז תחליט אם באמת אין לשופטים כלים לדעת איזה הורה יותר טוב.

אתה יודע, בשביל לתת את הילדים לאשה לא צריך בכלל בית משפט. צריך רק בדיקה אצל רופא, שתקבע איזה הורה הוא האשה.
אתה מדבר על נושא שאין לך מושג לגביו כנראה 189824
צודק - אין לי מושג. אני מתנצל לפניך ולפני זכר מקופח אם נפגעתם.

אני אשמח ללמוד. ספרו לי (אתה או ז"מ - ייתכן שדעותיכם שונות) היכן לדעתכם הכשל. האם ז"מ הצליח לשכנע את פקידת הסעד (או את מי שעורך את בדיקת המסוגלות ההורית) שהוא הורה טוב יותר? אם לא, למה? אם כן, האם השופט(ת) פעלה בניגוד להמצלצה? אם כן, למה?
אתה מדבר על נושא שאין לך מושג לגביו כנראה 618792
אם הגבר הוא ההורה הטוב יותר - הילד/ה צריך ללכת עם הגבר. אין ספק בכלל.

אבל כולם רוצים שהאישה תשקיע בילדים בלי סוף ודוחפים אותה לזה, בתירוץ שזהו "תפקידה".

בנוסף, הרבה אבות הם לצערנו..אבל לא כ"כ טובים בלשון המעטה.
מי דיבר בכלל על חזקת הגיל הרך? 189829
מסכים איתך שברוב המקרים (נגיד, שני שליש) אכן ''טובת הילד'' מחייבת שיגדל אצל אימו, אם נוצר קרע בין ההורים וצריך לבחור באלטרנטיבה הגרועה פחות. עבור הילדים. בכל עולם החי נקבות מגדלות את הצאצאים.

אבל אנחנו בני אדם ולא חיות. ובמילניום השלישי. תקופה בה יש דרישה לשיוויוניות ולצדק ולזכויות הפרט. כולל לזכויות הפרטים הקטנים יותר במשפחה. וזכותו של הילד, מדגיש - של הילד, לא של הורה מגדרי כזה או אחרת - לגדול בתנאים הטובים ביותר שאפשר. אם החוק והפסיקה מעניקים כמעט אוטומטית משמורת לאם, כולל מקרים אבסורדיים ממש, אזי המערכת בוגדת ביעודה העיקרי - טובת הילד. לפחות לגבי חלק ניכר מאותם מקרים שגם אתה מסכים שהאב אמור להיות המשמורן.

ועל זה בדיוק בכה הנביא גיל. על המערכת. על ''השירות לילד'' שמשרת רק את הנשים, ולא את הילדים. על העובדות הסוציאליות שמכינות כאילו ''תסקירים'' (לעולם לא יוצא תסקיר הקובע משמורת אצל האב, גם אם האם, חלילה, חולה פיזית, ובקושי מסוגלת לטפל בעצמה, שלא לדבר על הילדים). על ''ביהמ''ש לענייני משפחה'' שנותן הכשר פסיקתי לכל מעשה נבלה כלפי הצד הגברי במשפחה. על החוקים שדופקים בפועל את הגברים, אבל במקביל, דופקים לילדים רבים את החיים.

ובמציאות בה אחד מכל שני זוגות נפרד, שליש או רבע, ואפילו עשירית בלבד ממספר המשפחות המתפרקות, מייצג מאות אלפי ילדים שזכותם הטבעית לחיים טובים נפגמת באופן מהותי.
להלן ציטוטים לחיזוק דבריך מפורום הורות שווה 189843
כותב טל ואומר:

מה תעריף אחזקת הילד שלך?

בזמן האחרון מתרבים האיזכורים של תעריף מינימום לאחזקת ילד. אני משתמש בכוונה בביטויים מנמיכים כאלה, כי זו הגישה שעולה מפסקי הדין האלה: לא בחינה אמיתית, שקופה, שוויונית, של צרכי הילד אלא הסתמכות על סכומים שננקבו במקום נעלם כלשהו.
השופטים מדברים על 1150 ש"ח בתור סכום מינימלי למזונות ילד.
לא אומר שלא. אבל גם לא שכן. כמה עולה מעיל ליתום? אותו דבר כמה עולה לתחזק ילד אצל גרושתך. הבעייה היא לא הסכום. הרי האמא תמיד תרצה יותר והאבא תמיד ירצה פחות. ככה זה כשאחד משלם וכשאחת מקבלת. אם היו מאזנים את הסכום, הויכוח היה נראה אחרת לגמרי. אבל לא זו הבעייה כרגע.
הבעייה היא איך צץ הסכום הזה - 1150 ש"ח. כמה פסקי דין שקראתי מצטטים את השופטת יהודית שטופמן, שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב, שקבעה לאחרונה בפסק דין תקדימי את הסכום הזה. פישפשתי וחיפשתי את פסק הדין, כדי לעמוד על עבודת היסוד שהוקדשה על ידי הערכאה הגבוהה הזו לסוגיית מזונות הילד.
נו טוב, לא אלאה אתכם. בפסק הדין התקדימי, המצוטט והמאוזכר כל כך, השופטת מקדישה לשאלה המהותית - מה הסכום הדרוש לקיום בכבוד של ילד להורים גרושים, משפט אחד.
משפט אחד.
ומה כתוב במשפט האחד הזה?
"הלכה פסוקה היא כי צרכיו הכרחיים של קטין שאינם דורשים ראיות מפורטות משהם בידיעה
הכללית השיפוטית, עומדים על סך של 1,150 ש"ח ללא הוצאות מדור וללא הוצאות גן."

"הלכה פסוקה היא"?
איפה פסוקה? מה פסוקה? מי פסק? למה פסק? על מה הסתמך כשפסק? באיזה ילד עסק כשפסק? איפה גרים הורי הילד? מה יכולתם הכלכלית של הורי הילד?
אז מילא החפיפניקיות הזו, שמביישת את בית המשפט המחוזי. אבל ללכת ולהסתמך עליה בפסקי הדין מעכשיו ואילך? וכשינסו אבות לטעון טענות יאמרו להם - אבל הלכה פסוקה היא!

אז הנה, להיכל התהילה (הקלון) של ילדי הגירושים בישראל מצטרף המשפט:
"הלכה פסוקה היא שצרכי קטין הם 1,150 ש"ח"
לצד המשפטים האלמותיים כמו
"המשמורת המשותפת נכשלה בעולם ובארצות הברית יורדים ממנה"
או
"בסופו של דבר אמא היא ההורה העדיף כי סטטיסטית יש יותר סיכוי שאבא יהיה אלים"

וככה האוולת מנציחה את עצמה ללא הרף.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים