בתשובה למיץ פטל, 11/09/03 0:16
אבוי לנו מידידים כאלה. 169494
פצצת המימן גורמת למירוץ החימוש בכך שהיא מאלצת את ברה''מ לייצר נשק כזה בעצמה, והסכנה לכדו''א נגרמת מפיתוח הנשק הגרעיני והנטייה להשתמש בו.
תטל''א 169497
אבוי לנו מידידים כאלה. 169532
"הנטייה להשתמש בו"? רק שתי פצצות אטומיות פוצצו (שלא במסגרת ניסויים) מאז פותחו לפני 60 שנה. איזו נטייה להשתמש בנשק אטומי אתה מזהה?
אבוי לנו מידידים כאלה. 169542
למרבה המזל לא השתמשו בנשק גרעיני במהלך המלחמה הקרה בגלל החשש מתגובת הצד השני (מאזן האימה) ומשברים ברמה מקומית בלבד שלא גלשו לרמה גלובלית (משבר ברלין, מלחמת קוריאה, משבר הטילים בקובה, מלחמת יום הכיפורים).

אין זה מצדיק את מירוץ החימוש עצמו כי הסכנה נשארת בעינה גם אם היא לא באה לידי מימוש.
אבוי לנו מידידים כאלה. 169546
האם כל סיכון הוא בלתי מוצדק?
אבוי לנו מידידים כאלה. 169589
כאשר יש אלטרנטיבות אחרות (ובכל מקרה צריך לשקול אפשרות כזו) וכאשר הסיכון מעמיד בשאלה את עצם המשכיות קיום החיים, הוא בלתי מוצדק בעליל.
כמו שמיצ היה אומר: 169569
תטל"א.

האם אתה חוזר בך מהטענה שיש "נטייה" להשתמש בנשק גרעיני?
כמו שאני הייתי אומר: 169590
ניטפיקריות.

כאשר מפתחים נשק בסופו של דבר ישתמשו בו. מזלו של העולם הוא שבמלחמה הקרה בלם תחילה מאזן האימה את השימוש ולאחר מכן מדיניות הדטאנט.
כמו שאני הייתי אומר: 169633
''כאשר מפתחים נשק בסופו של דבר ישתמשו בו'' - האמירה הזו ריקה מתוכן - לעולם לא נוכל להפריך אותה. תמיד תוכל לטעון (כמו על פצצות המימן) ''חכו, עוד ישתמשו''.
כמו שאני הייתי אומר: 169715
אז אשנה את הניסוח: כאשר מפתחים נשק, ישנה נטייה גדולה מצד מנהיגים צבאיים ומדיניים להשתמש בו.

בימי הביניים הומצאה קשת מסוימת שנאסרה לשימוש, אולם במסעי הצלב השתמשו בה הנוצרים כנגד המוסלמים, כלומר הפירוש לאיסור (באופן רשמי או בדיעבד) היה שהאיסור תקף רק לגבי לחימה בנוצרים אחרים. מכך ניתן ללמוד שתמיד אפשר למצוא צידוקים לשימוש בנשק גם אם הוא נחשב לאסור. כאשר אישים כמו טלר הם בין קובעי המדיניות, העולם נמצא בסכנה.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים