מדוע סופרפוזיציה אינה אין סופית? 154359
לא הבנתי מדוע סופרפוזיציה היא בעלת ספין מעלה אן מטה, אך לא בעלת ספינים אין סופיים לכל כיוון.
מדוע סופרפוזיציה אינה אין סופית? 154691
"ספין" הוא השם שנתנו לגודל שנמדד במדידה המתוארת במאמר. במדידה הזו, האלקטרונים יוצאים באחד משני כיוונים בלבד, שכל אחד מהם נותן גודל אחד סופי - למעשה גודל זהה, בסימנים הפוכים. אז קראנו לאחד "ספין מעלה", ולשני "ספין מטה". וכשרעיון הסופרפוזיציה נכנס לתמונה, לא נותרה לו ברירה אלא להיות סופרפוזיציה של שני ערכים אלו.

עזרתי?
מדוע סופרפוזיציה אינה אין סופית? 168784
התשובה היותר מלאה, לדעתי, היא שכשמדובר בספין, אז הוא באמת יכול להיות מכוון לכל כיוון אפשרי. ויש באמת אינסוף כיוונים אפשריים :). אבל:

1: בכל כיוון, יש לו *רק* שניי ערכים מדידים אפשריים ( כולו למעלה או למטה. כולו ימינה או שמאלה. כולו קדימה או כולו אחורה. וכנ"ל באלכסון). יעני: אם אני מודד ספין בכיוון מסויים, אני אקבל אחת משתי תשובות אפשריות: + או -.
2: (וזה הסעיף המשונה) אם הספין נמצא בודאות בכיוון מסוים, אז אוטומטית הוא בסופרפוזיציה בכיוון אחר.
למשל: אם מדדנו ספין בכיון מעלה, ובאמת יצא שהספין מכוון כלפי מעלה. אזי בכיוון ימין-שמאל (או קדימה אחורה) הוא בסופרפוזיצה. כלומר "ספין למעלה" שקול לסופרפוזיציה של "ספין ימינה" ו "ספין שמאלה".
אם, מצד שני, נמדוד ספין בכיוון שמאלה, אזי נהיה מייד, בלית ברירה, בסופרפוזיציה של "ספין למעלה" ו "ספין למטה"

כנ"ל אלכסונים. יש תיאור מתימטי מדוייק של כל כיוון, איזה סופרפוזיציה הוא בכל כיוון אחר.

לכן, (סוף סוף) בשביל לתאר ספין מספיק לקחת רק כיוון אחד
, למשל הכיוון מעלה-מטה. ולתאר את פונקצית הגל של הספין כסופרפוזיציה של שניי המצבים "מעלה" "ומטה". אפשר לתאר את פונקצית הגל בכל כיוון אחר. ויש מעבר מכיוון לכיוון.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים