בתשובה לרן בר זיק, 27/01/01 11:14
סליחה, זה לא רציני 15043
תאמין לבן אדם זקן שכבר נכווה פעם או פעמיים
נתוני משרד האוצר כמעט תמיד מגמתיים ויש לבחון אותם בזהירות.

נושא השביתה הוא הסכם שכר דו- שנתי, המערכת כזו שאחת לשנתיים דנים לשנתיים. יש מנגנון הצמדות, אבל הוא חלקי ולשם כך יש דיונים עם ההסתדרות. להבדיל ממקומות פרטיים, במדינה אתה לא יכול להכנס אל הבוס ולבקש תוספת שכר כי מגיע לך עכשיו.

באשר לכמה המעביד הזה טוב תעיד העובדה שח''כ תמר גוז'נסקי הייתה צריכה להגיש בג''ץ נגד המדינה בטענה שהמדינה משלמת פחות משכר מינימום (הקבוע בחוק) כדי לשנות דברים מסויימים.

טוב, אז אני לא יודע אם טוב להיות עובד מדינה או לא, אבל מה שאני די- בטוח בו זה שההסתדרות במקרה זה (וגם באחרים) נלחמת על דבר אמיתי, לא מלחמת סרק.

נ.ב.
אם חס וחלילה פגעתי בניסוח לא נאות או נכשלתי בביטוי לא ראוי אני מתנצל על כך מקרב לב. כוונתי היתה לתת ביקורת בונה בלבד
נתוני משרד האוצר 15047
בחנתי את נתוני משרד האוצר - דרך נתוני הלמ"ס, והם לא סתרו את נתוני משרד האוצר. באתר של משרד האוצר מתפרסמים הרבה נתונים, אך בחרתי שלא להשתמש בהם למעט הנתון של צמיחה ריאלית של שישה אחוזים בשכר המגזר הציבורי.

מנגנון ההצמדות חלקי מסיבות כלכליות, יש מקום לדיונים להעלאה של השכר, אך בוודאי לא כאשר האינפלציה בשנתיים האחרונות הסתכמו ב 1.3 אחוזים. על הפרש של 1.3 אחוז (על פחות מכך, לאחר ההצמדה החלקית למדד המתבקשת מהצעות משרד האוצר) לא יוצאים לשביתה פראית, הגורמת סבל רב לאזרחים. על הפרש זעיר כל כך לא באים ומבקשים תוספת של 16 אחוז!

כעובד בשירות המדינה אתה לא יכול לגשת אל הבוס ולבקש העלאה, אך מצד שני אין אתה צריך לדאוג פן תפוטר פתאום (או לפחות לדאוג הרבה פחות מאשר העובד במגזר העסקי) ותצטרך להתחיל מחדש. אנשים בני 40+ לא צריכים לחשוש למעמדם בהיררכיה של הארגון כאשר הם עובדי מדינה. לכן אגב יש פערי שכר בין המגזר הפרטי לציבורי, ההפרש מראה (חלקית כמובן) את 'פרמית הסיכון' שהפרט משלם.
נתוני משרד האוצר 15822
אז בוא ואספר לך משהו: ישנם אנשים (אקדמאים אפילו) העובדים במשרדי ממשלה ומקבלים *השלמת הכנסה* - כיוון שהשכר שהם מקבלים נמוך משכר המינימום!
לזה אפשר לקרוא "ביטחון"?
נתוני משרד האוצר 15823
אני עובד באוניברסיטה ומקבל פחות משכר מינימום.

נשמע נורא, נכון?
אבל אם אני אומר שאני עובד ברבע משרה?

אם יש לך נתונים מהימנים, תציגי אותם.
נתוני משרד האוצר 15824
סליחה.
אני לא נוטה להתחכמויות מהסוג הזה.
כיוונתי לאנשים מסוימים, בעקבות שיחה עם מישהי שאחראית עליהם. אשאל גם אשאל..
נתוני משרד האוצר 15831
את אולי לא נוטה, אבל מסתבר שראשי ההסתדרות נוטים גם נוטים.

תשלום של פחות משכר המינימום מהווה על עבירה על החוק, יטריח העובד המקופח את עצמו לבית המשפט לדיני עבודה (ניתן גם לפנות באמצעות ההסתדרות או הסיוע המשפטי הציבורי) ויתבע. אני בטוח שהוא יזכה.

בנוסף, מטריד אותי הטיעון שכולם צריכים להרוויח שכר גבוה. או לפחות שווה.
אנשים הם שונים, התפקידים שהם ממלאים הם שונים ולכן המשכורות הן שונות.
אני אהיה כלכלן (בתקווה, בסוף השנה הזאת) סביר להניח שארוויח פחות מחברי, שמסיים השנה מחשבים. אז מה? המשכורת שלי היא התוצאה של הבחירה שלי ללמוד כלכלה ולא מקצוע עבש כמו מחשבים. כל אחד והבחירה שלו.
מטריד 15833
אז מה? מטריד אותך הטיעון שכולם צריכים לקבל שכר שווה. מוזר - אני לא שמעתי את הטיעון הזה. מה ששמעתי הוא שפערי השכר הולכים ומקצינים, וקל לי ולך להתדיין להנאתנו כשלאחרים הדברים הרבה יותר מוחשיים. אלה לא אנשים שאיכפת להם ממחיר האינטרנט או מכשירי החשמל. במצב שבו מחירי לחם, דלק, נסיעות - עולים בלי התחשבות במצב המדד ותוספות היוקר שנגזרות ממנו, יש מי שסובל מזה. אני לא מתווכחת אתך על זה שתפקיד אחד שונה ממישנהו, אני מתווכחת אתך על שמירת המינימום כמינימום סביר. לא יותר.
ואגב, אם כבר העלית את הנקודה הזו, אז לא - לא לכל אחד יש את הבחירה שלו. אני הייתי מגדירה את זה כ"לכל אחד יש את הגורל שלו" - אבל אלה באמת דקדוקי עניות. תרתי משמע.. :)

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים