בתשובה למיץ פטל, 17/05/03 20:50
מה זה משנה? 147003
הכותרת ''הדמוקרטיה הישראלית בירידה'' יחד עם השם שנתן הגוף הזה לעצמו יחד עם הצהרתו שהוא ''חצי אקדמי'', מראה על ניסיון לשוות למסקנותיו משהו אובייקיבי. אין לי ספק שהקורא התמים מקבל בדיוק את הרושם הזה, וזו הטעיה.
מה זה משנה? 147034
הכותרת מתייחסת לבעל הדברים. אתה רשאי, כמובן, לא לקבל את סמכות המקור, אבל דבר זה נכון גם לגבי ידיעה שכותרתה היא "הרמטכ"ל: המלחמה בעיראק תפתח ב-‏17 בפברואר". זוהי הערכה של הגוף המצוין, על פי קריטריונים שמאוזכרים בידיעה וניתן לגשת אליהם בקישור המצורף. לא מסכים איתם? מצוין! יש לנו מערכת משובחת שכל מטרתה הוא לארח דיונים בנושאים שונים, כפי שאתה יודע היטב. התדיין נא.
אבל להתלונן בנוסח "מי שמך"? נו, קטנוני משהו.
המכון הישראלי לדמוקרטיה הוא מכון מחקרי בתחום מדעי המדינה, שתומך במחקרים בנושאי דמוקרטיה, ובעיקר הדמוקרטיה הישראלית. את המדדים שלו, אני מעריך, הוא ביסס על מדדים מקובלים ברחבי העולם, עם התאמות למציאות הישראלית. רוצה להתווכח עם הנתונים, אם המתודולוגיה או עם הערכים? תפאדל. אבל בבקשה, אל תתחיל עם הקטע הזה של "מי אתם חושבים שאתם, פישרים?!" רק בגלל שלא אהבת את מה שהם אמרו.
דוגמה מצוינת 147041
סמכות המקור רלוונטית לאמינות תוכן הידיעה, יקירי, ואני מתקשה להאמין שאפילו גדולי החוכמולוגים באתר מרתק זה, שרק אתמול התוודעתי אליו, ייפתו לטעון אחרת. הרמטכ''ל (עוד חצי אקדמי, כמו החצי מכון לרבע דמוקרטיה) והתאריך (אפילו אהוד יערי זייף פחות) הם ראייה נאה. ככלל, ידיעות שמתחילות בהרמטכ''ל נקודותיים יש לקרוא בשמץ חשדנות, וכנ''ל רבות אחרות
דוגמה מצוינת 147061
אמינות תוכן הידיעה היא מעבר לכל ספק, משום שהידיעה מספרת על מה שהם אומרים. אמינות דבריהם שלהם זה דבר שונה לגמרי, ועליו אפשר להתווכח. ובכל זאת - לכתוב ''החצי מכון לרבע דמוקרטיה'' זה דיון אינטליגנטי בערך כמו ''הכל חוזר אליך וקקה בידיך''. אם אין שום דבר אחר להגיד, מוטב, לעיתים קרובות, לשתוק.

ואגב, אין ידיעה שאין מקום לקרוא בשמץ של חשדנות בריאה. ככה זה בעולמנו.
מה זה משנה? 147053
הדבר האובייקטיבי הכי מדעי שאני יכול לחשוב עליו בהקשר ל"מומחי הדמוקרטיה" האלה הוא מה שסיפרתי ב תגובה 12911
מה זה משנה? 147064
מה הקשר בין פאנל של עיתונאים לבין מכון מחקרי? אני אספר לך בסוד שחוקר אחד לפחות במכון הזה שאני מכיר אישית, מצביע ימינה מן הליכוד. נו, אז? עכשיו הוא כשר עבורך? די כבר עם הפראנויה הזו.
הסממנים לירידה בתמיכה בדמוקרטיה (מדד הדמוקרטיה של אונ' ת"א, למשל) קיימים כבר שנים רבות, והם גם לא יחודיים לישראל. ישנה ירידה בכל העולם המערבי ברמת האמון במשטר, ופנייה יותר ויותר לאפיקי פעילות פוליטית חוץ-פרלמנטרית. אני אמנם מסכים עם כמה תהיות לגבי אלמנטים שנכללו במחקר שלעיל, אבל להגיד שמדובר פה בהתבכיינות של שמאלנים, והטענה כאילו אם השמאל היה בשלטון הם היו מראים תמונה שונה - נו...

אגב, הנתון לגבי התמיכה ב"עידוד הגירה" אינו חדש. כבר שנים רבות מאוד שבשאלות דומות מתקבל נתון סביב החמישים אחוז.
הסקר ניזון מתעמולה פלסטינית. 147100
מה זה משנה? 147110
נו, ואותו איש שאתה מכיר אישית שמצביע ימינה מן הליכוד, ושלכן בודאי חושב (כמוני) שצריך לעודד הגירה ערבית (באמצעים של שכנוע והסכמה בלבד, כמובן.) , חושב שדעתו זו גורמת לדמוקרטיה לרדת ?
שאל אותו, ומסור לי את תשובתו.
מה זה משנה? 147116
לצערי לא יזדמן לי לעשות כן.
מה זה משנה? 147067
טוב היה לו היקפת במרכאות את שם הארגון.
מה זה משנה? 147069
גם כאן?
דיון 1464
מה זה משנה? 147077
כן.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים