בתשובה לגרשון, 06/05/03 9:41
מה הוא אשם? 145103
יתכן ואם לא היה מצהיר כי לא ילך לממשלת-אחדות היה מאבד יותר קולות. לא ניתן להוכיח את הטענה שלך.
כיום, יחשב מנהיג הגון, ישר ושאינו בקיא ברזי הגועל-נפש כלוזר והוא יתנקז מתוך המערכת. בדיוק כפי שקרה לחמיצנע. הוא לא בנוי לתפקד בגוב האריות והניצים.

אולי בעתיד כשיהיה לנו פרלמנט ראוי להתגאות בו, רווי התפלמסות, פוליטיקה בריאה, וכו', יוכלו אנשים כמו חמיצנע להשתלב ואף להוביל.
במצבנו קיום, קיימת פירמידת שחיתויות שבה צפים ועולים למעלה המושחתים ואלו השולטים באמנות הגועל-נפש בצורה הטובה ביותר.

דרך אגב, ביקום מקבילי, זוכה הגברת איציק לראשות מפלגת העבודה ועקב משבר פוליטי זוכה להגיע לראשות הממשלה.
ראש הממשלה איציק. מצמרר.
מצנע מנהיג? 145118
את מי מצנע הנהיג בדיוק?
תגדיר ''הנהיג'' 145172
רזי הגועל נפש 145158
אני צריכה לברר פה משהו, בבורותי. איך מצנע היה כראש עיריית חיפה? כי לי תיארו אותו בתפקיד הזה כ"נדל"ניסט", ואף הוסיפו שבימיו נבנה אותו מלון דירות מזעזע שחוסם את נוף הכרמל.
ראש עיריית חיפה 145184
מנהל מצוין. יחסי אנוש טובים למדי. רגיש מאוד לחינוך ותרבות, לא רגיש במיוחד לאיכות הסביבה (וראי אותם מגדלים /מנהרות וכד'). שמר יופי על שקט תעשייתי בין יהודים וערבים. הרבה יותר טוב מראש העירייה שלפניו (גוראל).
מה זה המשפט האהוד ברקי "שמר יופי על שקט תעשייתי יהודים-ערבים? 145194
במה בדיוק? בחיפה יש מסורת כזאת עוד מתקופת ראשי העירייה הערביים מתקופת המנדט. בתקופת מלחמת השחרור, היתה פנייה נרגשת ב"קול קורא" שהופץ פומבית של הנהגת היישוב לערביי חיפה לא לברוח מהעיר, ברוח יחסי הידידות בין הקהיליות היהודית והערבית.

"רגיש מאד לחינוך ותרבות" - זוהי התייחסות למדיניות המוניציפאלית המסורתית בחיפה מזה שנים רבות, שאכן חרתה על דיגלה את "עידוד חיי התרבות והחינוך". מהדהד כמו כרזת בחירות ברוח המסורת החיפאית.

מצנע, שזכה לכינוי "מצנח" (על שם הצנחתו לראשות העיר), הביא איתו ב-‏92 מטה שלם. נתן בפועל זיכיונות מונופוליסטיים לאיש העסקים זאבי, תוך (על פי תחקיר שהופיע במעריב) חריגות בנייה וזיוף מסמכים (כגון הפיכת הקומה העליונה של בית אבות שיועדה בתוכנית שהוגשה לצורך חדרי שמש לקשישים ["סולריום" - מה שהדהד נאור ואנושי ומתקדם] הפיכתה לנכס נדל"ני למכירה). יש להבדיל בין מיתוס ה"יעילות והיושר" לבין מה שארע בפועל. טכניקות השתלטות על מקורות הכוח וההשפעה בעיר - זה כן. ולצרכים הנראים כבעייתיים במקצת.

מצנע בבחירות המוניציפליות (הערה: במושג "בולשביזם" אני מתכוון בעיקר לסגנון של מנגנון ניהולי מעודד פרוטקציוניזם, מונופוליזם ועידודו, ביורוקרטיה מסורבלת ופורעת, הניכוס של רבים ממשאבי האוכלוסייה ואווירת חנק ופריעה בשם "טובת העניין הכללי")
? 145210
1. נכון, בחיפה יש מסורת של שקט יהודי-ערבי, אבל זה לא אומר שהיא מתקיימת מעצמה. צריך לשמר אותה. אני מאוד חושש שמועמד כמו מר ארד לא ישכיל לעשות זאת.

2. לגבי חינוך ותרבות אני חולק עליך. בתקופת גוראל העיר הייתה ממש מתה מבחינות אלו, ובתקופת מצנע פרחה.

3. אז מה אם הוא 'הוצנח'? זו אכן מסורת בעייתית שמתרחשת ברבות מהערים הגדולות בישראל (ראה מילוא, או אולמרט) אבל אינה רלבנטית להשגיו של ראש העיר לאחר מכן.

4. הטענות שהבאת ודומות להן הן ההסתייגות העיקרית שלי ממצנע כראש עיר. עם זאת, ענייני השחיתות לא הוכחו מעולם, כך שאתה יכול באותה מידה לתקוף את שרון. מה שברור הוא שאכן מצנע מאשר בקלות רבה יותר פרוייקטים נדל"ניים על חשבון אינטרסים כמו איכות הסביבה (וזאת הזכרתי).

5. הטיעונים בדבר יעילות הניהול באות מכלי ראשון מאנשים העובדים עם מצנע בעירייה (ולא כאלה שהביא אתו במסגרת המטה שלו).
תרבות מתנס''ים להמון 145219
"5. הטיעונים בדבר יעילות הניהול באות מכלי ראשון מאנשים העובדים עם מצנע בעירייה (ולא כאלה שהביא אתו במסגרת המטה שלו)"

?????

טדי קולק הוצנח? האם מצנע היה ה"טדי קולק" של חיפה? או שיצר אקלים חברתי/תרבותי שונה לגמרי מזה של פריחת חיי תרבות ונאורות? בצד דיסקוטקים לרוב ובורדלים לאנשי הצי הששי.
איני מתכוון דווקא לסגנון האוונגרד התל-אביבי או זה של פסטיבל עכו, אבל לפחות לסגנון החאן הירושלמי, ברוח השמרנית והעובדת (החרוצה) החיפאית.

במישור התרבותי - נוצר בימיו ביתר שאת אקלים קטנוני וקרתני של תרבות מתנ"סים להמון.

מצנע הפך את חיפה לפרובינציה תרבותית יותר מקודמיו. את הסינמטק ומוסדות התרבות המעטים הקימו קודמיו. וכן - זכור לי מאיזה כנס תרבות שעודדו "יצירה דרוזית" באמירת פקיד התרבות: "הסופרים הדרוזים כותבים יופי, וצריכים לכתוב עוד הרבה יותר. כיתבו הרבה ספרים!".
תרבות מתנס''ים להמון 145220
טוב, לדרוזים צריך לדבר במשפטים פשוטים וברורים, אחרת הם לא יבינו.
תרבות 145613
זוכר את הארכיפרכיטורה?
מי ביטל אותה? (רמז, לא גוראל).
תרבות 145697
הארכיפרכיטורה לא היתה ארוע עירוני, אלא סטודנטיאלי. במקור של תלמידי הפקולטה לארכיטקטורה, ו(אאל''ט) בהמשך אס''טית.
תרבות 145777
אני זוכר שגם תלמידי בי''ס השתתפו, ואאל''ט העיריה היתה בסופו של דבר המארגן הראשי והמממן.
החיפאים שאני מכיר 145429
חיו ברגשות מעורבים. מצד אחד הם מאד לא אהבו אותו בתור ראש עיר, מצד שני כשהוא בכנסת הוא לא יפריע לחיפה להתנהל.

הם לא הרבה חיפאים. מרבית החיפאים כנראה אהבו אותו, כי הוא נבחר שוב ושוב. מצד שני, גם עוזי כהן הוא סגן ראש עיר כבר שנים ארוכות - אז מה *זה* מוכיח?

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים