בתשובה ליובל רבינוביץ, 10/03/03 17:15
הבעיה העיקרית היא מראית העין. 134636
לא יודע
לי יש בעיה רפואית שעד היום לא נימצא לה פיתרון , והתשובה של המומחים הייתה תלמד לחיות אם זה.
אני לא יודע אם הטיפול האלטרנטיבי יפתור אותה אבל במקרים שבהם הרפואה הרגילה אומרת תלמד לחיות אם זה אולי שווה לנסות שיטות אחרות? למשל טיפול סיני , הם שנים עובדים שם בשיטות מגוונות ויתכן שיש במה שהם עושים גם כן פתרונות, למשל תרופות סבתא שלאחר בדיקות הוכחו שיש בהם חומרים שכן עוזרים לבעיות רפואיות אילו ואחרות.

הייתי בהרצאה של דן דן, הוא חוקר שנישלח ללמוד את התרופות של האינדיינים לפני שאילו יעלמו מהעולם, האם אילו אינן תרופות אלטרנטיוויות כיום?

אני לא אומר שכל טיפול פותר או יכול לפתור אולם יתכן וחלק מהפיתרונות שמציאה הרפואה הזו כן יכולים לשפר מצב של חולה ואו לפתור בעיות שהרפואה הרגילה לא מצאה להם פיתרונות.

_______________
אגב עדיין לא הלכתי לבדוק את הנושא ממש דרך הפיתרונות הללו במקרה שלי אולם אני לא שולל את זה לחלוטין מראש.
הבעיה העיקרית היא מראית העין. 134684
אז אולי כדאי שננסה גם את הקבלה.

הרפואה הסינית נחקרה, כפי שנחקרו גם שיטות אחרות. רפואה סינית, 'תרופות סבתא' ותרופות אתניות שונות הן בדרך כלל תרופות המופקות מצמחים. אני מניח שגם התרופות האינדיאניות הן כאלה.

תרופות צמחיות נחקרות כל הזמן. מדי פעם מוצאים תרופה צמחית שיש לה פעילות רפואית. בחלק מהמקרים הרעיון לטיפול התחיל מהאמונה המקומית בדבר סגולות הריפוי.

כך גילו את השפעותיו של הדיגיטליס, שהיה תרופה עממית בריטית לטיפול במחלות לב. כך הפיקו את האטרופין מהבלדונה, כך בודדו את הקוררה מהרעל הקטלני שבו משחו האינדיאנים הדרום אמריקאיים את חיציהם. כך חוקרים כיום את השפעתו של החילבה על מחלת הסוכרת ועוד. לצמחים רבים נמצאו שימושים רפואיים, גם כשלא התחילו את המחקר מאמונות עממיות. יש חמרים אנטיביוטיים המופקים מצמחים, לקפאין יש השפעות רפואיות וכן הלאה. כשהתרופה נמצאת יעילה, היא הופכת חלק מהארסנל של הרפואה הקונבנציונלית. אם מוצאים שהיא אינה יעילה, לא מאמצים אותה. אין שום מנגנון שמוציא את התרופות הלא יעילות מהמאגר של ה'רפואה' האלטרנטיבית.

כלומר - זה בסדר לחקור את התרופות של האינדיאנים, וכנראה שגם עושים את זה. אם ימצאו משהו, זה לא ייקרא רפואה אלטרנטיבית.
הבעיה העיקרית היא מראית העין. 134713
קבלה זה רעיון טוב.
הפרופסור האחרון שראיתי בנוגע לבעיה שלי המליץ לי לפנות לרמב''ם. (לצערי אני רציני)

אני לא מכיר מספיק אבל הטענה ששיטת הדיקור הסיני למשל עובדת למרות שאינה רפואה רגילה.

יתכן ושיטות אחרות גם בהן יש יותר או פחות, השאלה האם כדי לפסול כל דבר מראש..

אז כמו שאמרת למה שלא ננסה ריקוד ירח ועוד כמה דברים מטורפים אחרים, כיוון שלכל אחד מאיתנו יש מנגנון בקרה שלפעמים עובד יותר טוב ולפעמים פחות טוב ואומר לנו זה שווה משהו או שעובדים עלינו בעיניים, לפעמים העבודה בעיניים אפילו עולה לנו כסף.
הבעיה העיקרית היא מראית העין. 134725
לא יודע איך זה שם בדרום, אבל אצלנו בצפון כאשר הרופא ממליץ לפנות לרמב''ם, הוא מתכוון למרכז הרפואי.
הבעיה העיקרית היא מראית העין. 134963
במקרה של הפרופסור שהנו די מפורסם בתחומו הוא התכוון דווקא לרמב''ם מלפני שנים.
לאחר שהסביר כי יתכן וכאשר מחקר הגנים יסתיים יהיה פיתרון למה שיש לי.
דיקור סיני 134738
יכול לעזור לבעיות מסויימות, לא לכל דבר.
זה לא יעזור במצב שבו צריך ניתוח, למשל. אלא בהקלה של כאבים, בחיזוק ובאיזון המערכת כולה, ובמה שרק מתחיל להשתבש אבל עוד לא "הצטבר" לכלל בעייה רצינית.
גם צמחים יכולים לעזור.
[ריפוי סיני מסורתי כולל בד"כ צמחים ודיקור, לא רק דיקור]

לגבי השיטות האחרות- אני די ספקנית.
דיקור סיני 134964
גם אני ספקן גם לנושא הדברים האחרים וגם לדיקור הסיני, אולם לפעמים שווה לנסות גם דברים שאנו ספקנים אליהם, כמובן תלוי במחיר.
אם היו אומרים לי שמידה והם לא פותרים את הבעיה או משפרים אותה מאוד הם לא גובים כסף הייתי אצלם כבר מיזמן.
דיקור סיני 134976
מספרים שבעת העתיקה הסינים היו משלמים לרופא תשלום קבוע על עבודתו הטובה.
לעת מחלה הפסיקו לשלם לו.
דיקור סיני 135230
מעניין שווה להחזיק אדם בריא
ואם הוא מת ממחלה תמיד אפשר להאשים את החולה כי הוא לא שילם לרופא
דיקור סיני 135498
אבל זה בדיוק מה שאנחנו עושים.

כל זמן שהאדם הוא בריא, קופת חולים נהנית מתשלום ביטוח הבריאות שלו.
כאשר הוא חולה, הקופה משלמת הרבה יותר ממה שהוא משלם.
כשהוא מת נפסקים התשלומים ההדדיים.
דיקור סיני 263316
טוענים שעכשיו יעילות הדיקור הסיני הוכחה:

דיקור סיני 263403
טוב לראות שיש מי שחוקר את זה, אבל בינתיים הם רק הראו שדיקור /כלשהו/ מועיל לכאבי פרקים. יהיה מעניין אם הם יקחו את זה הלאה וינסו לבסס/לשלול את ההשערה בעניין האנדורפינים. [משהו כמו לחלק חולים לשתי קבוצות. חלק יידקרו בדיקור סיני, וחלק אחר בסתם נקודות אקראיות בגוף].
דיקור סיני 263413
כדאי לקרוא את המאמר המקורי לפני שמתלהבים, ואת התגובות אליו. המאמר נמצא בכתובת http://bmj.bmjjournals.com/cgi/content/full/329/7476... והתגובות בכתובת http://bmj.bmjjournals.com/cgi/eletters/329/7476/121... .

מה שנעשה במחקר הוא שילוב של דיקור, טיפול חשמלי ותרופות. קבוצת הביקורת נבחרה כך שהמחטים לא הוחדרו לעומק העור, ולכן גם הטיפול החשמלי ניתן רק על פני העור. זה אינו טיפול פלצבו כהילכתו. היה טוב יותר לו הנקודות הנבחרות לטיפול הפלצבו היו באותו עומק, אך לא באותם איזורים של טיפול האמת.

כך שלמעשה, מי שקיבל את טיפול הפלצבו לא קיבל דיקור סיני, אך גם לא קיבל טיפול חשמלי אפקטיבי, והמחקר אינו מבדיל בין ההשפעות הנפרדות של שני הטיפולים. טיפול חשמלי להקלת כאב הוא מתודה רפואית מקובלת. הוא אינו חלק מהרפואה הסינית המסורתית.

כדאי לשים לב להבדלים המקדמיים בין הקבוצות, המופיעים בכתובת http://bmj.bmjjournals.com/cgi/content-nw/full/329/7... .בקבוצה שטופלה היה שיעור הגברים כפול מאשר בקבוצת הפלצבו. בקבוצה שטופלה היה שיעור גבוה של נשואים, לעומת שיעור גבוה של אלמנים ואלמנות בקבוצת הביקורת. בקבוצת הביקורת היה שיעור גבוה של חסרי השכלה פורמלית. ציון Ahlbäck score, שהוא מדד רנטגני לחומרת אוסטאוארתריטיס, היה גבוה יותר בקבוצת הביקורת מאשר בקבוצת הטיפול. קבוצת הביקורת אופיינה גם ביותר שנות מחלה ובכך שרוב חבריה סבלו מבעיות בשתי הברכיים ולא בברך אחת.

בקצרה - הקבוצות לא היו שוות זו לזו. בקבוצת הביקורת יש מספר רב של נשים אלמנות הסובלות מאוסטאוארתריטיס בחומרה קשה, ולכן היא קבוצה חולה יותר. הקבוצה החולה יותר נותרה חולה יותר גם לאחר המחקר.

עם זאת, מדד WOMAC, שהוא מדד פונקציונלי בעיקרו, היה שווה בין שתי הקבוצות בתחילת המחקר, והשתפר בקבוצת הטיפול. יתכנו לכך הסברים שונים, אך המחקר המסויים הזה סובל מבעיות מתודולגיות.
דיקור סיני 263533
1. תודה על הקישור, ועל ההערות המאירות מאוד.

2.
בעניין הטיפול החשמלי, שלדבריך אינו חלק מהרפואה הסינית המסורתית, ובכן זה לא מדוייק. מה שנעשה כאן זה חיבור אלקטרודות ל/מחטים/, כך שזרם חשמלי קל מרטיט אותן. זה חלק מקובל מהדיקור הסיני המודרני. והזרם החשמלי בא כתחליף לשיטה המסורתית שבה (לפעמים, תלוי כמה משקיעים בפציינט הספציפי, מה שתלוי אולי בעושרו/חשיבותו של הפציינט) היו מסובבים את המחטים ידנית.
דרך אחרת (מודרנית וגם מסורתית) היא נעיצת מוקסות מודלקות על המחטים. (המוקסות כאן הן גושים קטנים של לענה מיובשת, שמודלקת כמו טבק מיובש, וכששמים אותה על המחט היא מחממת את המחט, והטענה היא שגם הצמח הספציפי הזה טוב לטיפול).
דיקור סיני 270710
הנה עוד (?) מחקר עם תוצאות חיוביות: http://www.sciencedaily.com/releases/2004/12/0412222...
דיקור סיני 270790
זהו תקציר של מאמר. המאמר המקורי פורסם ב-Annals of Internal Medicine, וניתן בשלב זה לקראו בתשלום בלבד. בעוד 6 חודשים הוא אמור להיות מוצע לקריאה ללא תשלום.

עורכי העיתון מסבים את תשומת לב הקוראים שחלק גדול מהנבדקים לא היו זמינים בתום המחקר: 25% מקבוצת הטיפול האמיתי, 25% מקבוצת הטיפול המזוייף ו-‏43% מקבוצת הבקרה (שטופלו על ידי סדנת הרצאות). בתקציר לא מופיעה הסיבה להיעלמותם של המטופלים האלה.

אם מישהו כאן יזכיר את הנושא בחודש יוני 2005, נוכל לקרוא את המאמר ולהתייחס בצורה מפורטת.

התקציר הנוכחי: http://www.annals.org/cgi/content/abstract/141/12/90...
דיקור סיני 263328
יכון להיות שהדיקור עוזר נגד כאבים. להרזיה, בכל אופן, הוא לא עוזר. ניסיתי לפני כמה שנים ואני מכיר עוד שניסו, ובכמה מקומות שנישאו אז בפי כל. במקרה שלי לא רק שהדיקור לא עזר להרזיה, אלא שגם המחטים הקבועות בתנוכי האוזן גרמו דלקת מאוד מכאיבה. בסופו של דבר מה שעזר זה דיאטה - בתחום הזה כנראה שאין חדש תחת השמש.

אגב, יש שם בכתבה תגובות מאוד מוזרות, כולל אחת שמאוד מאוד התרגשה ואמרה שבעלה נהייה "תותח במיטה", בעקבות דיקור לכאבים בברך. היתה שם מטפלת בדיקור שהסבירה למה הדיקור לכאב עזר גם במיטה, אבל ההסבר שלי הוא קצת שונה: יש מישהו (או יותר ממישהו אחד) שקפץ על העגלה ומעוניין לנצל אותה להגדיל את רווחיו מהעיסוק המכניס.
דיקור סיני 263332
התבלבלתי קצת, התכוונתי לענות לתגובה 263316, והתגובות שעליהן אני מדבר הן, כמובן, מהכתבה המלונקקת בתגובה זו.
דיקור סיני 263334
אני לא ממש מומחה באקופונקטורה, אבל נדמה לי שהדיקור לא אמור להרזות אותך באורח פלא, אלא להקל עליך את הדיאטה (כלומר, להפחית את התאבון).
ולגבי ה"תותח במיטה", ההסבר הוא פשוט: ברגע שנעלמו הכאבים בברכיים, יותר קל לרוץ ולקחת שוונג.
דיקור סיני 263338
כן, זהו עצם העניין: זה *לא* הפחית את התיאבון כהוא זה, ולא הקל את הדיאטה בשום דרך.

אתה צודק בקשר לברכיים והשוונג, אבל ההסבר ל*תגובה* הנלהבת של הגברת הוא, חוששני, ההסבר שלי.
גילוי מסעיר: דיקור סיני לא עוזר לגלי חום 672706
מחקר שפורסם במגזין לרפואה פנימית מראה שהשפעת אקופונקטורה על גלי חום בנשים לא עולה על טיפול דמה.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים