בתשובה לארז לנדוור, 05/02/03 3:07
אימפריאליזם קולינרי וחדוות האשמה 127153
זכור לי מקרה במעונות, בו ראיתי צעירה ערביה במטבח מחממת מג'דרה (מתוך שקית של אסם). שאלתי אותה בתמיהה מעושה "מה, גם אתם אוכלים מג'דרה?!". מפאת זכרוני, אחסוך כאן את תגובתה הכעוסה, של הגברת, שהיתה קומוניסטית-לאומנית, כמיטב המסורת המודרנית שם, אך התקרית הביאה לידידות ממושכת.
מסקנה: ירבועים נובחים בסתיו.

לגופו של עניין, במקרה שאתה רציני: זה לא "אנחנו", אלא כמה בעלי דוכנים ואין כאן שום אלמנט של גזלה, אלא אימוץ ודחיפה של המוצר, כפי למשל שהאמריקאים אימצו את הפיצה. נדמה לי גם שכפי שהוזכר כאן, החלפת בין הסורים והמצרים.
כל השאר מדוייק (-:
אימפריאליזם קולינרי וחדוות האשמה 127154
למיטב ידיעתי (1), לא האמריקאים אימצו את הפיצה, אלא שאר העולם (כולל איטליה).
הפיצה הומצאה בארה"ב ע"י מהגרים מאיטליה.

___
(1) מידע טריויה חסר לינקים לביסוס.
הקוטג' שלנו וגם משקה הקבס 127155
(כדלה''ב)
הקוטג' שלנו וגם משקה הקבס 127157
רבינוביץ', בספר שלך כתבת קוואס, לא קבס.
הקוטג' שלנו וגם משקה הקבס 127197
אתה שתית מהמשקה הזה?
בעברית הכי מתאים זה קבס. מילה שפירושה בחילה, גועל, רצון להקיא.
גם קוטג' עושה לי קבס.
(אני בכלל כתבתי באידיש).
קוואס זה קולה לחב''דניקים עניים 127200
אחרי שלומדים לאהוב בירה שחורה, גם קוואס מתקבל בחיוב. למרות טעם הלוואי האיום ונורא.
הקוטג' שלנו וגם משקה הקבס 149539
תגובה 61236
מקור הפיצה 127158
עכשיו אני נזכר שקראתי פעם את מה שאתה טוען, למרות שחיפוש מהיר בגוגל ‏1, מניב תאוריות משונות הקושרות את העבריים העתיקים וחייזרים לנושא.

אימפריאליזם קולינרי וחדוות האשמה 127268
קראתי פעם שמאפית‏1 הפיצה הראשונה נפתחה במילאנו בסוף המאה ה19, אבל ייתכן שאת ההמבורגר המציאו מהגרים גרמנים בארה"ב.

1 bakery ,לא mafia. (למרות שמדובר באיטליה)
אימפריאליזם קולינרי וחדוות האשמה 129685
בסופשבוע הזה יוקרנו תוכניות על אוכל בערוץ ההיסטוריה, ביניהם על תולדות האוכל האמריקאי.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים