|
||||
|
||||
זכור לי מקרה במעונות, בו ראיתי צעירה ערביה במטבח מחממת מג'דרה (מתוך שקית של אסם). שאלתי אותה בתמיהה מעושה "מה, גם אתם אוכלים מג'דרה?!". מפאת זכרוני, אחסוך כאן את תגובתה הכעוסה, של הגברת, שהיתה קומוניסטית-לאומנית, כמיטב המסורת המודרנית שם, אך התקרית הביאה לידידות ממושכת. מסקנה: ירבועים נובחים בסתיו. לגופו של עניין, במקרה שאתה רציני: זה לא "אנחנו", אלא כמה בעלי דוכנים ואין כאן שום אלמנט של גזלה, אלא אימוץ ודחיפה של המוצר, כפי למשל שהאמריקאים אימצו את הפיצה. נדמה לי גם שכפי שהוזכר כאן, החלפת בין הסורים והמצרים. כל השאר מדוייק (-: |
|
||||
|
||||
למיטב ידיעתי (1), לא האמריקאים אימצו את הפיצה, אלא שאר העולם (כולל איטליה). הפיצה הומצאה בארה"ב ע"י מהגרים מאיטליה. ___ (1) מידע טריויה חסר לינקים לביסוס. |
|
||||
|
||||
(כדלה''ב) |
|
||||
|
||||
רבינוביץ', בספר שלך כתבת קוואס, לא קבס. |
|
||||
|
||||
אתה שתית מהמשקה הזה? בעברית הכי מתאים זה קבס. מילה שפירושה בחילה, גועל, רצון להקיא. גם קוטג' עושה לי קבס. (אני בכלל כתבתי באידיש). |
|
||||
|
||||
אחרי שלומדים לאהוב בירה שחורה, גם קוואס מתקבל בחיוב. למרות טעם הלוואי האיום ונורא. |
|
||||
|
||||
תגובה 61236 |
|
||||
|
||||
עכשיו אני נזכר שקראתי פעם את מה שאתה טוען, למרות שחיפוש מהיר בגוגל 1, מניב תאוריות משונות הקושרות את העבריים העתיקים וחייזרים לנושא. |
|
||||
|
||||
קראתי פעם שמאפית1 הפיצה הראשונה נפתחה במילאנו בסוף המאה ה19, אבל ייתכן שאת ההמבורגר המציאו מהגרים גרמנים בארה"ב. 1 bakery ,לא mafia. (למרות שמדובר באיטליה) |
|
||||
|
||||
בסופשבוע הזה יוקרנו תוכניות על אוכל בערוץ ההיסטוריה, ביניהם על תולדות האוכל האמריקאי. |
חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים | כתבו למערכת | אודות האתר | טרם התעדכנת | ארכיון | חיפוש | עזרה | תנאי שימוש | © כל הזכויות שמורות |