![]() |
מרק אחרון | 155 | ![]() |
|||||||||
![]() |
|
![]() |
![]() |
מרק אחרון | 155 | ![]() |
|||||||||
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
פרסומים אחרונים במדור "אוכל ותיירות"
|
הצג את כל התגובות | הסתר את כל התגובות |
![]() |
|
![]() |
||
|
||||
![]() |
רק רציתי להוסיף הערה קטנה: בנוסף לשכר הדירה, מר מירון שילם גם ארנונה בסכום של יותר מאלפיים ש"ח כל חודש, מס הכנסה בסכום של כ50%- מהמחזור (הוא מחזיק בעסק נוסף), ביטוח לאומי בסכום ניכר, אגרת עסק, תעודת כשרות, ועוד כמה אגרות ותעודות לעירייה ולמדינה. בבריטניה עסקים חדשים לא משלמים מס במשך תקופה מסוימת. אחרי התקופה הזאת, בודקים כמה העסקים הרוויחו (או הפסידו) וקובעים את שער המס שהם צריכים לשלם לפי יכולתם. במדינת ישראל אין הנחות ואין הקלות - מהרגע הראשון אתה נמדד בצורה אחידה ומשלם את המירב. אם אתה גדול (היי-טק, למשל), יש הנחות. אם אתה קטן, אתה לא מעניין אף אחד. לא זאת הסיבה העיקרית ש'רק מרק' נסגרה, אבל אני בטוח שזה לא בדיוק עזר למר מירון. עצוב. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
||
|
||||
![]() |
אמר כבר משהו פעם אנחנו מדינה אוכלת יושביה. אבל אנחנו יכולים להאשים רק את עצמינו. אנחנו הפכנו לאדישים. עוד מפעל נסגר. עוד אחד שלא הלך לצבא עוד הפעם מעלים לבכירים את השכר עוד משהו מהכנסת נשפט עוד שוטר מושחט ואנחנו אדישים אז הינה כתבה נפלאה על מקום נוסף שהיה. לפני כמה חודשים נרשם בממון כי שנה שעברה יותר מ30 אלף כן שלושים אלף עסקים נסגרו. האם למשהו יש מושג כמה אנשים עבדו בשביל העסקים הללו? האם משהו יודע באילו חובות הם? והשאלה הקצת יותר חשובה האם למשהו אכפת היום במדינה ממשהו? או ממישהו? רועי |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
||
|
||||
![]() |
חבר טוב מתל אביב שבא לבקר אותנו אתמול, מספר על הביקור במשולש הירושלמי - יפו/בן יהודה/קינג ג׳ורג׳ -ואת תוגתו לנוכח הריקנות הקרירה עם ריבוי השלטים ׳להשכרה׳. לא היה הרבה במה לנחם אותו מלבד הצעה לסיור קולונרי במחנה יהודה או ביקור בבית הקפה החדש ׳בית העם׳ הצמוד לקמפוס האומנויות. מסתבר שרק חנויות שהן בבעלות או בדמי מפתח שאין הרבה ברירות לשוכר - יכולות לשרוד את המשולש הירושלמי. 25 שנה ושום דבר לא השתנה. דכאון ירושלמי טיפוסי. זה מה יש. | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
||
|
||||
![]() |
אפרופו חנויות קטנות בסכנת סגירה שמצווה לעזור להן, יש אחת כזו בתחילת רחוב רמב''ם (ממש מול מקדולנדס וליד העיריה) ברעננה. יש שם יוגורט מחלב בפלו (ברצינות), ציזיקי מדהים, לחם ביתי אפוי ללא שמרים, ריבות במרקם מושלם עם המתקה מדויקת (עגבניות שרי, תפוזים עם נענע, בצל, תות ועוד), מרקים ביתים, גבינות מיוחדות, סלטים, בצק ביתי לאטריות, ושירות נהדר. יש דברים שפשוט אין להם תחליף ברשתות ענק. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
||
|
||||
![]() |
מה רע בשמרים? וברצינות, מרת עזגד התחילה פה במה שיכול להיות רעיון מבריק: אנשים, נשים, טפים וטפות! אנא, במטותא מכם, רישמו כאן את כל המקומות הקטנים אליהם אתם הולכים מידי פעם, ושהייתם רוצים שאנשים אחרים ידעו עליהם. מכולות קטנות ומקסימות, מסעדות קטנות וביתיות, מעדניות, בתי-קפה, סנדלרים, חייטים - לא חשוב המקצוע, חשוב היחס וגודל המקום. אם זאת מסעדת יוקרה מדהימה, אני בטוח שהם יסתדרו בלעדינו. אבל המקומות הקטנים, הם צריכים אותנו, האנשים הקטנים. אני מוסיף לרשימה את רשת (אוקיי, רשת - אבל ממש קטנה. שניים שלושה סניפים.) מעדניות איוו בירושלים, ובגלל סיבה טובה - הם מחזיקים כמות מצומצמת של סלטים מעשה בית, שאשה אחת מכינה בשבילם. הסלטים כוללים סלט טונה מצוין, סלט חצילים מדהים, סלט ביצים עסיסי, אבל בעיקר את הכבד הקצוץ הטעים ביותר ביקום. אם אינכם צמחונים, ואם אתם מגיעים פעם לירושלים, אל תוותרו וקנו לעצמכם קצת מהכבד הקצוץ הזה. יש מעט דברים שמביאים את הקלישאה "פיצוץ של טעמים בפה" לידי מציאות. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
||
|
||||
![]() |
רעיון נפלא. הייתי שם לפני די הרבה זמן אומנם אבל הרשו לי להמליץ... למרות המרחק ליד דימונה כן זה מה שרשום דימונה יש כביש שפונה לכיוון ירוחם שם באמצע בערך יש חווה שבה מגדלים סברסים. תאמת די גדולה ודי קשה לפספס אבל בתוך החווה יש מסעדה שמרחוק נראת כמו הצרות שלנו. אבל לאחר שהסקרנות היכתה בי ובחברי שהיו איתי נכנסנו הובטח לנן משהו בסגנון מכסיקני. טוב במכסיקו עוד לא הייתי ואני לא יודע אם מה שיש שם אפשר למצוא במכסיקו אבל אכלתי שם בפעם הראשונה בחיי (ולא האחרונה) סברס ממולא. ולמעשה הרעיון כפי שהוסבר לנו ''מכסיקני'' הוא לא בדיוק אלא יותר מבוסס על הענפים של הסברס. הם עושים שם מספר גדול של מוצרים מסברס והכול בהכנה ביתית. איזה משהי מדימונה אחראית על האוכל. בקיצור למי שעובר שם מומלץ לנסות בעיקר את החמוצים הם מענפים של סברס ולא בדיוק מושכים את העיין. אבל לאחר שטועמים ואני מחובבי החמוצים באשר הם. רועי |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
||
|
||||
![]() |
אין לי מושג מה באמת רע בהם, אבל לחם יכול בהחלט לצאת טעים מאוד גם בלעדיהם (וזה בדוק). ובאשר לסברס- אני אספר את זה לגברת מהחנות הקטנה ברעננה- אולי היא תעשה מזה ריבה. סטארט-אפ. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
||
|
||||
![]() |
סיפור הסברסים העלה לחלוחית בעיניי - אמנם לא הייתי שם כבר די הרבה זמן, אבל (אם במרקים עסקינן), המרק הטוב שטעמתי בחיי בא ממסעדה מקסיקנית מצוינת בשם 'קקטוס', ברחוב הירקון בתל-אביב. המסעדה מגישה מרק טורטיה חמוץ-חריף שברור לי לחלוטין שהמתכון שלו מגיע מלוציפר עצמו. חוץ מזה, גם שאר המנות שם מצוינות וענקיות, המחירים סבירים, העיצוב מקסים והשרות נחמד. בהחלט כדאי. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
||
|
||||
![]() |
חברה אני נמצא במכסיקו ואני ,מנסיעותי הרבות בעולם ,יכול להצהיר ש-אין כמו האוכל המכסיקני ! אוכל מגוון ביותר בטעמים שונים עשויים ממרכיבים בריאים ומזינים פשוט מ ד ה י ם ! ניתן למצא דוכנים בכל פינת רחוב, מוכרים אוכל בתוך מכוניות ואיפה לא... חגיגה לשמה ! אןפה אהרוני כשצריך אותו...? MZ
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
||
|
||||
![]() |
אחת הבעיות עם האוכל המקסיקני (חוץ מהצורה האסטתית המחרידה שלו) היא שלרוב הוא פשוט מסרב להישאר בבטן למעלה מחמש דקות, וזה לא מפתיע לאור התחושה (ומראה העיניים) שאתה אוכל משהו שכבר שהה בקיבה אחרת. | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
||
|
||||
![]() |
גרג (Greg) , הוא בית קפה זעיר, מעוצב בוהמיינית משהו ואפוף עשן סיגריות במרכז הכרמל, חיפה, עם סניף מרווח קצת יותר באוניברסיטת חיפה. אולי יש עוד סניפים בארץ, לא יודע. הם עושים עוגיות תוצרת ביתית, שנראות טעימות ויום אחד אני אבדוק, ומוכרים קפה במשקל, וגם תה במשקל, ואת זה האחרון באתי להלל כאן. אני לא יודע מאיפה הם משיגים את התה שלהם, האם יש להם קשרים מיוחדים בסין, הודו וקניה, אבל למי שיודע להעריך את "טווינינגס", למשל, מדובר במשהו טוב אפילו יותר, ובהרבה. שלושה זנים ניסיתי עד כה אצלם: דרג'ילינג, משהו שהם קוראים לו "פורמוזה" ומשהו שקוראים לו "סיני שחור". שלושתם מרגשים, לא פחות. אגב, לפי משקל התה שלהם לא יקר בהרבה מ"טווינינגס" או היותר טובים של ויסוצקי, שקונים בסופרמרקט. כמובן שאתם עלולים למצוא את עצמכם שותים הרבה יותר תה, ואז זה כן יעלה יותר... | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
||
|
||||
![]() |
מסקרן אותי אם כשהתגובה הזו נכתבה קפה גרג (שהוא היום אחד הידועים בארץ לדעתי) באמת היה עסק קטן ומבודד. אם כן, זה נורא מגניב. כמו לראות את הערך על ברק אובמה בויקיפדיה מ2004. | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
||
|
||||
![]() |
אם כן, אז התהליך שהוא עבר הוא דווקא תהליך של דה-מגניביזציה לאורך השנים. האמת, זה נכון גם לגבי הברק של הנשיא אובמה. | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
||
|
||||
![]() |
תודה על הארכיאולוגיה. מסקרן אותי מה חושבים עכשיו אנשים שמכירים את הרשת ונכנסים לאותו סניף במרכז הכרמל (כן, הוא עדיין קיים, והשתנה קצת, אבל לא בכיוון של התחדשות. לטובה ולרעה) בלי לדעת שמכאן זה התחיל. הם בטח תמהים מה קרה לגרג שהם פתחו סניף כל כך מרופט. | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
||
|
||||
![]() |
בלי להיות בסניף מעולם, אני מנחש שהוא כבר לא אפוף עשן סיגריות. | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
||
|
||||
![]() |
דבר אחד שכחת - וזה לציין את שם החנות. בתור רענני (שגר די קרוב למרכז), אני אלך לשם בשמחה, אם רק אכיר אותה... |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
||
|
||||
![]() |
זה השם שלה- ''חנות קטנה וטעימה''. זה ממש מול ''הכי טוב בעיר'' (הירקות של אילן), בתחילת רחוב רמב''ם (ליד ''דינה בוק שופ''). לגברת קוראים תמי, ואם אדם וביבי מדברים על ממרח זיתים- כשאתה מגיע לשם, תבקש ממנה שתתן לך לטעום את ממרח הזיתים שלה (על לחם בלי שמרים, כמובן). בתיאבון. נ.ב. תראו איזה מצוות אפשר לעשות ב''אייל''. גם להשביע נפש רעבה וגם לתרום לצמיחת חנויות קטנות (וטעימות). |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
||
|
||||
![]() |
לא רחוק מ''רק מרק'' שתואר בכתבה ישנו מקום מיוחד ומקסים המגיש אף הוא בעיקר מרק. המקום נמצא ברח' כורש וקרוי ''ברברג'' וגם '' המרקיה של עלמה ואורית'' (אם זיכרוני אינו מטעני). מומלץ מאוד. | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
||
|
||||
![]() |
באופן מעורר השתאות משהו, 'ברברג' מצליחה יפה מאוד כבר כמה חודשים. מעורר השתאות כי לדעתי המקום סובל מעודף-קוליות מרגיז: הוא אפל מאוד, כולם אוכלים על שולחן אחד, הקישוטים "מקוריים", כל הצלחות סדוקות וכו' וכו'. המרקים לא ממש טעימים, אבל גם לא רעים במיוחד, והזיתים הדפוקים במקום מצוינים (כמו גם הרעיון לשים קעריות עם שקדי מרק על השולחנות, וממרח הזיתים הנפלא שהם מגישים עם הלחם). בסך הכל, 'ברברג' הוא מקום חביב. אבל 'רק מרק' היה מקום מקסים וביתי, ולא מקום מחושב עד הנקודה העשרונית האחרונה להקשות תחושת ביתיות ומקוריות (ההבדל הוא תהומי). |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
||
|
||||
![]() |
ה'ברברג' מצליח משום שהוא מקום נהדר וזה כלל אינו מעורר השתאות. יש אפשרות לשבת בשולחן גדול או בכל אחד מהשולחנות ל-2 עד 4 אנשים שלידו ובנוסף ישנם מקומות בחוץ (לפחות היו בקיץ). המרקים מצויינים, גם לדעתי וגם לדעת חברי (וכן גם לדעת מבקר המסעדות גיל חובב, אם זה מעניין מישהו). והערה נוספת - לא מוגש שם שום ממרח זיתים אלא ממרח פסטו, שמורכב בעיקר מצנוברים ובזיליקום. בתאבון. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
||
|
||||
![]() |
לפי דעתי,כל מי שכתב פה ממש צודק בכך שהוא אומר שצריך לעזור לכל עסק קטן..... המשיכו כך ! |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
||
|
||||
![]() |
אדם יקר ומוכר?!.. אז ירושלים אולי מחפשת מרקיה חדשה, אבל אולי היא כבר לא נטושה. למבין פתרונות ועל אף הטענות עוד יבואו ימים של מרקים והנאות קטנות (או גדולות, אבל זה לא מסתדר עם החרוז) | ![]() |
![]() |
![]() |
חזרה לעמוד הראשי | ![]() |
מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
![]() |
© כל הזכויות שמורות |