מגמות מפתיעות בקרב הנוער במדינות המפותחות 3820
שורה של מחקרים מצביעים על עלייה עקבית בשיעור בני הנוער במדינות המפותחות המפגינים התנהגות אחראית ואפילו שמרנית. כתבה בנושא הופיעה החודש בשבועון “The Economist”.

על־פי סקרים שעורך בכל שנה "המרכז האירופי למעקב אחר סמים והתמכרות לסמים", מאז 1999 ישנה ירידה נמשכת בשיעור בני הנוער האירופים בגילאים 15-16 שניסו לעשן. באיסלנד למשל, מאז 2003 הוכפל שיעורם של אלו שמעולם לא עישנו, צרכו סמים או שתו אלכוהול והם עתה רוב בקרב בני גילם. בשוודיה שולש חלקה של קבוצה זו.

באוסטרליה עלה גיל תחילת הצריכה של אלכוהול מ-‏14.1 בשנת 1998 ל-‏16.1 כיום. אלו ששותים, מסתפקים כיום בכמות קטנה מבעבר, עדיף כחלק מארוחה. בבריטניה כשליש מבני 16-24 כלל אינם שותים. בכל שנה נסגרים בממלכה כ-‏1000 פאבים ועל זאת נוספת דעיכה מהירה של מועדוני הלילה שם.

מאז שנת 2001 נרשמת ירידה בכמות יחסי המין שבני הנוער מקיימים ועליה בגיל בו זה קורה. בעקבות זאת ישנה גם ירידה דראסטית בכמות הריונות הנוער.

שיעור האלימות בין בני נוער כמו גם התנהגויות אנטי־חברתיות ופשיעה יורדים באירופה מאז שנת 2008 (להוציא את גרמניה, ספרד ובלגיה). במקביל, עלה ביותר מ-‏60% שיעור הצעירים במדינות ה-OECD שרכשו השכלה גבוהה.

לצד מגמות המגמות החיוביות התגלה גם קושי מתגבר של בני הנוער ברכישת חברים חדשים בבית הספר.

לעת עתה אין למגמות הללו הסבר מוסכם. יש הקושרים אותן לעליית השימוש באינטרנט ואילו אחרים למעורבותם הגוברת של אבות בחינוך ילדיהם והשתפרות הקשר בינהם.
קישורים
כתבה בנושא ב-"The Economist"
שיעור האלימות - eurostat
פרסום תגובה למאמר

פרסומים אחרונים במדור "חברה וכלכלה"


הצג את כל התגובות | הסתר את כל התגובות

עוד הסבר 697057
הסבר נוסף ששמעתי הוא שינוי דמוגרפי באוכלוסיה בשל הגירה של קבוצת אנשים עם תרבות שמרנית שאוסרת על שתית אלכוהול וקיום יחסי מין מחוץ לנישואין. אין לי מושג אם יש התאמה בין גודל הקבוצה הנ״ל ובין עוצמת המגמה.
עוד הסבר 697059
אבל סביר להניח שבקבוצות כאלו תהיה דווקא נטייה לדור הצעיר למרוד בהוריו ובסמכות השמרנית שנכפתה עליו ולפרוץ ממנה החוצה.
אנחנו דור מ***ן 697159
על הנתונים שבידיעה ניתן להוסיף את דבריו של סנחריב (לפחות כביכול) בתגובה 233325 כדי להקהות את שיניו של מי שמתלונן על הצעירים של ימיו.
מעניין אגב מה המצב במדינה המפותחת המקומית. מצאתי את זה אבל לא מגמות.
באשר למשפט האלמותי לבית גפן, נראה שזה נכון בכל דור ודור - ביחס לזה שאחריו.
697316
לי יש תחושה שהעולם כנראה מתחיל את הסלטה הבאה שלו , כאילו יש תחושה שהעולם אף פעם לא חשב איך באמת העולם צריך להתנהל אלא חי מתגובות נגד של התנהלויות קודמות הרי מסתבר שכל האלכוהול והסמים החלו כבעיטה בעולם של שמרנות והתנהגות טובה על כל מה שזה אומר ואולי אחרי שהעולם מיצה את ההקאה שלו על אותה תפיסה וההקצנה שלו למתירנות שהורגשה כנראה כיתר הוא מרגיש צורך לחזור כנראה למקום יותר סולידי וסוג של שמרני כתגובת נגד לאותה ליברליות , אבל אולי הגיע הזמן לראות את הדברים במבט הרחב ולשאול את השאלות הנכונות כמו איך חיים? מה הדרך הנכונה לחיות? הפילוסופיה תמיד שאלה את אותם שאלות והדת או אנשי הרוח כן התעסקה בזה אבל לי תמיד נראה שהעולם פשוט עובר מסלטה לסלטה אבל אולי זה מה שאני מרגיש?
697317
יש לי תחושה שהמחבר לא חשב באמת מה הוא רוצה להגיד אלא בעצם לא חשוב תשכח מזה.
697360
דווקא יש איזה נקודה שרציתי להעביר , אתה חושב שזה לא היה ברור ?
697384
גם לי היתה
42 697416
מה יכול להיות לא ברור במשפט כמו "העולם אף פעם לא חשב איך באמת העולם צריך להתנהל"? ברור שאתה מתבסס על התפיסה לפיה כל הקוסמוס כולו אינו אלא מכונת טיורינג עצומה שניתן לייחס לה פעולה כמו "חשיבה" ולפיכך גם לתמוה למה היא לא חושבת גם על השאלה "איך באמת העולם צריך להתנהל" (או, לחילופין, למה היא לא משתפת אותנו במחשבותיה על הנושא, בהנחה שאתה לא מאלה שחושבים שעשרת הדיברות עושים בדיוק את זה), אלא שאז היה מצופה ממך להצהיר על העמדה הזאת שלך מפורשות. לאיילים אמיתיים קל להבין זאת מדבריך, אבל כשאתה נתקל במישהו בדרגת קירבה שניה כמו "אח של..." אתה לא יכול לצפות ממנו לקפיצות הלוגיות האלה ועליך לדבר ברחל ביתך הקטנה. קישורים ל Wolfram יוכלו לסייע.
42 697659
למה לקחת משפטים פשוטים ולעשות אותם מורכבים ? כשאני אומר העולם אני מתייחס לאנשים , התפיסות שלנו לאורך ההיסטוריה לדעתי נובעות מראקציה לתפיסה קודמת , קח בסוציולוגיה את את תאוריית הקונפליקט של קרל מרקס שבאה בעיקבות התאוריה הפונקציונלית כך בפסיכולוגיה את הפסיכולוגיה ההתנהגותית שבאה בעיקבות הדינמית , קח את גרמניה החדשה שנחשבת אחת המדינות הכי רב תרבותיות היום ומסתבר שבעקבות השואה , התחושה שלי שאנחנו חיים בניסוי ותהייה ואולי העולם הולך לכיוון השמרנות ( הסלטה הבאה ) בעקבות ההרגשה שהמצב הלך למקום קיצון ויש רצון לנוע לכיוון ההפוך ? והשאלה שלי האם אין דרך אחת שחוצה זמנים , תקופות ושאינה תלויה בהתרחשויות ונסיבות של תפיסות קודמות ? אני חושב שזה נורא פשוט...

חזרה לעמוד הראשי פרסום תגובה למאמר

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים