ראש ממשלת בריטניה, דיוויד קמרון, הודיע אתמול על הקמת ועדת חקירה פרלמנטרית שתעסוק באתיקה של כלי התקשורת בממלכה. הוועדה תבדוק באופן מיוחד את פרשת האזנות הסתר שבוצעו בעשור האחרון על־ידי העיתון הבריטי 'ניוז אוף דה וורלד', פרשה שהובילה השבוע לסגירתו. במסיבת העיתונאים שכינס אמר קמרון: "הדרך שבה פועלת התקשורת כיום אינה עובדת: בואו נודה בזה. זה נכשל. דברים חייבים להשתנות [...] יש בבריטניה עיתונות מצוינת, אבל העיתונות אינה מעל החוק".
מאז 2006 התפוצצו מספר פרשיות בהן צותת העיתון, השייך לקבוצת 'ניוז אינטרנשיונל' בבעלות רופרט מרדוק, לטלפונים של בני משפחת המלוכה, פוליטיקאים וידוענים. לאחרונה, בעקבות תחקיר שערך העיתון האמריקאי "ניו־יורק טיימס" במשך ארבעה חודשים, התברר שהעיתון פרץ אף לחשבונות הטלפון של קורבנות פיגוע הרכבת התחתית ב-2005.
ואולם, הקש ששבר את גב הגמל הוא מקרה בו, לפי החשד, פרץ חוקר מטעם העיתון לתא הטלפון הקולי של נערה בת 13 שנעלמה ב-2002, וכפי שהתברר מאוחר יותר נרצחה. החוקר האזין להודעות וכנראה שגם מחק את חלקן, לאחר שהתא התמלא, פעולה שהשפיעה על חקירת המשטרה ואף גרמה למשפחתה של הנערה לחשוב שהיא עדיין בחיים. תוך כדי כך התברר גם שבמשך מספר שנים, העביר העיתון תשלומים לבכירים במשטרה הבריטית. בעקבות זאת, הודיע השבוע מרדוק על סגירת העיתון בן 168 השנים ופיטורי כל 200 עובדיו.
בזירה הפוליטית: בעוד שבמפלגה השלטון השמרנית נשמעו בשנה שעברה טענות שמקור הרעש התקשורתי הוא בניסיון לנגח את ראש הממשלה, שיועצו דאז, שנעצר רק השבוע, התברר כבר אז כאחראי לחלקם של הציתותים, אמר השבוע טום ווטסון, חבר מפלגת הלייבור: "הסיפור אינו שרופרט מרדוק סגר את העיתון, אלא המשפחות הבריטיות מרחבי המדינה שהראו את זעמן. זהו ניצחון לאנשים ההגונים, ואני אומר ברוך שפטרנו מעונשו של 'ניוז אוף דה וורלד."'
|
קישורים
|