המרכז הבינתחומי בהרצליה הפך לאוניברסיטה 4069
שלשום אישרה המועצה להשכלה גבוהה (המל"ג) למרכז הבינתחומי בהרצליה, שעד כה היה מוגדר כמכללה, להגדיר עצמו כאוניברסיטה. באתר המוסד הוא כבר נקרא "אוניברסיטת רייכמן". בשנה האחרונה הוא קיבל אישור לפתיחת שלושה מסלולים לדוקטורט - במשפטים, פסיכולוגיה ומדעי המחשב.

זוהי האוניברסיטה הפרטית הראשונה בישראל. שכר הלימוד השנתי בה הוא 42,000 ש"ח, לעומת 10,200 ש"ח באוניברסיטאות ובמכללות הציבוריות. הועדה לתכנון ולתקצוב (ות"ת) התנגדה למהלך, מחשש לפגיעה רוחבית באוניברסיטאות הקיימות, ולהגברת אי־שוויון בין סטודנטים על רקע כלכלי.
קישורים
TheMarker
פרסום תגובה למאמר

פרסומים אחרונים במדור "חדשות"


הצג את כל התגובות | הסתר את כל התגובות

מה המשמעות של זה? 742525
איזה משמעות מעשית יש להכרה במוסד כאוניברסיטה?
כלומר, ברור, ראש המרכז הבינתחומי יכול להשתדרג בכל מיני צורות ולהצטרף לכל מיני ישיבות עם השר. אבל איזה שינוי מעשי יש מבחינת הסטודנטים?

כבר היום קיים אי שוויון בין הסטודנטים שלומדים במכללה הזו לבין סטודנטים הלומדים במקומות אחרים. אם אין שינוי גדול עקב ההכרזה, למה חוששים שדווקא עכשיו אי השיוויון יחמיר?
מה המשמעות של זה? 742527
לדעתי אוניברסיטה מקצה הרבה יותר משאבים למחקר מאשר מכללה.
זה אומר סטודנטי דוקטורט ותואר שני שעושים מחקר בהנחיית הפרופסורים והערכת הסגל יותר על פי המחקר ופחות על פי איכות ההוראה גרידא.
מסורתית גם בוגרי אוניברסיטאות בארץ מתקבלים למשרות טובות יותר מבוגרי מכללות.
מה המשמעות של זה? 742537
אז מדובר בעוד דרך למשוך דוקטורים, דוקטורנטים ופרופסורים (מעבר לכמות הכסף והתנאים שהבינתחומי כבר שופך עליהם).

אולי עדיף זה מאשר שיסעו לעשות דוקטורנט ב MIT
מה המשמעות של זה? 742542
למשוך או אפילו לייצר, למה לא?
יש לך משהו נגד דוקטורנטיות ודוקטוריות?
מה המשמעות של זה? 742544
חלילה, אין לי משהו נגדן.
אני מנסה להבין את הטענה "חשש לפגיעה רוחבית באוניברסיטאות הקיימות, ולהגברת אי־שוויון בין סטודנטים על רקע כלכלי."
מה המשמעות של זה? 742547
אתה בטח מבין את המשמעות החברתית של אוניברסיטאות פרטיות ויקרות, כך שקצת קשה לי להבין את הקושי שלך (אם עכשיו לך יהיה קשה להבין אותי אנחנו בצרה גדולה). לדעתי יהיה נכון לאכוף עליהן אחוז מסויים של סטודנטים חסרי אמצעים שיקבלו מילגה רצינית, אם כי אני רואה קשיים לא מבוטלים גם בזה.
מה המשמעות של זה? 742552
כשהתחלתי את הדיון, כתבתי שהבינתחומי הוא כבר כיום (וכבר כמה שנים) מוסד השכלה גבוהה פרטי ויקר. לא רק פרטי ויקר, אלא גם יוקרתי למיטב הבנתי. ולכן שאלתי מה השתנה בעצם ההכרזה על המוסד כ"אוניברסיטה".

הפונז הסביר שעכשיו, בעקבות ההכרזה, יש *עוד* דרך למוסד הזה למשוך דוקטורנטים ופרופסורים. כלומר שהשינוי הוא כנראה בעיקר אצל בעלי תואר שני ומעלה.

יכול להיות שאני טועה ועצם ההכרזה עושה גם שינוי מהותי אצל הסטודנטים לתואר ראשון? בכל מקרה, אני מסכים לגבי האמירה שלך לגבי המלגה... רק שכדאי היה לעשות את זה כבר לפני כמה שנים טובות, בגלל שכבר יש לבינתחומי סטטוס יוקרתי.

לגבי הסטודנטים בתואר שני ומעלה, אני תוהה: מכיוון שמדובר באוכלוסיה שבלאו הכי מתפתה על ידי אוניברסיטאות פרטיות ויקרות בחו"ל, האם אין מקום לכך שתהיה חלופה פרטית ויקרה בארץ.
מה המשמעות של זה? 742555
כמו שאמרתי, גם לסטודנטים של תואר ראשון יש יתרון תעסוקתי בלימוד באוניברסיטה.
מה המשמעות של זה? 742556
אתה צודק אם מסתכלים על כלל האוניברסיטאות בהשוואה לכלל המכללות.

אבל מניסיוני, זה תלוי מאד בשם של המוסד עצמו. כלומר: כבר היום יש לבוגרי הבינתחומי יתרון בהשוואה לבוגרי המכללה למנהל (כדוגמא). אני לא חושב ששינוי המעמד של הבינתחומי לאוניברסיטה, ישנה בהרבה.

מעניין, למשל, האם השדרוג של אוניברסיטת אריאל ל"אוניברסיטה" בשנת 2012 שדרגה בצורה ברורה את המעמד של בוגריה. אני נוטה להאמין שלא, אבל ייתכן שאני טועה כאן.
מה המשמעות של זה? 742598
זה לא קורה בטווח של שנים בודדות
אבל אחרי כמה עשורים המעמד של אוניברסיטת אריאל יהיה די דומה לשאר האוניברסיטאות (או לפחות משמעותית יותר טוב משאר המכללות) כמו שהיה עם בר אילן בעבר

חזרה לעמוד הראשי פרסום תגובה למאמר

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים