לאחר שהתבררו הנזקים הבריאותיים הנגרמים על־ידי רבים מתוספי המזון, שומט עתה מחקר־על חדש בבריטניה את הקרקע מתחת לטרנד בריאותי נוסף שהפך נפוץ בשנים האחרונות בקרב שכבות מבוססות בעולם המערבי - מזון אורגני.
המחקר, המופיע החודש בירחון "Annals of Internal Medicine" סקר 223 מחקרים שהתפרסמו לאורך השנים והשוו בין תכולותיהם של מזונות אורגניים ומקביליהם "הרגילים", ועוד 17 מחקרים שהשוו בין בריאות שני סוגי הצרכנים. ככלל, לא נמצא כי מזון אורגני מכיל ערכים תזונתיים כדוגמת ויטמינים, מינרלים וחלבונים יותר מאשר מזון שגודל ועובד בשיטות סטנדרטיות. גם שאריות חומרי ההדברה שנמצאו לעיתים במזון הרגיל, היו כמעט תמיד על־פי התקן, כלומר במידה הנחשבת ללא מזיקה. ואכן, לא נמצאו הבדלים בריאותיים בין צרכני שתי קטגוריות המזון.
|
קישורים
|