"חוק הספרים" אושר אתמול (א') בוועדת הספרים לענייני חקיקה, ברוב של 13 תומכים מול 3 מתנגדים. על פי החוק המוצע, ספרים חדשים ייזכו ל"תקופת הגנה" של 18 חודשים מיום צאתם לאור; במהלך תקופה זו יוגבלו ההנחות על מחיר הספר ל-10% לכל היותר, ייקבע שיעור תמלוגים מינימלי עבור הסופרים, וחנויות הספרים לא יורשו לכרוך את מכירתו של ספר עם מכירתו של ספר או מוצר אחר.
הצעת החוק צפויה לעלות לקריאה ראשונה בכנסת בהמשך שבוע זה. ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר האוצר יובל שטייניץ, ושר התמ"ת שלום שמחון, הודיעו בשבוע שעבר על תמיכתם בחוק.
לימור לבנת, שרת החינוך, אמרה: "הזכות ליהנות מספרות ישראלית עברית איכותית ומגוונת תמומש, רק אם סופרים ומשוררים בישראל יקבלו גמול הולם וראוי תמורת יצירתם, באופן שיוכלו להמשיך ליצור ולקדם את הספרות בשפה העברית. בענף הספרים קיימים היום כשלים חמורים שפוגעים גם בציבור הקוראים וגם בסופרים שמתקשים להתקיים מיצירתם. מצב השוק גרם לזילות של הספרים שמחירם נמוך היום ממחיר הדפסתם. זהו מצב לא נורמאלי ולא הגיוני"
בשבוע שעבר פנו עשרה מבכירי הסופרים בארץ – עמוס עוז, דויד גרוסמן, חיים באר, רונית מטלון, אלי עמיר, יורם קניוק, אורלי קסטל־בלום, יהודית קציר, מאיר שלו וצרויה שלו – בקריאה פומבית להוצאות הספרים שלהם, וביקשו כי ספריהם יוצאו מהמבצעים הנערכים ברשתות "סטימצקי" ו"צומת ספרים". הסופרים קראו גם לראש הממשלה לקדם את חקיקת "חוק הספרים".
|
קישורים
The Marker - כולל פירוט של עיקרי חוק הספר
|