2 הרוגים בפיגוע ליד מחסום קלקילה 466
פיגוע התאבדות נוסף היום סמוך לנווה־ימין שבין כפר־סבא לקלקיליה. בפיגוע נהרגו שלושה, אחד מהם הוא ככל הנראה המחבל המתאבד. בנוסף, נפצע אדם אחד קשה ושלושה נפצעו קל.

הפיגוע קרה בשעה 7:30, כאשר, ככל הנראה, המחבל התקרב לקבוצה של צעירים שהמתינו להסעות במקום ופיצץ עצמו ביניהם.



מוקדם יותר הבוקר אותר מטען נוסף בנתניה, סמוך למקום הפיגוע הקודם שם. המטען התפוצץ בזמן שטופל על־ידי רובוט משטרתי. לא היו נפגעים.

קישורים
Ynet
מעריב
הארץ
פרסום תגובה למאמר

פרסומים אחרונים במדור "חדשות"


הצג את כל התגובות | הסתר את כל התגובות

שאלה טכנית 19973
באיזה צד של גבול הקו הירוק מצוייה נווה ימין?

א. מאן
שאלה טכנית 19976
כפי שניתן לראות בתמונה, וכפי שניתן גם להבין מהדיווחים (''ליד מחסום קלקיליה'') - ועכשיו משבדקתי זאת שנית, גם על פי המפה - נווה ימין אינה מעבר לקו הירוק.
שאלה טכנית 19981
לא שזה משנה משהו למתאבדים...
מי נגד מי 19992
זה כנראה עוד יקח זמן עד שאנשים בעבר הירדן המערבי (יהודים וערבים כאחד) יבינו מי נגד מי. בינתיים רובם חושבים שזה היהודים נגד הערבים. פעם חשבו באירופה שזה הצרפתים נגד האנגלים, האנגלים נגד הגרמנים, הרוסים נגד הגרמנים, הגרמנים נגד הצרפתים. היום בראיה הסטורית לכולם ברור שזה לא היה נכון בזמנו. האויבים האמיתיים של הגרמנים, האנגלים, הצרפתים, האיטלקים והרוסים היו סטאלין, היטלר ומוסוליני. מאז ומעולם השליטים הדיקטטורים יזמו מלחמות שולל בעלות יעדים פרדוקסליים. רוב הגרמנים בזמנו תמכו בהיטלר, והיום ברור כמעט לכל גרמני שהיטלר היה האויב האמיתי. גם ברוסיה תמכו רוסים רבים בסטאלין, כנראה לא ידעו שרצח עשרות מליוני רוסים למען יעדים אבסורדים, אבל היום רוב הרוסים יודעים היטב שהאויב האמיתי היה סטאלין בכבודו ובעצמו.
ההסטוריה חוזרת, אמר פעם משהו, וזה לא מפתיע כי בני אדם לכל אורך ההסטוריה היו בסך הכל בני אדם. אם נלך לאורך ההסטוריה אפילו עד דויד המלך נווכח לדעת שתמיד שימשו האנשים הפשוטים כלי משחק בידהם של השליטים המטורפים.

צריך להציל את העם הפלסטיני מפני ערפת וארגוני הטרור הרודים בו. אין להם שום סיכוי להגיע למדינה חופשית כל עוד הם שולטים בו, ואין לצפות שהם אי פעם ישנו משהו ממנהגיהם האכזריים.
מי נגד מי 20053
דברים נכוחים.
מי נגד מי 20117
כמו היכולת להסתכל רק על ההיסטוריה, קיימת היכולת להסתכל רק על הצד השני.
יותר יותר אנשים בישראל סובלים מהעימות בין המנהיגים.
קודם כל, כל אחד מאיתנו הפך, באופן פעיל יותר או פחות, שותף למעשי זוועה שלו היה מסתכל עליהם בעין שפויה היה מתחלחל.
שנית, מעשית, 40% מהאוכלוסיה בישראל מדגדגת את העוני, והמספרים גדלים.
אנשים מתים, נפצעים, מפסיקים לתפקד בגלל חרדה, ועוד כהנה וכהנה.
האינטרס של רוב האוכלוסיה בישראל הוא קיומה של מדינה פלשתינית לצידנו, הפסקת הטרור שמדינת ישראל מפעילה והפניית משאבים מהכיבוש לענייני פנים.
המנהיגים אינם טיפשים, הם פשוט לא שותפים לאינטרס הזה. כמו שעראפת התנער, החל מתהליך אוסלו מהאינטרס של בני עמו לחיות בשלום לצד ישראל, וקיבל עליו את האינטרס של מנהיגי ישראל בהמשך הכיבוש תוך שלטון בובות מקומי מושחת ש"משומן" על ידי ישראל ו"המדינות התורמות".
זכרו ש 80% מהציבור בישראל היה בעד מלחמת לבנון בתחילתה, למרות שהיום ברור שהיא הייתה מנוגדת לחלוטין לאינטרס הציבורי. כך, עוד 20+ שנה נוכל כולם להגיד שמלחמת המשך הכיבוש הייתה בניגוד לאינטרס הציבורי, ואפילו ימצאו מי ש"יזכרו" שהם היו בעצם נגד, אבל לא יצא להם להגיד.
מי נגד מי 20121
אני חושש שאנשים שוכחים מהר מדוע נכנסנו ללבנון, שכוחותינו התקבלו במחיאות כפיים בביירות, את קני השרצים הפלסטינים שהטילו אימה על האוכלוסיה החפה מפשע, ששמחה על התערבותנו.
מי נגד מי 20166
לישראל יש אנטרס במדינה פלסטינית לצידינו, אך בתנאי שאופיה הוא דמוקרטי. אחרת עדיף הכיבוש, גם לישראל וגם לעם הפלסטיני.

מלחמת לבנון הייתה בהחלט אנטרס של הציבור הישראלי. המלחמה לא השיגה את כל מטרותיה, וכנראה הייתה צריכה להתנהל אחרת. סילקנו את ערפת מלבנון לטוניס, אך ברוב טיפשוטינו, הבאנו אותו לכאן, ובכך הרחקנו בהרבה שנים את השלום המיוחל ועשינו לפלשטינים את העוול הנורא מכל.
לקראת יום האדמה 20006
בדיון קודם התפתח ויכוח ביני לבין דב אנשלוביץ לגבי הסיכוי שערביי ישראל יצטרפו לאינתיפדה הפלסטינית. מזה מספר חדשים היה נראה שהתפתחות זו נמנעה, אבל נראה שנטשנו את הדיון בנושא מוקדם מדי.

הקלף החזק ביותר של ערפאת הוא יכולתו לגרום לתסיסה בקרב ערביי ישראל. זה, ולא הטרור, הוא האיום האמיתי על המדינה. לפי דעתי גל הטרור שאנו רואים עכשיו הוא רק הכנה לעימותים קשים המתוכננים ל- "יום האדמה" שיחול בסוף השבוע. לא אתפלא אם בעימותים אלו יהיו מעורבים ערביי ישראל והשטחים גם יחד.

השלב הבא באינתיפדה הפלסטינית עשוי להיות מתקפת הסברה שבה הם ינסו להציג את כלל ה- "עם הפלסטיני", משני צדי הקו הירוק, כמדוכא וכבוש בידי ישראל.

איך צריכה ישראל (באמצעות הצבא והמשטרה?) להגיב במידה ויהיה נסיון כזה?
לקראת יום האדמה 20008
מתי בפעם האחרונה קרה משהו משמעותי ביום האדמה, פרט להרבה אזהרות מוקדמות בתקשורת?
ביום האדמה (; 20013
סליחה לא יכולתי להתאפק
אך נראה שהצדק עמך, כיוון שיום האדמה הראשון, העקוב מדם, לא נקרא יום האדמה מלכתחילה כמדומני.
לקח לעתיד 20203
טעות, טעיתי, טועים...

על כן:

לעולם לא אכתוב עוד תחזיות באייל הקורא
לעולם לא אכתוב עוד תחזיות באייל הקורא
לעולם לא אכתוב עוד תחזיות באייל הקורא
לעולם לא אכתוב עוד תחזיות באייל הקורא
.
.
.

אייי! המורה! איי! אני לא משקר! באמת כתבתי בעצמי כל מילה! באמת!!!
למה טעות? המזוזות היו כשרות! 20205
לקראת יום האדמה 20015
שאלה מעניינת.
בעבר (אוקטובר) כתבתי מאמר על ערביי ישראל, שעקב תקלה טכנית לא זכה להתפרסם באתר.
מכל מקום, דעתי היא שיש לתת תחילה הזדמנות לרגיעה: אפשר להשלים עם סגירה של כבישים 65 (נחל עירון - ואדי ערה) ו-‏70 (נחלים תות-יקנעם - ואדי מילח) למשך שעות ארוכות, תוך ניצול ציר חילופי החוצה את זכרון יעקב ועוקף את פוריידיס (בציר זה יש כיום עבודות של מע"ץ, אך במצב חירום בהחלט אפשר לנסוע בו). יש סיכוי שהמהומות תירגענה מעצמן באם לא יהיו פצועים והרוגים מאש כוחות הביטחון.
אם המהומות שעשויות חלילה להתרחש לא תירגענה, על מדינת ישראל להכריז על ממשל צבאי לתקופה קצובה מראש - כחצי שנה - רק באותם יישובים שייקחו חלק פעיל במהומות. בתקופה זו, תינקט יד קשה: גירוש אלפי פלסטינים מהשטחים שגרים ביישובי המשולש והגליל, החרמת כלי נשק בלתי חוקיים הנמצאים לרוב באזור ואף חקיקה שלא תאפשר לחברי כנסת לצאת בהצהרות שמשמעותן חיסול ישראל, כאשר ח"כ שיורשע בחתירה נגד קיום המדינה ייראה כאילו התפטר מהכנסת. (והבהרה קטנה: אני מתנגד לצעדים מסוג שלילת זכויות הבחירה לכנסת).
במקביל, על ישראל להכין תוכנית רצינית לסגירת הפערים בין ערבים ויהודים בארץ (בלי קשר לאם תהיינה מהומות או לא). למרבה הצער, תקציב 2001 שאושר זה עתה לא דואג לכך - אך יש לשלב את נציגי ערביי ישראל בהכנת תקציב 2002 וכן במציאת פתרון לבנייה בלתי חוקית (כנראה, ע"י "הלבנת" אותם מבנים הנמצאים בתחומי יישובים ובקרבתם המיידית, הכרה בעשרות יישובים לא מוכרים בנגב, והריסת מספר זעיר של מבנים הפוגעים בשמורות טבע, תוואים של כבישים מתוכננים או נמצאים בקרבת רמת חובב).
מספר שאלות... 20034
1) האם אתה מוכן להקריב את הדמוקרטיה בכדי לדכא את המתפרעים?!

2) האם אתה מוכן להשתמש ב"עונשים קולקטיבייים" בכדי לדכא קבוצה של מתפרעים בתוך רוב חף מפשע? אגב - בישראל קיים חוק האוסר על כך (בעקיפין אך עדיין...).

3) מה הכוונה ב"הצהרות שמשמעותן חיסול ישראל"?

4) האם נראה לך הגיוני שאדם - כלשהו, לא בהכרח ח"כ - יוענש רק בהדיה מתפקידו הציבורי (או מקביל לו במקרה של אזרח "פשוט")? לדעתי אקט כזה נחשב בגידה... בגידה עונשה הוא מוות (שוב חוק)...

5) האם אתה יכול לשתף את הערבים בכלכלת המדינה כאשר אתה צר עליהם ורודה בם?

אשמח לקבל את תשובותיך - וכנראה גם להתווכח עליהן... (:
מספר תשובות... 20043
1. דמוקרטיה לא תוכל להתקיים במצב של איום על המדינה. זה יכול להיות נושא לדיון שלם בפני עצמו באייל - האם דמוקרטיה (לא דווקא בישראל) יכולה לנקוט צעדים לא דמוקרטיים כדי להגן על עצמה? אני מצדד בכך, ובתנאי שהוכחה הסכנה.
2.אני נותן לציבור הזדמנות להרגיע את המהומות במשך ימים אחדים. מעבר לזה, אם הציבור לא יפעל לרגיעה, יש לו חלק באחריות.
בתקופת הממשל הצבאי, הצעדים שיינקטו יהיו בפירוש נגד מפירי הסדר והחוק, אך אלו צעדים שקשה לבצעם בלא אכיפה קשוחה -ראה מה קורה היום כאשר הורסים מבנה לא חוקי ותוך ימים הוא נבנה מחדש.
3. הצהרות של חכ"ים שונים שאינם מכירים במדינת ישראל כמדינה יהודית-דמוקרטית, מעודדים את החיזבאללה וכו'. בעבר, מר מאן כתב באתר זה על ח"כ בשארה וציין שבמדינה אחרת לא היו נותנים לו להיות חבר פרלמנט (או משהו בסגנון).
הערה: אשמח לשמוע דיון - איפה נגמר כאן חופש ביטוי לגיטימי ומתחילה חתרנות נגד המדינה.
4. בגידה תיחשב כאשר האדם נותן סיוע ממשי לאוייב. אינני רוצה לשפוט אנשים על דיבורים ריקים, ומעבר לכך אני מתנגד לעונש מוות. אך בפירוש נראה לי שמסיתים נגד המדינה צריכים לצאת ממוסדות המדינה - אין זה מקומם.
5. ציינתי שצעדי שיתוף צריכים להיות בכל מקרה. איננו צריכים לחכות להתלקחות לשם כך.
אפשר להתחיל בכך עוד היום.
מספר תגובות ומספר שאלות... 20045
1) לדעתי הפלת השלטון הדמוקרטי (או הקרבת חלקים ממנו) צריכה להתקיים אך ורק במצב שלא ניתן למדינה לשרוד בלעדיו - או שבחרו (ברוב של מעל 50%) בבחירות בשלטון מסוג אחר. כמובן שלדעתי השלטון בארץ אינו דמוקרטי.

2) אין זו אחריות הציבור להקדיש מזמנו בכדי לתפוס פושעים החיים בקירבו - לשם כך נוצרה המשטרה. האם *אתה* מוכן לחיות בהסגר בתוך עירך משום שהנחת למשטרה לטפל ברוצח - שחוץ ממיקומו אינו קשור אליך?

3) לדעתי ברגע שאדם כלשהו מסית כנגד המדינה ובעד כיבושה - הוא נחשב לבוגד. אם יוכלו להרשיע אותו - עונשו הוא אחד...

4) ראה סעיף 3...

5) אני מסכים עם צעדי שיתוף... אך איני רואה כיצד יוכלו להתקיים בזמן ביצוע תוכניתך...? האם תקריב אותם? כמה זמן, לדעתך, יקח להם בכדי להתחדש?
מספר תגובות ומספר שאלות... 20055
זמני כרגע קצר, אשתדל לתת תגובה מפורטת בערב.
לגבי סעיף 2 - המצב שתיארתי ינבע ממהומות בהם משתתפים אנשים רבים, בפירוש לא אדם אחד או שניים.
סעיף 5 - חלק מהצעדים ניתן לבצע גם בלי שיתוף פעולה ממשי: הכרה ממשלתית ביישובים, שיקום שכונות בערים מעורבות וכד'.
המשך יבוא.
שאלה ותגובה. 20056
לגבי סעיף 2 - "התספה צדיק עם רשע"?
לגבי סעיף 5 - אמנם אני מעריך את הרעיון, אך מעשים שכאלה לא יפתרו את הבעיה. הבעיה האמיתית היא המצב הכלכלי הנורא של רוב הערבים - הפלשתינים וערביי ישראל גם יחד.
שאלה ותגובה. 20095
סעיף 2: אני מניח שבמצב התקוממות כללית יהיה קשה מאוד לקיים אכיפה נקודתית ויעילה כנגד העבריינים בלבד. לפיכך אני נוקט בגישה של ממשל צבאי שיופעל - כפי שציינתי - רק ביישובים שייקחו חלק פעיל במהומות, ושהמהומות בהם לא תירגענה בתוך פרק זמן סביר מבלי לערב את המשטרה והצבא.
אני מציין שבימים הנוראים לא לקחו חלק הבדווים בנגב ובגליל, כפרי הזועביה בגליל התחתון המזרחי, אבו-גוש, ג'סר זרקא (למעט קומץ משליכי אבנים שגרמו למותו של תושב ראשל"צ. באותו יום נסעתי פעמיים ליד הכפר והיה שקט לחלוטין), ויישובים אחרים - ומכאן אפשר להבין שאני מנסה למצוא פתרון המצמצם את הפגיעה באותם אזרחים שהם שומרי חוק וסדר.
לגבי סעיף 5, אני מסכים שזו הבעיה. עדיין לא ברור לי מה כאן השאלה - אין כאן סתירה בין עמדותינו (אני מוכן לפיתוח תעשייה ותיירות ביישובים ערביים).
שאלה ותגובה. 20097
לגבי סעיף 2 - "קשה" הא? מישהו אמר שזה קל?! מישהו אמר שהעמדה של מרגיעי הרוחות (יחסית) תהיה קלה?! ברור שיהיה קשה - קשה מאוד! אבל עלינו לשנס מותניים ולפעול - אבל בדרכם סבירות וקונבנציונליות אשר לא יפגעו בדמוקרטיות של ישראל. לא בדרכים קלות רק בכדי לצאת ידי חובה.

לגבי סעיף 5 - אין סתירה משמעותית לגבי האידיאולוגיה, רק לגבי הביצוע. כאן הסתירה (לדעתי - תקן אותי אם אני טועה או שלא הבנתי) בדבריך - כאשר אתה רוצה לפתח את הכלכלה של הערבים אתה צריך שיתוף פעולה מלא ונכונות, הלא כן? עכשיו - במצב של כיבוש של ממש, כמו זה שתיארת, לא תהיה לא נכונות ולא בטיח! הערבים יתנגדו ותוכניתך תרד לטימיון...
התגובה של שרון 20042
חכיתי בשקט לראות מה יהיו צעדיו של שרון. פעולת המסוקים העלובה ממסדת את חוקי המשחק שנוצרו בזמן ממשלת ברק.
הפיל המסומם הולך ושוקע בהזיותיו, ראיתו נחלשת, והעובדה שעדיין אינו מוכרע ממנת יתר נובעת מחוסנו הבסיסי.
התגובה של שרון 20046
לא ממש מסכים אתך. אם תדירות ההתקפות תהיה אחת לשבוע או משהו כזה, אז באמת לא יהיה לזה שום אפקט חיובי מבחינתינו. אבל אם זו תחילתה של סדרת התקפות בתדירות גבוהה לפרק זמן של חודשים, הייתי מגדיר זאת כהתחלה טובה בעיקר בגלל המטרה שנבחרה, ובגלל הרמזים לכוונה לחדש את מדיניות החיסולים.

כוח 17, הוא משמר הרפובליקה הערפתית, זהו הגוף ששומר אותו בשלטון, ופגיעה בו היא פגיעה ישירה ביציבות משטרו, וזה מה שבאמת מעניין את ערפת, בניגוד לפגיעה באזרחים שרק משרתת אותו.
בהתחשב בהרכב הממשלה, הייתי אומר שצריך לאלץ את ערפת לבצע את הבחירה: ריסון הטרור או נפילת משטרו.
אם היית שואל אותי, בגלל שאני לא תולה שום תקוות בשלטון טרוריסטי לטווח ארוך, הייתי ממליץ להפסיק את המשחקים ולפעול למען הפלת המשטר הערפתי בכל מקרה, כלומר לא לתת לו את הפרווילגיה לבחור. וזה כולל שאיפה לחיסול פיזי של כל צמרת המשטר הערפתי כולל ערפת עצמו, או לפחות לסלקם חזרה לתוניס.
לצערי אני לא מאמין שממשלה עם שמעון פרס תגדיר לעצמה מטרה כזו, אז הם יבחרו להחזיר את עטרת אוסלו ליושנה: להביא דיקטטור מתוניס שישלוט על ההמונים וירסן את הטרור. ומה יהיה בעתיד? הרחם של האשה הפלסטינית ואללה יעשו את השאר.....

חזרה לעמוד הראשי פרסום תגובה למאמר

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים