בקרוב - האחדת השירות לצרכן של תשתית וגישה לאינטרנט 4122
באפריל יותר לבזק, ובתוך זמן קצר גם להוט, למכור ישירות שירותי גישה לאינטרנט בנוסף לתשתית שלהן. בכך יבוא הקץ להסדר שחל בישראל בעשרים השנים האחרונות, לפיו הצרכנים חייבים לרכוש את שני השירותים בנפרד.

ההפרדה נכפתה בזמנו על־ידי משרד התקשורת כדי להקטין את כוחו של הדואופול בזק־הוט, ומכיוון שבעבר הגישה לאינטרנט היתה שירות משמעותי שכלל קניית נפח תעבורה לחו"ל ושירותי פורטל. כיום אלו היבטים שאינם משמעותיים, ושוק הגישה לאינטרנט כמעט חסר משמעות. ההפרדה הקשתה על צרכנים רבים בכך שלא היה גוף אחד שיטפל בבעיותיהם.

בינתיים נכנסה לשוק חברת תשתית שלישית, IBC, שפורסת סיבים אופטיים (לצד בזק שעושה זאת) ומוכרת את התשתית להוט ולסלקום ששותפות בה.
קישורים
TheMarker
פרסום תגובה למאמר

פרסומים אחרונים במדור "חדשות"


הצג את כל התגובות | הסתר את כל התגובות

נו כבר 747446
לפני חודשיים ראיתי טכנאי פורש תשתית בשכונה שלי. שאלתי אותו וזו היתה תשתית אופטית של ''בזק''. הבן הגדול שלי שמח מאוד, כי הוא גיימר.
אבל עד כה עדיין השירות לא זמין אצלנו.
נו כבר 747448
אנחנו כבר שנתיים-אולי פחות-עם סיביים אופטיים.
למה רק עכשיו ?
נו כבר 747452
אולי כי אין בשכונה בניינים רבי קומות. בשכונות מסביב כבר יש פייבר. במשרד יש לי פייבר כבר חצי שנה.
נראה כמו צעד מבורך 747457
לדעתי הצעד מבורך לפעמים פיצול השירותים לצרכן שנוצרו כדי להגביר את התחרות בתוך שוק מסויים יוצרים סירבול מיותר שרק מעמיס התרוצצויות ובירורים על הצרכן.
הימים האלו חלפו - לראייה כל חבילות הבאנדלים החביבות על הצרכנים.
אנחנו מעדיפים מגוון של ספקיות שמציעות חבילות שלמות וכמובן מעבר מהיר וללא קנסות בין ספקים.

באופן דומה אך שונה התשלום לכביש 6 וחוצה צפון פוצל, דבר שאינו ברור לצרכן הממוצע שנוסע על אותו מקטע כביש ומשלם ל-‏2 חברות שונות, במקרםי מסויימים אינו מודע בכלל לחוב שמצטבר באחת החברות.

חזרה לעמוד הראשי פרסום תגובה למאמר

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים