יש רעידת אדמה. האם אתה יודע מה לעשות? 3832
כן. משפחתי ואני תרגלנו נוהל, וגם מקום העבודה שלי ערוך 11 12%
בבית אנחנו מסודרים במידת האפשר. מחוץ לו, אני מודאג 2 2%
בעבודה אני מסודר, בבית לא 7 8%
אני לא חושב על זה במיוחד, אבל סומך על התושיה שלי 35 39%
אני יודע שצריך להתכונן, אבל מתעצל או מדחיק 16 18%
חבל להתאמץ, זה ממילא בעיקר בחסדי הגורל 8 9%
כשתהיה רעידת אדמה? כנראה נשקשק 10 11%

89 הצבעות עד כה
פרסום תגובה לסקר

הצג את כל התגובות | הסתר את כל התגובות

הכל תלוי במבנה 698032
במקרה של רעידת אדמה חזקה (כשתקרה, לא אם תקרה) השאלה החשובה היא בן כמה המבנה שבו נמצאים (בלי קשר אם זה מקום העבודה או הבית). מבנים מ-‏35 השנים האחרונות אמורים להחזיק מעמד ברעידה בעוצמה 7, וגם במקרה של נזק הם לא אמורים לקרוס. מבנים ישנים יותר עלולים לקרוס לחלוטין. אני ומשפחתי יודעים ומתורגלים מה צריך לעשות במקרה של רעידת אדמה (שירתתי במילואים כ-‏20 שנים בפיקוד העורף) אבל זה לא באמת משנה. אם המבנה יקרוס, רוב הסיכויים שדייריו לא יספיקו לברוח או להגיע לממ"ד בזמן. אצלי בעבודה מתרגלים פעם בשנה פינוי חירום של הבניין או הליכה לממ"ד, אבל במקרה של רעידת אדמה חזקה אין סיכוי שכולם יספיקו לצאת מהבניין או להגיע לממ"ד אם המבנה יקרוס. המבנה חדש יחסית (פחות מ-‏10 שנים) כך שבהנחה שהקבלן לא חיפף ובנה לפי התקנים, זאת לא אמורה להיות בעיה.
הכל תלוי במבנה 698047
אתה יכול לפרט בנוגע ל"אם המבנה יקרוס, רוב הסיכויים שדייריו לא יספיקו לברוח או להגיע לממ"ד בזמן"? כמה זמן יש מתחילת הרעידה עד שהבניין קורס?
הכל תלוי במבנה 698050
קודם כל, ברעידה חזקה, קשה ללכת יציב, בעיקר אם מדובר בבניין עם מספר קומות, וריצה היא כמעט בלתי אפשרית. אתה יכול לראות סרטים מיפן או מסן פרנסיסקו שצולמו בתוך בניינים איך האנשים מאבדים שיווי משקל ויורדים אל הרצפה.
בניינים רעועים יקרסו תוך מספר שניות מתחילת הרעידה. בניינים על עמודים הם הסכנה הכי גדולה. העמודים לא עמידים נגד תנועה אופקית של הקרקע ועלולים להשבר. מספיק שעמודים ספורים ישברו כדי שכל החלק שמעליהם יקרוס והנפילה של הבניין כ-‏3 מטר למטה תגרום לקריסה של שאר הקומות זו על זו. המקום הבטוח ביותר בבניין כזה הוא חדר המדרגות, אבל השבירה של העמודים עלולה לקרות תוך שניות או עשרות שניות מתחילת הרעידה.
מה לעשות 698035
לבקש מקלט מדיני בארה"ב.
מה לעשות 698067
או-קי. כשהמערכת סירבה לספק פרטים מזהים על השוטה תיארתי לעצמי שהוא איזה מדען או איש עסקים ידוע, אבל ראש ממשלה? ועוד כזה שנופל כמו פתי במלכודת האיילים האלמונים?!! זה כבר מוגזם.

במחשבה שניה, החלק השני הגיוני להפליא.
698070
אני גר באוהל, לא מפחד מרעידות אדמה, בנוסף אני תפרן כעכבר המדבר ולכן אין חשש שהאדמה תפצה את פיה ותבלעני כלא היה.
זקני צפת 698153
רעידת האדמה שהרגשתי הכי חזק היתה בשנת 1984. הייתי בשכונת בת גלים בחיפה בקומה השלישית מתוך שלוש של בנין ישן. היה רעש חזק כאילו הביאו עשרות כלי צמ"ה לשכונה, ושניות בודדות אחר כך התחילה הרעידה. הרגשתי תנודות במשך שניות ארוכות. מנורות התנדנדו, כלים נקשו, אבל שום דבר לא נפל ממקומו. כל האירוע ארך להערכתי 10-12 שניות. אילו הייתי צריך לברוח מהבניין אין סיכוי שהייתי מספיק.
זו כנראה היתה הרעידה הזו מאוגוסט 84' שהייתה בעוצמה של 5.3
זקני צפת 698154
הרעידה הכי חזקה שאני הרגשתי היתה זאת ב-‏1995. גרתי אז בירושלים והרעידה הזאת העירה אותי מהשינה כשכל הבניין רעד. הספקתי לקום מהמיטה אבל עד שהגעתי לדלת של החדר היא כבר הפסיקה. גם את הרעידה הזאת הרגשתי היטב, לא כי היא היתה חזקה אלא כי המוקד שלה היה פחות מ-‏15 ק"מ מהבית שלי.
זקני צפת 698171
מה התו"ל? אם אני גר בבניין ישן ורעוע, הרעידה הפסיקה לפני שהספקתי להתפנות מהבית, והבניין עדיין עומייד, אפשר להישאר או שצריך לצאת כי הבניין בסכנה מוגברת לקריסה בדקה הקרובה?
זקני צפת 698178
אם יש נזק מהותי (קירות סדוקים, קריסה של חלקים מהתקרה, עיוותים נראים לעין בקירות או ברצפה) אז כדאי להתפנות מהבנין עד שמהנדס יבדוק אותו ויקבע מה מצבו. אם מעבר לשמשות שבורות וטיח נופל אין נזק למבנה, אז לא סביר שהוא יקרוס. בתאוריה, המהנדסים של הרשות המקומית ושל פיקוד העורף אמורים לבצע הערכת סיכונים לכל מבנה שנפגע. בפועל, במקרה של רעידה חזקה שתפגע באלפי מבנים, זה יקח יותר מיומיים שלושה.
זקני צפת 698155
אני זוכר אותה, הייתי בקיבוץ של סביי, דלתות ארונות ומנורות מתנפנפים, אבל זה בערך הכל.
חזקה יותר הרגשתי ביפן, בערך ב-‏2004-2005, כל המלון ממש רעד ו"שט" והספקתי לרוץ בתחתונים לקומת הקרקע תוך כדי הרעידה.
הנה זה בא 698436
עד כמה שאני מכיר, הסיבה לשיח המוגבר על רעידות אדמה בישראל בשנים האחרונות היא הסטטיסטיקה הבדוקה האזורית: בממוצע אחת ל 80 שנה (על השעון) יש רעידת אדמה חזקה במיוחד (מעל 6 בסולם ההוא). בד"כ באזורים המועדים לפורענות של השבר הסורי אפריקאי (בקעת הירדן ועמק יזרעאל, ובצומת שלהן - העיר שנחרבה הכי הרבה - בית שאן) אבל לעיתים כלל ארצית.

לפי הסטטיסטיקה הנ"ל אנחנו באיחור של עשור לרעידה הגדולה הבאה, ויש למה לצפות.
הנה זה בא 698441
אני תוהה אם השיח המוגבר על רעידות אדמה‏1 קשור גם לשיח מוגבר על צונאמי? עיריית ת"א הציבה שלטי אזהרה והדרכה למקרה של צונאמי, ויש שילוט דומה בכנרת.

1 יש אינטרס של חברות ביטוח?

חזרה לעמוד הראשי פרסום תגובה לסקר

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים