131
המאמר המלא פרסום תגובה למאמר

פרסומים אחרונים במדור "פוליטיקה"


הצג את כל התגובות | הסתר את כל התגובות

1839
הבה נרחיב את הרעיון:

כידוע לכולם האנסים נתפסים לאחר שביצעו את זממם בקרבנותיהם אם כן מה התועלת בלכידתם לאחר מעשה? למנוע מהם לעשות זאת שוב?
הרי ימצאו אנסים אחרים שיקחו את מקומם ובכלל האפשרות הטכנית להעמיד לדין אנס שברח לחו"ל לא משהו.
לכן בואו נתיר את האונס על פי חוק במספר הגבלות כמובן....
האנסים יצטרכו לשלם למדינה עמלה עבור כל מעשה אונס.
בנוסף יחויבו בדיווח שנתי כדי שהציבור ידע על הרגליו של שכניו...

או בנימה יותר רצינית - החוק נועד לדאוג לכך שלא תווצר מחויבות בין פוליטיקאי מסויים לאיש עסקים. מחויבות שתשפיע על שיקוליו של נבחר הציבור בניגוד לטובת הציבור.

גם אם החשיפה של הקשרים הלא חוקיים היא לאחר מעשה, אם היא מצטרפת למשרה או מכרז בה ניתנה עדיפות לתורם היא בהחלט יכולה להביא להדחתו של פוליטיקאי. העובדה שהאכיפה בעייתית לא צריכה להרתיע מחקיקת החוק כשהוא נכון.
1846
אבל הרי בדיוק בכך טיפל שלומי בהצעתו - בניגוד לאנס, נותן התרומה לא פגע באיש. הפגיעה היחידה נעשית בדיעבד - אם המועמד הנתמך נתן טובות הנאה לתורמים. לכן - פרסום שמות התורמים, והעמדתם בעין הציבורית, תמנע כל אפשרות של שיקולים מוטים מצד מקבל התרומה - אפילו להפך - מקבל התרומה, כדי להמנע ממראית עין, עשוי אפילו להאלץ _לפגוע_ בתרום...
1847
החלק היעיל בהצעה שאכן מסייע למניעת שוחד, והוא פרסום שמות התורמים ואיסור על תרומה דרך עמותות ישים ללא כל קשר להצעתו הבסיסית והיא היתר גורף לתרומות בכל סכום.

אני בהחלט מקבל את אותו החלק ולא חושב שהוא צריך לבוא בכפיפה אחת עם ההיתר הגורף שהמחבר מציע.
דבר חשוב ששכחתי... 1853
יש להגביל את התרומות למפלגות, ולא ישירות לכיסי פוליטיקאים. לכן, עניין ה-''מתנה'' לוייצמן לא חוקי בכל מקרה.
דבר חשוב ששכחתי... 1899
מעבר לשאלה הפורמלית של חוקיות המתנות, יש פה עדיין סוגייה ציבורית שלמעשה מהווה את התמריץ העיקרי לחקירה. עזר וייצמן לא קיבל מסרוסי תרומה כדי להיבחר לתפקיד כלשהו, אלא הוא קיבל ממנו ממש משכורת חודשית במשך כמה שנים (עד שנתמנה לנשיא, כמדומני). באנגלית זה יוצא אפילו יותר רע: הנשיא של מדינת ישראל היה עד לא מזמן ב"פיירול" של איזה מיליונר מסתורי, ואף אחד עד עכשיו לא הסביר לנו למה.

מכיוון שמיליונרים הם בדרך כלל לא אנשים טפשים, ולא אוהבים להפרד מכספם סתם ככה ללא מטרה, יש להניח שוייצמן סיפק עבור סרוסי סחורה כלשהי תמורת השכר הנאה שקיבל. גם אם עצם העברת הכספים היתה חוקית בעליל או שהתמקמה אי-שם בשטח האפור שבשולי החוק, אותי באופן אישי מעניין לדעת רק דבר אחד: איזה תפקיד מילא וייצמן עבור המיליונר שלו.

אסף

חזרה לעמוד הראשי פרסום תגובה למאמר

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים