בית המשפט השלום ברמלה הורה אתמול (ראשון) להכניס בכפייה אישה למקלט לנשים בסיכון, חרף התנגדותה למהלך.
על פי החוק למניעת אלימות במשפחה, בית המשפט מוסמך לנקוט גם בצעדים הנוגעים לצד המאוים בסכסוך. השופט, מנחם מזרחי, ציין בהחלטתו כי ראיות שהוצגו לו בידי המשטרה מוכיחות כי קיים חשש מוחשי לחייה של האישה, ולדבריו "לעתים על בית המשפט לנקוט מעשה שיש בו להגן על אדם".
שאדי כבהא, עורך דינה של האישה, אמר: "אין הסדר חוקי במדינת ישראל לכליאת אדם בניגוד לרצונו אם הוא חף מפשע. אני מבין שבית המשפט והמשטרה רוצים להגן עליה אבל חייב להיות פתח חוקי אחר שלא יכלול פגיעה בלקוחה שלי".
לדברי המשפטן מרדכי קרמניצר, "ההחלטה של השופט מזרחי ככל הנראה מוטעית. ... נכון שהצלת חייה של האישה היא אינטרס עליון, אבל עליה להיעשות בדרך הולמת, כלומר לא על ידי פגיעה בחירותה ובכבודה של האישה אלא על ידי ריכוז מאמצי המניעה במי שמאיימים על חייה. … אין להתעלם גם מהשלכות רוחב נוספות של גישה שיפוטית זו: … מתחזקת הדעה הקדומה על נשים כבעלות שיקול דעת לקוי או מוגבל, ככאלה שאינן באמת בגירות ובשלות, וכמי שזקוקות, לטובתן, באפוטרופוס שיאתר במקומן את טובתן וידאג להן. ... צו ההגנה אמור להיות מוצא כלפי התוקפן ולא כלפי קורבנו. הוראות כלליות בדבר סמכות בית המשפט אינן מקור הסמכה מתאים לפגיעה בחירות. במדינת חוק אין פוגעים בחירותו של אדם ללא הסמכה ספציפית בחוק."
|
קישורים
|