בדיקה לגילוי ''סם אונס'' בשיער - אפשרית, אך תועלתה מוגבלת 4087
בשלוש השנים האחרונות הגישו 53 נשים בקשות לגילוי "סם האונס" GHB בשערן. בשלוש השנים שלפני כן רק עשר נשים ביקשו זאת. ברוב המקרים הבקשה מוגשת במסגרת הליכים פליליים. גברים שגורמים לנשים לצרוך את הסם במטרה לאנוס אותן עלולים להיות מואשמים בשלילת כושר התנגדות - עד כה הואשמו שמונה אנשים בעבירה זו, מאז 2018.

מומחים מציינים כי בבחינה פלילית־משפטית, עקבות הסם בשיער הן לרוב ראייה חלשה בתיקים מסוג זה. זאת מכיוון שתוצאה חיובית אומרת רק כי הנבדקת קיבלה את הסם בזמן כלשהו בחצי השנה האחרונה, וקשה מאוד לקשר זאת לאירוע ספציפי. כמו כן, מרבית השימוש בסם הוא כ"סם מסיבות", ורבים נוטלים אותו מרצונם. עד כה בישראל רק במקרה אחד קיבל בית המשפט בדיקה חיובית כזו כראייה (נגד שמואל בן אבו), וההרשעה התבססה על מארג ראיות חזקות יותר. בן אבו עומד לערער לבית המשפט העליון.

נוכחות הסם בבדיקת דם או שתן יכולה להיות ראייה חזקה בהרבה, כי העקבות שלו שם מתפוגגות אחרי שמונה עד עשר שעות. אך בדיוק מסיבה זו קשה יותר לקבל תוצאות חיוביות. בדיקות כאלו נשלחות מבתי חולים לפי נוהל במקרים של חשד. השנה היתה עליה גם באלו - 90 מקרים, לעומת 29 ב-‏2020 ו-‏41 ב-‏2019. אך באף אחת מהבדיקות לא נמצא הסם.
קישורים
הארץ
פרסום תגובה למאמר

פרסומים אחרונים במדור "חברה וכלכלה"


הצג את כל התגובות | הסתר את כל התגובות

  האם באמת יש “סם אונס” • easy • 5 תגובות בפתיל
  במחסומים לא צריך סם אונס • הפרד ומשול • 7 תגובות בפתיל
  חוקרים אילצו אישה להודות שבדתה אונס. שלוש שנים אחר כך החשוד אנס • הפרד ומשול

חזרה לעמוד הראשי פרסום תגובה למאמר

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים