סוכנות המזון של סינגפור אישרה השבוע מכירה של בשר שיוצר מתרבית תאי עוף שגודלו במעבדה. זוהי הפעם הראשונה שרשות רגולטורית מאשרת מכירה של בשר מבוסס תרבית.
את הבשר פיתחה חברת הסטרט־אפ Eat Just מסן פרנסיסקו, ולצידה שוקדות עשרות חברות אחרות על פיתוח בשר מלאכותי, שיוכל לצמצם ואולי אף לבטל כליל את הצורך בהרג בעלי חיים בתעשיית המזון. הבשר החדש יהיה זמין בתחילה רק בכמויות קטנות ובמחיר גבוה יותר ממחיר בשר עוף רגיל, אולם בהמשך, עם הרחבת הייצור, מחירו צפוי לרדת מתחת למחיר של מקבילו ה"טבעי".
ג'וש טטריק, מנכ"ל Eat Just, אמר: "נפתחה לפנינו דלת, ועלינו ועל חברות אחרות מוטל לנצל את ההזדמנות הזאת. אני מקווה שזה יוביל בעוד שנים בודדות לעולם שבו לא יהיה צורך להרוג בעלי חיים או להפיל אפילו עץ אחד כדי לאכול בשר".
|
קישורים
|