בית המשפט לענייני משפחה בתל אביב פסק שלשום (א') כי אם חייבת לחסן את שני ילדיה, לבקשת אביהם של הילדים.
שני ההורים מגדלים את ילדיהם בהורות משותפת מבלי שנישאו, ובהסכם ההורות ביניהם התחייבה האם לחסן את הילדים בכל החיסונים המומלצים על ידי משרד הבריאות. כיום טוענת האם כי היא חתמה על ההסכם מבלי שידעה שילדיה יסבלו מבעיות רפואיות, אשר לדבריה עלולות להחמיר בשל החיסונים, וכי חיסונים קודמים גרמו להם לתופעות לוואי קשות. האם לא הציגה בבית המשפט מסמכים רפואיים התומכים בטענותיה אלה, אך הגישה חוות דעת מאת ד"ר חיים רוזנטל, אשר המליץ לדחות את מתן החיסונים לילדים מטעמי זהירות.
לטענת האב, ד"ר רוזנטל לא פגש מעולם את הילדים, והוא ציין כי משרד הבריאות המליץ לפתוח בהליכים משפטיים נגד ד"ר רוזנטל לאחר שהפיץ מידע המעודד אי־התחסנות. האב צירף לתביעתו המלצה של מנהל מרכז בריאות הילד באזור תל אביב בעד חיסון הילדים, וכתב כי התנהלות האם היא חסרת אחריות, ונובעת מ"אידאולוגיה משיחית" ואנטי־חיסונית.
בדיון משפטי דומה מ-2017 מינה בית המשפט את פרופ' יונה אמיתי כמומחה רפואי. בחוות הדעת שחיבר פרופ' אמיתי הוא ציין כי חיסונים הם טכנולוגיה רפואית בטוחה, וכי הם הורידו באופן דרמטי את התחלואה והתמותה ממגוון מחלות זיהומיות. לדבריו, "הורה שרוצה לגדל ילדים בגישה הספרטנית של 'מה שלא מחסל – מחשל' לוקח סיכון לא סביר ולא מוסרי לילדיו".
השופטת ורד שביט פינקלשטיין קיבלה את טענות האב, והורתה לאם לחסן את הילדים תוך שבועיים. לדבריה, גם אם האם סבורה שבמעשיה היא מקדמת את טובת הילדים, "הטענות שאותן העלתה כנגד מתן החיסונים הן כלליות, ערטילאיות ואינן מגובות באסמכתאות".
|
קישורים
|