מהומות המהגרים בצרפת הגיעו אמש (ש') לבירה. ברחובות פריז הוצתו 28 מכוניות ולפנות בוקר דווח גם על כ-20 הצתות במרכז העיר - בכיכר הרפובליקה וברובע ה-17. עד כה נעצרו מעל ל-430 בני־אדם, מרביתם מהגרים או בני מהגרים מארצות מוסלמיות ואפריקניות.
המהומות פרצו לפני עשרה ימים כששלושה נערים - בן 15 ממוצא מלזי, בן 17 ממוצא טוניסאי ובן 21 ממוצא טורקי - ברחו מסיור של משטרת פריז בפרבר קלישי סו בואה. במהלך המרדף טיפסו השלושה על חומה של תחנת חשמל והתחבאו מהשוטרים ליד שנאי מתח גבוה. לרוע מזלם, נגעו הנערים בציוד החשמלי ושניים מהם התחשמלו למוות בעוד השלישי נפצע קשה.
לאחר הארוע פרצו מהומות ומדי לילה מיידים מאות צעירים נזעמים, מהגרים ובני מהגרים, אבנים ובקבוקי תבערה לעבר השוטרים. אנשי כוחות הביטחון מגיבים בירי כדורי גומי וגז מדמיע על המפגינים. אלו מאשימים את שר הפנים ניקולא סרקוזי בליבוי האלימות, לאחר שכינה אותם "חלאות". סרקוזי אמר היום כי "אלימות אינה הפיתרון, יש לתת כוח למשטרה" והוסיף כי "אחרי שהמשבר יחלוף, כולם יצטרכו להבין שיש אי צדק במספר שכונות". במשטרה סבורים שהמהומות מאורגנות באמצעות האינטרנט והודעות SMS. התובע הכללי של פריז איב בו אמר לתחנת הרדיו "אירופה 1": "ללא צל של ספק, יש חשד שהעסק היה מאורגן".
סמיר, בן למהגרים ממערב־אפריקה המתגורר בקלישי סו בואה, מספר: "לפני כמה ערבים עצרו אותי כי רצתי. למה רצתי? כדי לברוח מהגז המדמיע שהם פיזרו לעברי. מספיק היה להם שרצתי כדי לעצור אותי. אחר כך הם סתמו את פי ולא נתנו לי לדבר. אפילו מסמכים מזהים הם לא נתנו לי להראות להם".
המהומות התפשטו בינתיים לערים נוספות בצרפת בהן שטרסבורג, רן, טולוז, רואן וליל. עד כה הוצתו כמעט אלף מכוניות ונבזזו חנויות. מספר מדינות, בהן ארה"ב ורוסיה, הזהירו את אזרחיהן שלא לבקר בפרברי פריז בשל האלימות הגואה.
|
קישורים
|