הביטוח הלאומי פרסם היום (ב') את דו"ח העוני לשנת 2004. מהנתונים עולה כי מעל 1.5 מיליון ישראלים חיים מתחת לקו העוני, בהם שליש מילדי ישראל.
על פי נתוני הביטוח הלאומי הוגדר קו העוני בשנת 2004 כמשכורת של 1,777 ש"ח בחודש ליחיד או למשל משכורת של 4,548 ש"ח למשפחה בת ארבע נפשות, כאשר כל מי שמרוויח פחות מכך נחשב עני.
בשנת 2004 גדל מספר המוגדרים מתחת לקו העוני במדינת ישראל בכ-107 אלף איש, ולפי נתוני הביטוח הלאומי 394 אלף משפחות, שהן 20.3% מכלל המשפחות בישראל, מוגדרות עניות. בקרב המגזר הערבי 49.9% מהמשפחות נחשבות עניות, והן מהוות כשליש מסך כל המשפחות העניות בישראל.
עוד עולה מהדו"ח ש-58% מהשכירים העניים עובדים במשרה מלאה, כאשר מתוכם 56.6% משתכרים מעל לשכר המינימום.
33.2% מהילדים בישראל נחשבים עניים, מה שמעמיד את מדינת ישראל במקום הראשון בקרב מדינות המערב במקום ארה"ב. מאז שנת 1998 עלה מספר הילדים העניים בישראל ב-50%.
בביטוח הלאומי תלו את הגידול במספר העניים בקיצוץ בקבצאות השונות והפחתת התמיכות בחלשים. יו"ר ההסתדרות ח"כ עמיר פרץ (עבודה) אמר כי מדובר ב"כתם שנתניהו לא יוכל להימלט ממנו גם אם נמלט ממשרד האוצר. זהו כתב אישום נגד הממשלה כולה" וקרא לממלא מקום שר האוצר אהוד אולמרט להעלות את שכר המינימום ואת קצבאות הזקנה. ח"כ זבולון אורלב (מפד"ל) אמר כי ישראל לא תוכל להיות מדינה יהודית דמוקרטית לאורך זמן אם חיים בה יותר מ-714 אלף ילדים עניים: "המדיניות הכלכלית האטומה דירדרה את המדינה לשפל מוסרי וחברתי ומסכנת את החוסן הלאומי".
הביטוח הלאומי נהג לפרסם את דו"ח העוני פעם בשנה, לקראת סוף השנה האזרחית, אולם לאחרונה הוחלט לפרסם שני דו"חות, בין השאר כדי להשפיע על הדיונים בנושא תקציב המדינה.
|
קישורים
|