ברוב של 59 תומכים מול 40 מתנגדים (ו-5 נמנעים), אושר בכנסת "חוק יישום תוכנית ההתנתקות", שנודע בכינוי "חוק פינוי פיצוי".
לפני ההצבעה על החוק, התקיימה הצבעה על הסתייגות שהוגשה על־ידי קבוצת ח"כים מהימין, לפיה לפני ההתנתקות יתקיים משאל־עם מחייב. הסתייגות זו נדחתה ברוב של 72 מול 26.
הפיצוי שיוענק למפונים נע בין 1.2 ל-3 מיליון שקל למשפחה ממוצעת. בין השאר, בנוסף לפיצוי על רכוש (בתים ומגרשים), יקבל כל מפונה סכום של 4,800 ש"ח על כל שנת מגורים באזור, מאז גיל 21. מפונים מעל גיל 55 יצאו לפנסיה על־חשבון המדינה עד לגיל 67, ואז יחלו לקבל פנסיה מקרן הפנסיה שלהם. אחד התיקונים מאפשר למפונים לתבוע פיצויים על־ידי הגשת תביעה לבית־משפט, במקום לקבל את הסכומים הנקובים בחוק.
לאור סכומים אלה, מעריכים כי העלות הכוללת של החוק לאוצר המדינה תהיה כ-3.8 מיליארד ש"ח – כ-65% יותר מהערכת העלות של נוסח החוק המקורי.
בדיון שלפני ההצבעה אמר חבר־הכנסת אפי איתם (מפד"ל) כי "מתחילים את הטיהור בשורות המפלגה ואחרי כן יוזמים פעולת הונאה של הבוחרים עצמם - ולאחר שהם אומרים את דברם אומרים להם אז מה אם אמרתם. אחר כך עושים מסע טיהורים בממשלה. עוד לא שולחים אותם למחנות, אבל אולי גם זה יגיע. ואחר כך מטהרים את מערכת הביטחון - מגרשים את ראש השב"כ, והרמטכ"ל משלם את מחיר האמירה שבטרנספר הזה יש משום רוח גבית לטרור... ומכינים את מחנות המעצר. מכינים גדרות תיל ושם יישבו מאות אלפי נשים וילדים. על זה ידונו אתכם, על זה בית הדין של ההיסטוריה יתבע מכם דין וחשבון".
ח"כ יחיאל חזן (ליכוד): "זה יום שחור למדינת ישראל, וצריך לקבוע את היום הזה כיום זיכרון ולקרוע קריעה לחורבן הבית, כמו תשעה באב. כל אלה שהצביעו בעד תכנית ההתנתקות צריכים לבקש סליחה מכל הנרצחים בטרור". 18 מחברי הכנסת של הליכוד הצביעו בעד החוק, ו-17 הצביעו נגדו.
|
קישורים
|