הממשלה החליטה היום (א'), על חודו של קול, לאשר את עסקת חילופי השבויים עם החיזבאללה. 12 שרים הצביעו בעד מול 11 שהצביעו נגד.
על פי ההחלטה שהתקבלה, הממשלה מייפה את כוחו של ראש צוות המו"מ הישראלי אילן בירן להמשיך בדיונים בשחרור אלחנן טננבאום ושלושת החיילים החטופים תמורת שחרור 400 אסירים פלסטינים ללא "דם על הידיים" ועוד "עשרות בודדות" של אסירים ערבים.
בעסקה שהובאה לאישור הממשלה לא נכללים אסירים ירדנים ומצרים. כמו כן, לא נכלל בעסקה סמיר קונטאר, שרצח את בני משפחת הרן והשוטר אליהו שחר בנהריה בשנת 79'. עם זאת, נכללים בעסקה מוסטפא דיראני והשייח' עבד אל־כרים עובייד.
בעסקה תמכו ראש הממשלה, אריאל שרון, והשרים מאיר שטרית, אהוד אולמרט, שאול מופז, יהודית נאות, בנימין נתניהו, סילבן שלום, צחי הנגבי, גדעון עזרא, דני נוה, יוסף פריצקי ומודי זנדברג. נגד העסקה הצביעו השרים אפי איתם, אברהם פורז, בני אלון, עוזי לנדאו, יוסף (טומי) לפיד, אביגדור ליברמן, לימור לבנת, ישראל כץ, זבולון אורלב, נתן שרנסקי וציפי לבני.
במהלך הישיבה קרא רה"מ שרון לשרים לתמוך בעסקה ואמר כי "יש להציל אזרח ישראלי חי. להשאירו שם פירושו להשאירו למוות".
ראשי מערכת הביטחון הביעו עמדות מנוגדות בסוגיית חילופי השבויים. הרמטכ"ל רב אלוף משה יעלון אמר שהוא תומך בעסקה משום שלא ניתן לקבל מחיזבאללה מידע נוסף על רון ארד. לדברי יעלון, העסקה היא חלון הזדמנויות שיש לנצלו. ראש המוסד מאיר דגן אמר שהנזק שבעסקה גדול מהתועלת שתביא "בעיקר בגלל שדרוג מעמדו של החיזבאללה". ראש השב"כ, אבי דיכטר, אמר שניתן להשתמש בחיזבאללה כמנוף לקבלת מידע נוסף על רון ארד מאיראן. ראש השב"כ אבי דיכטר אמר כי הוא תומך באופן מסויג בעסקה, מאחר ומשחררים במסגרתה אסירים פלסטינים ללא דם על הידיים, כך שהדבר לא אמור להשפיע לרעה על הרחוב הפלסטיני בתחום התמיכה בטרור.
מול משרד ראש הממשלה הפגינו מצד אחד משפחות החיילים החטופים ומשפחת טננבאום יחד עם עשרות מתומכיהם, ומולם - קבוצת חברים של הנווט רון ארד, שהפגינו נגד העיסקה.
הבוקר אמר מאיר גלבוע, שהיה חבר בוועדת וינוגרד, בראיון לגלי צה"ל כי: "יש ראיות טובות שהוא היה חי בשנת 2000. לפי מיטב ידיעתי, לא קרה שום דבר נוסף. הוא עדיין חי, לדעתי, באיראן. הוא מוחזק בכלא באיראן שמספר יודעי הסוד הוא קטן ולכן גם לא דולף מידע בנושא הזה". לדברי גלבוע, רק שני שרים עיינו בדוח הוועדה לפני ההצבעה על שחרורו של מוסטפא דיראני. גלבוע הוסיף שהוועדה התרשמה שאיראן לא מעוניינת לשחרר את ארד, מאחר שמדובר בנווט ישראלי שתקף מטרות ערביות בלבנון.
|
קישורים
|