שר הפנים אברהם פורז החליט לאחרונה להעביר 70 מיליון שקלים שיועדו לרשויות המקומיות ביהודה, שומרון וחבל עזה, לרשויות מקומיות במצוקה בתחומי הקו הירוק. מדובר בשני מענקים שנתיים שניתנו להתנחלויות על־ידי ממשלות רבין וברק: "מענק אוסלו" שניתן כפיצוי על הגדלת העלויות הלוגיסטיות והטכניות להתנחלויות בעקבות העברת שטחים לרשות הפלסטינית, ומענק בטחון שנקבע לפני כשנתיים על־ידי ברק כדי לסייע להתנחלויות להתמודד עם נזקי האינתיפאדה.
השר פורז אמר לכתב העיתון "מעריב" כי "מדובר בכספים ייחודיים, שניתנים לרשויות בשטחים מעבר לתקציבן הרגיל. אני לא רואה שום סיבה להפלות לטובה את הרשויות שמעבר לקו הירוק לעומת רשויות נזקקות. שוחחתי בעניין עם השר שטרית והוא תומך בעניין הזה".
הסכום הוא חלק מתקציב שנתי של 180 שמתחלק בין רשויות בתוך הקו הירוק ומעבר לו. פורז הודיע לבכירי האוצר כי אם לא יאפשרו לו להעביר את כל הסכום לרשויות בתוך הקו הירוק, הוא יוותר על הסכום כולו.
ביש"ע הביעו התנגדות לתוכניתו של פורז. בכיר במועצת יש"ע אמר כי "מפלגת שינוי נוהגת בנו בגזענות. לקחת את הכספים האלה לעיירות פיתוח זו צביעות ופופוליזם זול. זה על גבול הרשעות".
בינתיים, צפויה ועדת הכספים של הכנסת לאשר שינויים בתקציבי החטיבה להתיישבות של ההסתדרות הציונית העולמית, ובמסגרתם תוספת של 22 מיליון ש"ח שתופנה ליישובים בדרום הר חברון וגוש קטיף, ברמת הגולן ובבקעת הירדן. במקביל, יקוצצו על פי התוכנית עשרה מיליוני שקלים מהתקציב המיועד לפיתוח הנגב ולהתיישבות בו.
כמו כן מדווח "מעריב" על החלטה של וועדת השרים לענייני חברה וכלכלה, לאשר תנאים מיוחדים ל-200 זוגות שיעברו להתגורר בבקעת הירדן. התנאים כוללים מימון הלימודים לאחר מבני הזוג במוסד אקדמי שנמצא במרחק של עד 60 ק"מ מהבקעה. המוסד היחיד העומד בתנאי זה הוא מכללת אריאל.
|
קישורים
|