החמאס והג'יהאד האיסלמי הודיעו ביום א' על הפסקת אש - "הודנה" - למשך 3 חודשים, בכפוף לתנאים לממשלת ישראל. הפתח הצטרף גם הוא להפסקת האש, בהצהרה נפרדת.
בהודעת החמאס והג'יהאד צוין כי הפסקת האש מותנית בתנאים הבאים: הפסקת מיידית של "כל צורות התוקפנות הציונית על עמנו הפלסטיני", ובכלל זה "המצור המוטל על הנשיא יאסר ערפאת". ישראל נדרשת להפסיק את הריסת הבתים, תקיפת מקומות קדושים ובהם הר הבית, והפסקה מיידית של החיסולים. כן נדרשת ישראל לשחרר את כל האסירים והעצירים הפלסטינים ללא תנאי, החל באסירים שמרצים תקופות מאסר ארוכות. בתום ההודעה מודגש, כי "במקרה שהאויב לא יענה לתנאים ולמחויבויות האלה, או שהוא יפגע באי אילו מהם, הרי שאנו נראה עצמנו משוחררים מהיוזמה הזו ונטיל על האויב את האחריות לכל מה שייגרם בשל כך".
כוחות צה"ל יצאו בשעות הלילה מאזור העיירה בית־חאנון בצפון רצועת עזה. הבוקר נכנס ההסכם הביטחוני בין ישראל לרשות הפלסטינית לתוקף, עם פתיחת כביש האורך הראשי ברצועה ("ציר טנצ'ר", בפי צה"ל) לתנועת פלסטינים.
מפקד כוחות הביטחון הלאומי הפלסטיני בעזה, הגנרל עבד אל־ראזק אל־מג'יידה, מסר, במפגש במחסום ארז, למפקד כוחות צה"ל בעזה תא"ל גדי שמני, רשימה מפורטת של צעדים פלסטיניים נגד הטרור. הגנרל מג'יידה התחייב לפעול להפסקת הטרור, למניעת ירי פצצות מרגמה ורקטות "קסאם", לנקוט "צעדי ענישה ושיפוט" נגד פעילי הארגונים, למנוע העברת כספים לטרור, לאסור על קנייה וייצור של אמצעי לחימה ולהפסיק את ההסתה נגד ישראל בכלי התקשורת של הרשות.
מקורות ביטחוניים מסרו כי משרד רה"מ ביקש מהשב"כ לגבש רשימת שמות של אסירים פלסטינים שניתן לשחררם במסגרת המחוות שהבטיחה ישראל לראש הממשלה הפלסטיני.
|
קישורים
Ynet - שחרור אסירים פלסטיניים
|